"Αυτό μας έλειπε": Γευστικό σουλάτσο μετά μουσικής

Νόστιμες συγχορδίες πάνω σε παρεΐστικο κλειδί κάνουν σημείο συνάντησης τα Σεπόλια, χάρη σε ένα μουσικό μεζεδοπωλείο με ξεχωριστό χαρακτήρα και αλέγκρο παλμό.

Αυτό μας έλειπε © Λεωνίδας Τούμπανος

Νόστιμες συγχορδίες πάνω σε παρεΐστικο κλειδί κάνουν σημείο συνάντησης τα Σεπόλια, χάρη σε ένα μουσικό μεζεδοπωλείο με ξεχωριστό χαρακτήρα και αλέγκρο παλμό. "Αυτό μας έλειπε" το όνομά του, αλλά όχι η διάθεσή του· δεν σου επιτρέπει να σκεφτείς κάτι τέτοιο, άλλωστε, η φιλική ατμόσφαιρα και τα γουστόζικα τραπεζάκια στην περιποιημένη σάλα και στον πεζόδρομο μπροστά του. Όπως στα παλαιάς κοπής κουτούκια, εδώ το χαλαρό φαγοπότι συνοδεύεται με ένα οικείο μελωδικό χαλί που εκτοξεύει το κέφι στα ύψη. Μπορεί οι μουσικές περιπλανήσεις να κλέβουν την παράσταση, όμως γρήγορα το πάνω χέρι παίρνει η ελληνική κουζίνα με τα μερακλίδικα vibes, που κινείται με άνεση ανάμεσα σε κορυφαία κλασικά και σε μικρά ενδιαφέροντα twists. 

Αυτό μας έλειπε
© Λεωνίδας Τούμπανος

Χαλαρά και παρεΐστικα, το "Αυτό μας έλειπε" σκορπά τις υπερτοπικές του μυρωδιές στους Αθηναίους εδώ και καιρό και είναι πάντοτε έτοιμο να τις σερβίρει στο πιάτο. Κρατώντας την παράδοση με αυθορμητισμό, φτάνουν στο τραπέζι βαθιά νόστιμοι μεζέδες, όπως το μπριόζικο σαγανάκι του πότη με αλμυρά τυριά και παστουρμά, η μερακλίδικη τηγανιά μοσχαρίσιου συκωτιού ή η πίτα Καισαρείας. Τους συνοδεύουν αρκετές ετικέτες αποσταγμάτων μαζί με το χειροποίητο οινόμελο και ρακόμελο, που φτιάχνουν το ιδανικό σκηνικό για θερινές κρασο-ουζο-τσιπουροποσίες.

Αυτό μας έλειπε
© Λεωνίδας Τούμπανος

Περισσότερες πληροφορίες

Αυτό μας έλειπε

Αράχθου 4, Σεπόλια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα