Σινεμά, street food και εκδηλώσεις στην ανοιχτή για όλους Navarino Agora

Αυτός ο ολοκαίνουργιος διαδραστικός και πολυπολιτισμικός χώρο διευρύνει την βεντάλια των επισκεπτών, αφού η πρόσβαση είναι ελεύθερη σε όλους όσους ζουν ή επισκέπτονται τη Μεσσηνία.

Navarino Agora

Δικαιώνοντας την συνεισφορά της Costa Navarino στην ανάδειξη και την ουσιαστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας, την 1η Ιουλίου άνοιξε τις πόρτες της για όλους, η πολυαναμενόμενη Navarino Agora. Αυτός ο ολοκαίνουργιος διαδραστικός και πολυπολιτισμικός χώρο διευρύνει την βεντάλια των επισκεπτών, αφού η πρόσβαση είναι ελεύθερη σε όλους όσους ζουν ή επισκέπτονται τη Μεσσηνία.

Τώρα, στο τι μπορεί να κάνει κάποιος στην Navarino Agora… οι επιλογές είναι αμέτρητες. Από shopping σε κάποιο από τα 20 και πλέον μαγαζιά, μέχρι θερινό σινεμά, πολιτιστικές εμπειρίες και φυσικά δοκιμή των γευστικότερων street food επιλογών. Με περισσότερα από 20 καταστήματα, στη Navarino Agora οι επισκέπτες βρίσκετε επώνυμα και χειροποίητα είδη ένδυσης, υπόδησης και beachwear, αξεσουάρ, οπτικά, κοσμήματα, βιβλία, προϊόντα ομορφιάς και υγείας, αντικείμενα για το σπίτι, παράλληλα με υπηρεσίες ομορφιάς, ταξιδιών και πωλητήριο μουσείου.

Navarino Agora

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην περιοχή Navarino Waterfront, όπου η Navarino Agora εγκαινιάζει τη λειτουργία της με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων με μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις τέχνης και βιβλίου, αντικατοπτρίζοντας τον πολύπλευρο χαρακτήρα και τη φιλοσοφία της Costa Navarino.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στον Ιούλιο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, θα φιλοξενηθούν δύο χορευτικές παραστάσεις στο αμφιθέατρο της Navarino Agora. Στις αρχές του μήνα ξεκινά και σειρά δράσεων μαζί με το Ίδρυμα, με στόχο την προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη έκθεση βιβλίου.

Λίγο αργότερα τον Αύγουστο, η Navarino Agora θα παρουσιάσει bazaar αντικών, στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσης που διεξάγεται στην Κυπαρισσία, από την Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και τον Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση της Πάνω Πόλης Κυπαρισσίας. Επίσης, θα παρουσιαστεί φιλοξενηθεί κονσέρτο κλασικής μουσικής στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας". Τον Σεπτέμβριο, φοιτητές και νέοι καλλιτέχνες της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους κατά τη διάρκεια του "Art Market”. Σε σινεφιλικούς ρυθμούς συνεχίζει ο Σεπτέμβριος, αφού το κοινό θα απολαύσει κορυφαία έργα της μεγάλης οθόνης στο θερινό σινεμά, ενώ θα ακολουθεί με την παρουσία καλλιτεχνών στο πλαίσιο του "Oxbelly nights”. Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται με τον κινηματογράφο Δαναό και την διεθνώς αναγνωρισμένη ΜΚΟ Oxbelly, που έχει ιδρύσει ο παραγωγός Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος.  

Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει επίσης μουσικές και χορευτικές παραστάσεις σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους, φορείς και καλλιτέχνες, καθώς και αφηγήσεις παραμυθιών και ιστοριών για μικρούς και μεγάλους, σκιτσογράφους που θα δημιουργούν πορτρέτα και καρικατούρες, και πολλές ακόμη δράσεις.  

Navarino Agora

Στο προσκήνιο της γαστρονομίας εισέρχεται η Navarino Agora, με πλήθος χώρων εστίασης που περιλαμβάνουν μεσογειακή και fusion κουζίνα, street food με θαλασσινά, γεύσεις από την Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή, παγωτά και ποικιλία ροφημάτων και κρασιών. Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθήσετε σεμινάρια γευσιγνωσίας ελαιόλαδου, γευστικές δοκιμές τοπικών τυριών και κρασιών, ενώ σε εβδομαδιαία βάση θα πραγματοποιείται λαϊκή αγορά με φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Τέλος, το Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί το 1ο "Μεσσηνιακό Φεστιβάλ Οίνου" σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα