"Buba Bistrot Exotique": Ο ορισμός του εξωτισμού στα βόρεια

Σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των Thai γεύσεων και των freestyle μουσικών διαδρομών έχει γίνει ο πιο εντυπωσιακός μυστικός κήπος των βορείων προαστίων, που κρύβεται σε ένα ιστορικό κτίριο της Κηφισιάς.

Buba Bistrot Exotique © Λεωνίδας Τούμπανος

Σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των Thai γεύσεων και των freestyle μουσικών διαδρομών έχει γίνει ο πιο εντυπωσιακός μυστικός κήπος των βορείων προαστίων, που κρύβεται σε ένα ιστορικό κτίριο της Κηφισιάς. Περνώντας την πόρτα του "Buba Bistrot Exotique", μεταφέρεσαι σε μια μικρή τροπική όαση, έτη φωτός μακριά από τη φασαρία της πόλης, με χαλαρή ατμόσφαιρα, εξωτικά αρώματα και μαξιμαλιστική διακόσμηση. Το σύγχρονο ρεπερτόριο Thai γεύσεων περιλαμβάνει dumplings, βελούδινα χειροποίητα κάρι, σπιρτόζικα pad thai και khao soi, αλλά και τη δροσερή papaya salad, η οποία φτιάχνεται μπροστά σου. Από τα πιο ενδιαφέροντα γευστικά ενσταντανέ του καλοκαιρινού μενού, το αρωματικό fish lemongrass, με ψάρι μαριναρισμένο σε σκόρδο, λεμονόχορτο, κουρκουμά, fish sauce και τσίλι, συνοδεία ψητού ανανά, νουντλς ρυζιού και λαχανικών.

Buba Bistrot Exotique
© Λεωνίδας Τούμπανος

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το Pad Kee Mao, με φαρδιά νουντλς ρυζιού με γαρίδες, long beans, πάστα τσίλι, φύλλα βασιλικού και λάιμ, για τη βαθιά γεύση του που ολοκληρώνει την πληθωρική γευστική εμπειρία. Όσο η κουζίνα ανεβάζει στροφές με πρωτεργάτρια τη Mary, την Ταϊλανδέζα σεφ που είναι και η πλέον χαρακτηριστική φιγούρα του εστιατορίου, τα σέικερ σερβίρουν τροπική αδρεναλίνη στα παγωμένα ποτήρια. Εδώ επιβεβαιώνεται και η αγάπη του "Buba" για τα ψαγμένα κοκτέιλ, με τη spicy ενότητα της εντυπωσιακής λίστας να κρατά τη ηνία του ενδιαφέροντος. 

Buba Bistrot Exotique
© Λεωνίδας Τούμπανος

Περισσότερες πληροφορίες

Buba Bistrot Exotique

Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα