"Il Giardino Segreto" στο Atrium of Alexander’s Lounge

Βρισκόμαστε στο "Atrium of Alexander’s Lounge" στον πρώτο όροφο του Ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρεταννία", το ιδανικό σημείο συνάντησης για κάθε στιγμή της ημέρας, μακριά από το θόρυβο της πόλης και ταυτόχρονα στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας.

Il Giardino Segreto

Ελαιόδεντρα, δάφνες, μικρά κυπαρίσσια και λουλούδια εναρμονίζονται απόλυτα με τον κομψό περιβάλλοντα χώρο σε έναν κρυμμένο "μυστικό κήπο" που κάνει αίσθηση. Καθώς ο ήλιος δύει σε ένα από τα πιο μαγικά σημεία της πόλης και το άρωμα της χειροποίητης πίτσας, που ψήνεται στον ξυλόφουρνο, μας ανοίγει την όρεξη, εκλεκτά aperitivo φτάνουν στο τραπέζι μας. Βρισκόμαστε στο "Atrium of Alexander’s Lounge" στον πρώτο όροφο του Ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρεταννία", το ιδανικό σημείο συνάντησης για κάθε στιγμή της ημέρας, μακριά από το θόρυβο της πόλης και ταυτόχρονα στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας.

Ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης και η ομάδα του προτείνουν μοναδικά aperitivo και αυθεντικά ιταλικά συνοδευτικά εδέσματα, τα οποία ετοιμάζονται μπροστά μας με μεσογειακά υλικά εξαιρετικής ποιότητας που απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα. Ο φούρνος του κήπου βγάζει χειροποίητη πίτσα σε έξι διαφορετικές εκδοχές με προζυμένιο ζυμάρι, φίνα σάλτσα από βιολογικές ντομάτες και διαλεχτά διεθνή τυριά αλλά και αχνιστή focaccia με ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι ως βάση για τη μπρουσκέτα της επιλογής μας.

Il Giardino Segreto

Η συλλογή τυριών του μενού έχει ελληνικό άρωμα καθώς περιλαμβάνει γραβιέρα τρούφας, μανούρα Σίφνου, παλαιωμένο κασέρι Σοχού και σερβίρεται με το εκλεκτό αλλαντικό ημέρας - Jamon Iberico, Prosciutto San Daniele, σαλάμι Sbriciolona - που κόβεται επί τόπου σε λεπτές φέτες με την εντυπωσιακή κόκκινη vintage μηχανή κοπής και φτάνει στο τραπέζι μας σε μια εξαιρετική παρουσίαση με αγκινάρες Τήνου, σαλάμι σύκου Ευβοίας και ελιές. Δεν χάνουμε τη συγκλονιστική panzanella με γλυκά ντοματίνια και βουβαλίσια Burrata Κερκίνης και τη μπρουσκέτα με τις περίφημες ισπανικές αντζούγιες.

Il Giardino Segreto

Η συνέχεια έχει βελούδινο χειροποίητο gelato που ετοιμάζει καθημερινά ο Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας με εξαιρετικές πρώτες ύλες και φρέσκα φρούτα εποχής και τον περίφημο Baba Napoletano με σιρόπι εσπεριδοειδών, φιστίκι Αιγίνης και κρέμα βανίλια-μασκαρπόνε.

Il Giardino Segreto

Στη μοναδική ατμόσφαιρα του καταπράσινου αυτού κήπου, οι βραβευμένοι bartenders του ιστορικού ξενοδοχείου ετοιμάζουν δροσιστικά απεριτίφ και cocktails που συμπληρώνουν την εμπειρία, ενώ η εξαιρετική λίστα κρασιών περιλαμβάνει επιλεγμένα κρασιά από την Τοσκάνη, το Πιεμόντε και τη Σικελία, τα οποία  σερβίρονται και σε ποτήρι. Για τους λάτρεις των πούρων, το "Atrium of Alexander’s Lounge" διαθέτει μεγάλη ποικιλία άριστα συντηρημένων πούρων που αξίζει να εξερευνήσετε.

Il Giardino Segreto

Αυτό το καλοκαίρι, πιάνουμε θέση στο "Atrium of Alexander’s Lounge" και δραπετεύουμε στην πιο καλαίσθητη όαση της πόλης.

Ανακαλύψτε το μενού: Il Giardino Segreto Menu

Ώρες λειτουργίας: 
Atrium of Alexander’s Lounge | 11 π.μ.-2 π.μ.
Il Giardino Segreto Menu | 5 μ.μ.-12 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

Atrium of Alexander's Lounge (The)

Ξεν. «Μεγάλη Βρεταννία», Βασ. Γεωργίου Α’ 1, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα