"Τσιου...η παράσταση" :Η underground ταινία-θρύλος ανεβαίνει στο σανίδι

Το πρώτο viral φιλμ του ελληνικού κινηματογράφου, που ακούει στο όνομα "Τσίου", μετά τη μεγάλη επιτυχία του 2005 επιστρέφει δυναμικά το 2023.

Τσίου

Έχουν περάσει δεκαοχτώ χρόνια από την πρώτη προβολή, κι όμως ακόμα οι ατάκες αυτής της ταινίας λέγονται αυτολεξεί και έχουν γίνει inside joke στις παρέες. Το πρώτο viral φιλμ του ελληνικού κινηματογράφου, που ακούει στο όνομα "Τσίου", μετά τη μεγάλη επιτυχία του 2005 (η οποία οδήγησε και σε βράβευση στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης) επιστρέφει δυναμικά το 2023. Αυτήν τη φορά, μετά τη μεγάλη οθόνη, το ποπ φαινόμενο ήρθε για να κατακτήσει και τη σκηνή, συγκεκριμένα αυτή του Βοτανικού (έως 16/7).

Τσίου

Η παρέα των συντελεστών, όσον αφορά τον βασικό πυρήνα του καστ, έχει μείνει η ίδια: ο Μάκης Παπαδημητράτος (που είναι και ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας), ο Αναστάσης Κολοβός, η Καλλιόπη Τζερμάνη, ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, ο Νικήτας Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Μητάς και ο Αλέξανδρος Παρίσης ενώνονται και πάλι, ενσαρκώνοντας την παλιοπαρέα του "Νώντα", του "Γιάννη", της "Στέλλας", του "Στέλιου", του "Νικήτα", του "Μπιλ" και, φυσικά, του "Τσίου".

Τσίου

Στο κέντρο της Ιεράς Οδού, με πιστότητα στο πρωτότυπο αλλά και με διάθεση ανανέωσης, περπατάμε ξανά την πόλη με αυτούς τους cult χαρακτήρες, ακολουθώντας τον Τσίου όσο ψάχνει τη δόση του σε μια Αθήνα καυτή, αλλά και πεισματικά άδεια, λόγω Δεκαπενταύγουστου. Στο σύμπαν αυτό εντάσσονται νέα πρόσωπα, όπως ο Στέλιος Δημόπουλος, ο Στάθης Σταμουλακάτος, ο Θάνος Αλεξίου, αλλά και η Τραϊάνα Ανανία στο ρόλο της Τζένης. Αν, λοιπόν, ο Ταΰγετος, η πίτσα με ανανά και ο Κούκι κάτι σας θυμίζουν (ή θέλετε να δείτε από πού κι ως πού ταιριάζουν), κλείστε γρήγορα το εισιτήριό σας στο πιο υπέροχο reunion πάρτι του καλοκαιριού. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα