"Ο Θεσσαλός": Μεζέδες από τα παλιά

Το παλαιάς κοπής καφενείο-μουσικό μεζεδοπωλείο έχει σίγουρα την πρωτιά στο είδος του για τη γειτονιά του Βοτανικού, όπως σημειώνει ο ιδιοκτήτης του, Αλέξης Στρωματιάς.

Ο Θεσσαλός © Λεωνίδας Τούμπανος

Είναι μερικά μεζεδοπωλεία που ο χρόνος μοιάζει να μην τα αγγίζει, πόσο μάλλον όταν βρίσκονται σε περιοχές όπως ο Βοτανικός, που στα στενά του κρύβει στέκια βγαλμένα από το χρονοντούλαπο της παλιάς Αθήνας. Τέτοια περίπτωση είναι και ο "Θεσσαλός", από τα πρώτα μεζεδοπωλεία –αν όχι το πρώτο– της περιοχής, που σε διακτινίζει σε άλλη εποχή, μόλις διαβείς το κατώφλι του.

Ο Θεσσαλός
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το παλαιάς κοπής καφενείο-μουσικό μεζεδοπωλείο έχει σίγουρα την πρωτιά στο είδος του για τη γειτονιά του Βοτανικού, όπως σημειώνει ο ιδιοκτήτης του, Αλέξης Στρωματιάς. Χάρη στην προνομιακή θέση του στη δημοφιλή θεατρική πιάτσα, αγαπήθηκε από ντόπιους και μη, θεατρόφιλους, καλλιτέχνες και μουσικόφιλους, πολλοί από τους οποίους είναι τακτικοί θαμώνες. Σε αυτό, λοιπόν, το στέκι της παρέας, η συνταγή της επιτυχίας είναι κλασική: πενιές, τσουγκρίσματα, τσιμπολόγημα και πάλι απ’ την αρχή. Μιλά αβίαστα στην καρδιά σου, αφού έχει ξεκάθαρα ελληνική ψυχή, αγαπά τις ντόπιες γεύσεις, τις οποίες "πειράζει" όσο χρειάζεται, ενώ ο ιδιοκτήτης του είναι μερακλής και μουσικάντης.

Ο Θεσσαλός
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο ρόλος του κ. Στρωματιά δεν περιορίζεται στη δημιουργία αυτού του νοσταλγικού κουτουκιού, αλλά και στο γευστικό αποτέλεσμα που φτάνει στο τραπέζι. Απλά αλλά φροντισμένα μεζεκλίκια, όπως τα λουκάνικα Τρικάλων στη σχάρα που συνοδεύει με σάλτσα καπνιστής πιπεριάς Φλωρίνης, χοιρινά μπριζολάκια μαριναρισμένα σε μπίρα και φασκόμηλο και φυσικά το αβγό με αρμένικο σουτζούκι είναι σταθερές αξίες, ενώ οι τσιπουροποσίες συμπληρώνονται από τα απαραίτητα ψαρικά.

Περισσότερες πληροφορίες

Θεσσαλός (Ο)

Μελενίκου 2, Βοτανικός
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Loop Around": Η τέχνη του colorful tufting ανθίζει στην Κυψέλη

Η Μυρτώ Κονδυλοπούλου κεντάει κυριολεκτικά στην οδό Πεστών, καθώς ασχολείται με το tufting, μια τεχνική δημιουργίας αντικειμένων που έχει ως πρώτη ύλη το μαλλί.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/07/2023

Το "Hill Athens" σερβίρει τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα που έλειπε από το Θησείο

Στο φινετσάτο τριώροφο εστιατόριο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, η βόλτα στην ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας απογειώνεται πιάνοντας θέση στο μοντέρνο χώρο με την πανοραμική θέα που ανοίγεται από τη Στοά Αττάλου και τον Λυκαβηττό μέχρι τονκατάφωτο Παρθενώνα.

Στην καλλιτεχνίζουσα και ανανεωμένη ταράτσα του "The Artist RoofTop Bar & Restaurant"

Το αγαπημένο στέκι υποδέχεται το καλοκαίρι με καινούργιο σεφ στο τιμόνι της κουζίνας και μας δίνει νέες αφορμές για να "σκαρφαλώσουμε" στα ψηλά του Ψυρρή.

"Salonica", Θεσσαλονίκη

Χρυσοσκουφάτη ελληνική κουζίνα με φόντο τον Θερμαϊκό.

"Idol", Σαντορίνη

"Farm to table" γαστρονομία με κάδρο την Καλντέρα.

"Mylos", Ρόδος

Μοντέρνα ελληνικότητα σε παραδεισένιο σκηνικό.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Θαλασσινή αρχοντιά στα καλύτερά της.