"Salonica", Θεσσαλονίκη

Πανσέληνος στον Θερμαϊκό

Salonica

Δεν μπορούμε να φανταστούμε καλύτερο πόστο για να απολαύσετε γκουρμέ αυγουστιάτικη πανσέληνο στη Θεσσαλονίκη από το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας πανέμορφο εστιατόριο του "Makedonia Palace". Στο πιο προνομιακό σημείο της παραλίας, ζωντανό όλη μέρα, σαν μια open kitchen με θέα το Αιγαίο, το βράδυ μεταμορφώνεται στο πλέον σοφιστικέ και ρομαντικό μπαλκόνι της Παραλίας. Η γευστική πρόταση του executive chef Σωτήρη Ευαγγέλου εξελίσσει διαρκώς με φαντασία εμβληματικές παραδοσιακές γεύσεις σε πιάτα-σημεία αναφοράς της νέας ελληνικής κουζίνας, όπως ο μουσακάς του "Salonica", το "παστιτσάδο" ή το ψάρι ημέρας με κολοκυθάκια αβγολέμονο. Πολύ καλή δουλειά γίνεται και στα επιδόρπια, με προτάσεις όπως η μπάλα λευκής σοκολάτας με εξωτικά φρούτα και φύλλα χρυσού, ενώ αξίζει να συνδυάσετε το γεύμα σας με κάποια από τις εξαιρετικές οινικές επιλογές της λίστας.

Tip: Πιάτα όπως η κρέμα καπνιστής μελιτζάνας με νιότικη γραβιέρα και αβγοτάραχο δίνουν στις παραδοσιακές γεύσεις φινετσάτη σύγχρονη διάσταση και αφοπλιστική νοστιμιά.

Ξεν. "Makedonia Palace", Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη, 2310897197, www.makedoniapalace.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

"Varoulko Seaside"

Στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

"Βασίλαινας"

Η διαχρονική φινέτσα της ελληνικής θαλασσοφαγίας

"Strouga"

H cool γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου.

"Στου Λου"

Η απάντηση στο "Πού θα φάμε απόψε;".

"Σχολαρχείο της Κυψέλης"

Επιστροφή στα θρανία της απόλαυσης