"Cinco De Mayo": Νόστιμη "amor a la Mexicana" στη Φιλαδέλφεια

Με πρωταγωνίστρια τη βαθιά νοστιμιά και την αψάδα της μεξικάνικης κουζίνας, μια σχετικά πρόσφατη άφιξη έβαλε την πολυσύχναστη Δεκελείας για τα καλά στον έθνικ χάρτη της Αθήνας.

Cinco De Mayo © Λεωνίδας Τούμπανος

Με πρωταγωνίστρια τη βαθιά νοστιμιά και την αψάδα της μεξικάνικης κουζίνας, μια σχετικά πρόσφατη άφιξη έβαλε την πολυσύχναστη Δεκελείας για τα καλά στον έθνικ χάρτη της Αθήνας. Τον πρώτο λόγο στο όμορφο στέκι με την έντονη λατινοαμερικάνικη προσωπικότητα έχει η μεξικάνικη κουλτούρα, που συστήνεται μέσα από πιάτα με πληθωρικό χαρακτήρα, ωραίες μουσικές, αλλά και τις χαρούμενες λεπτομέρειες στη διακόσμηση, που θυμίζουν φιλόξενη hacienda. Οι τοίχοι είναι βαμμένοι σε έντονο πορτοκαλί, στα ξύλινα τραπεζοκαθίσματα κυριαρχούν το πετρόλ και το κόκκινο, ενώ το σκηνικό συμπληρώνουν τα ψάθινα κρεμαστά φωτιστικά και η μεγάλη ξύλινη μπάρα,στην οποία φτιάχνονται δροσερά κοκτέιλ, κλασικά και μη. 

Cinco De Mayo
© Λεωνίδας Τούμπανος

Την επιμέλεια του μενού έχει ο σεφ Θανάσης Τριχιάς, που προτείνει ενδιαφέρουσες επιλογές σε tacos, hamburguesa, burritos, nachos, quesadillas, chimichangas, fajitas και μερικά ακόμα κυρίως με πρωταγωνιστή το κρέας, τα οποία σερβίρονται στη λογική του μοιράσματος. Δοκιμάστε τα μαριναρισμένα χοιρινά παϊδάκια με ρουστίκ πατάτες, τα fajitas de carne με φιλετάκια μοσχάρι και τη μεγάλη ποικιλία σε γεύσεις tacos, ιδανικά για την παρέα. Τα nachos είναι χειροποίητα, όπως και οι σάλτσες, ενώ τα πιάτα έχουν ήπια αψάδα, που τα κάνει κατάλληλα και για όσους δεν προτιμούν τα υπερβολικά πικάντικα.

Cinco De Mayo
© Λεωνίδας Τούμπανος

Περισσότερες πληροφορίες

Cinco de Mayo

Λεωφ. Δεκελείας 118, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα