"Ελαίας Γη": Ρετρό κομψότητα

Ελληνικές γεύσεις πλαισιωμένες από το απολαυστικό πανόραμα του Λεκανοπεδίου ξεδιπλώνονται σε έναν αριστοκρατικό χώρο παλαιάς κοπής, με άγγιγμα κοσμικής χαλαρότητας.

Ελαίας Γη

Ελληνικές γεύσεις πλαισιωμένες από το απολαυστικό πανόραμα του Λεκανοπεδίου ξεδιπλώνονται σε έναν αριστοκρατικό χώρο παλαιάς κοπής, με άγγιγμα κοσμικής χαλαρότητας. Στην απλόχωρη αυτή αυλή της Πολιτείας, με το σιντριβάνι να σιγοντάρει το σκηνικό παλιάς Αθήνας και τη δροσιά που χαρίζουν τα ψηλά πλατάνια, θα απολαύσετε κουζίνα με γαλανόλευκα χρώματα, πλαισιωμένη από φιλόξενη οικογενειακή θέρμη. 

Ελαίας Γη

Τα δύο επιλεγµένα µενού 24 και 14 σταδίων, µε concept γευσιγνωσίας, αλλά και οι set προτάσεις του καταλόγου, περιλαμβάνουν πιάτα με ρετρό αύρα, που κλείνουν στις γεύσεις τους σπιτίσια θαλπωρή. Θα γευτείτε, για παράδειγμα, τρυφερά μοσχαρίσια µάγουλα μαγειρεμένα στον ξυλόφουρνο, που σερβίρονται µε αφράτο πουρέ καπνιστής µελιτζάνας, σιγοµαγειρεµένο αρνί στον ξυλόφουρνο, σφραγισµένο µε ζυµάρι, νοστιμότατους σαρµάδες µε αµπελόφυλλα σε σάλτσα αβγολέµονο, δίπλα σε ορεκτικές προτάσεις με ελληνική σφραγίδα όπως φέτα Αγράφων, φρέσκες τηγανητές πατάτες Νάξου και τουρτάκι ελληνικών τυριών ΠΟΠ σε μπισκότο χαρουπιού.

Ελαίας Γη

Βέβαια δυνατό χαρτί τους είναι οι κρεατοφαγικές προτάσεις που περνούν από τα καπνιστά αρώματα του κάρβουνου. Βιολογικός κόκορας με ελληνικά αρωματικά βότανα, πικάνια, μπριζολάκια μαύρου χοίρου, σπαλομπριζόλα και τρίγωνο μοσχαρίσιο μπιφτέκι Black Angus με κασέρι Λέσβου είναι μερικές εξ αυτών, που στο τέλος δίνουν ωραία πάσα σε γλυκά όπως η μαστιχωτή μους πικρής σοκολάτας και το ρυζόγαλο μπρουλέ. 

Περισσότερες πληροφορίες

Ελαίας Γη

Δεξαμενής & Ολυμπιονικών 4, Πολιτεία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Loop Around": Η τέχνη του colorful tufting ανθίζει στην Κυψέλη

Η Μυρτώ Κονδυλοπούλου κεντάει κυριολεκτικά στην οδό Πεστών, καθώς ασχολείται με το tufting, μια τεχνική δημιουργίας αντικειμένων που έχει ως πρώτη ύλη το μαλλί.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/07/2023

Το "Hill Athens" σερβίρει τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα που έλειπε από το Θησείο

Στο φινετσάτο τριώροφο εστιατόριο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, η βόλτα στην ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας απογειώνεται πιάνοντας θέση στο μοντέρνο χώρο με την πανοραμική θέα που ανοίγεται από τη Στοά Αττάλου και τον Λυκαβηττό μέχρι τονκατάφωτο Παρθενώνα.

Στην καλλιτεχνίζουσα και ανανεωμένη ταράτσα του "The Artist RoofTop Bar & Restaurant"

Το αγαπημένο στέκι υποδέχεται το καλοκαίρι με καινούργιο σεφ στο τιμόνι της κουζίνας και μας δίνει νέες αφορμές για να "σκαρφαλώσουμε" στα ψηλά του Ψυρρή.

"Salonica", Θεσσαλονίκη

Χρυσοσκουφάτη ελληνική κουζίνα με φόντο τον Θερμαϊκό.

"Idol", Σαντορίνη

"Farm to table" γαστρονομία με κάδρο την Καλντέρα.

"Mylos", Ρόδος

Μοντέρνα ελληνικότητα σε παραδεισένιο σκηνικό.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Θαλασσινή αρχοντιά στα καλύτερά της.