"Majorelle": Γαστρονομία με μαροκινή αύρα

Μια εντυπωσιακή μαροκινή βίλα, πολύ κοντά στην πάντα γεμάτη ζωή πλατεία της Νέας Σμύρνης, έχει μεταμορφωθεί σε προορισμό που συνδυάζει πληθωρική fusion κουζίνα με parties και οργανωμένες εκδηλώσεις.

Majorelle © Λεωνίδας Τούμπανος

Μια εντυπωσιακή μαροκινή βίλα, πολύ κοντά στην πάντα γεμάτη ζωή πλατεία της Νέας Σμύρνης, έχει μεταμορφωθεί σε προορισμό που συνδυάζει πληθωρική fusion κουζίνα με parties και οργανωμένες εκδηλώσεις. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, εμπνευσμένο από τον γοητευτικό κήπο "Majorelle" στην καρδιά του Μαρόκου, το εξωτικό fun lifestyle restaurant αγαπά τη μαροκινή κουλτούρα και τη δένει αρμονικά με ελληνικά στοιχεία, τόσο μέσω της γαστρονομίας όσο και με εντυπωσιακά events. Το περιβάλλον αποπνέει ανατολίτικη αύρα, με το χαρακτηριστικό χρώμα της ερήμου να κυριαρχεί: κάκτοι φυτεμένοι σε πελώριους κεραμικούς αμφορείς, άνετοι καναπέδες με πολύχρωμες μαξιλάρες και ψάθινα φωτιστικά, όλα σε απόλυτη αρμονία, συνθέτουν τη fun εκδοχή του εστιατορίου μαζί με θεματικές βραδιές, parties στον εσωτερικό χώρο, αλλά και εκδηλώσεις που ταξιδεύουν τους θαμώνες στην άλλη άκρη της Μεσογείου. 

Majorelle
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Μάνος Τσοπλάκης, head chef του εστιατορίου με θητεία, μεταξύ άλλων, ως προσωπικός σεφ του Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμά, προτείνει μενού που συνδυάζουν στοιχεία από την παγκόσμια γαστρονομία, δίνοντας έμφαση στις μεσογειακές γεύσεις. Χυμώδη rib eye με sour cream, ταλιατέλες μπολονέζ με κιμά Black Angus και ριζότο με κοτόπουλο, μανιτάρια πορτσίνι και πέρλες μαύρης τρούφας συναντούν μπρουσκέτες, bao buns και arancini και συνθέτουν έναν πολυσυλλεκτικό γαστρονομικό καμβά, ενώ τα σαββατοκύριακα υπάρχει ένας ακόμη γευστικός λόγος για να βρεθούμε στη Νέα Σμύρνη από νωρίς, αφού το εστιατόριο λειτουργεί από το πρωί, προσφέροντας ενδιαφέρουσες προτάσεις και για brunch. 

Majorelle
© Λεωνίδας Τούμπανος

Περισσότερες πληροφορίες

Majorelle

Παραδείσου 2 & Ελ. Βενιζέλου 179, Νέα Σμύρνη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα