"Αμπιμπάγιο": Επόμενη στάση: Θησείο

Με ανανεωμένο μενού και τη φρέσκια οπτική του σεφ Κωνσταντίνου Παλυβού, τα πιάτα της φωτεινής και όμορφης γαστρο-ταβέρνας θα σας ταξιδέψουν στην ελληνική γη και θάλασσα.

Αμπιμπάγιο

Το GPS για τις καλοκαιρινές μας βόλτες στην Αθήνα δείχνει Θησείο, όπου μια γευστική στάση είναι must. Σε ένα νεοκλασικό κτίριο στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών μάς περιμένει το "Αμπιμπάγιο", που φέρνει την αίσθηση καφενείου της παλιάς Αθήνας κάτω από την ιερή "προστασία" της Ακρόπολης. Με ανανεωμένο μενού και τη φρέσκια οπτική του σεφ Κωνσταντίνου Παλυβού, τα πιάτα της φωτεινής και όμορφης γαστρο-ταβέρνας θα σας ταξιδέψουν στην ελληνική γη και θάλασσα. Καθένα είναι και μια μερακλίδικη έκπληξη, χάρη στα twists που ανανεώνουν την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Ξεκινήστε με τη vegan κρητική οσπριάδα με βαλεριάνα, ντοματίνια, όσπρια, πάστα λιαστής ντομάτας και dressing αγουρίδας ή την όμορφα πειραγμένη χωριάτικη με πολύχρωμα ντοματίνια, φράουλες, αγγούρι, πίκλες κρεμμυδιού, κρουτόν από χωριάτικο ψωμί, μαλακή φέτα και dressing χωριάτικης.

Αμπιμπάγιο

Συνεχίστε με πιτόγυρο-taco με ψητά πιτάκια, ξεψαχνισμένο κοτόπουλο, τζατζίκι από αβοκάντο και κρέμα φέτας, ενώ αν είστε vegan ή vegetarian δεν θα μείνετε παραπονεμένοι, αφού μπορείτε να επιλέξετε την εκδοχή με τα μανιτάρια. Η ελληνική καρμπονάρα με σκιουφιχτά, κρητικό απάκι, θυμαρίσια γραβιέρα και παστό κρόκο αβγού θα σας αποζημιώσει, ενώ αν είστε λάτρεις της θάλασσας, πρέπει να δοκιμάσετε το φιλέτο λαβράκι με σταμναγκάθι και αβγολέμονο, τις τραγανές τηγανητές γαρίδες με ντομάτα, ούζο, φέτα, μαύρο αλάτι Σαντορίνης, αλλά και το ψητό θράψαλο με μους ταραμά και καπνιστό λαδολέμονο. Συνοδέψτε με ένα κρασί της επιλογής σας από την επιλεγμένη λίστα κρασιών από ελληνικούς αμπελώνες και κλείστε γλυκά την έξοδό σας με μια μηλόπιτα που… έπεσε στην αγκαλιά του μπακλαβά και κάνουν το ιδανικό ταίρι συνοδεία χειροποίητου παγωτού βανίλια. 

Αμπιμπάγιο
© Λεωνίδας Τούμπανος

Περισσότερες πληροφορίες

Αμπιμπάγιο

Ηρακλειδών 3, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα