"Zaf / School Pizza Bar": Γευστική σύμπραξη στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Το ιταλοθρεμμένο "Zaf" και το πρώτο θρανίο του ανατρεπτικού "School" μας υποδέχονται στην πιάτσα της Αγίας Ειρήνης, για γαστριμαργική μελέτη μέχρι να πάρουμε master στη… γευσιγνωσία.

zaf

Το ιταλοθρεμμένο "Zaf" και το πρώτο θρανίο του ανατρεπτικού "School" μας υποδέχονται στην πιάτσα της Αγίας Ειρήνης, για γαστριμαργική μελέτη μέχρι να πάρουμε master στη… γευσιγνωσία. Στο "προαύλιο", κρεμαστά φυτά, σχολικά θρανία και μοναστηριακά τραπέζια συνθέτουν αυτό το urban στέκι, όπου το brunch είναι βασιλιάς. Στο πληθωρικό μενού του, φέτος, έχουν προστεθεί δύο healthy bowls. Το ένα με ασπράδια αβγών, κινόα, ντοματίνια, βαλεριάνα και ραπανάκι και το άλλο με δύο αβγά ποσέ, καλαμπόκι, καρότο, αγγούρι, ντοματίνια, σπανάκι baby και αβοκάντο. Για τους μη λάτρεις του αβγού, το panini με γαλοπούλα, γκουακαμόλε, μοτσαρέλα, ντομάτα και ρόκα δίνει ρέστα. Τις επόμενες ώρες, το γευστικό μάθημα ανεβάζει ένταση με τα cicchetti θαλασσινών (τα tapas της κεντρικής Ιταλίας) που πλασάρονται με τρεις τρόπους: καβούρι με πικλ μαγιονέζ ή καλαμάρι με πέστο και ντοματίνια, ή γαρίδα με γκουακαμόλε και τσίλι.

zaf

Πλαισιώστε τα με ένα tartar πικάντικου τόνου με αβοκάντο, τσίλι, σχοινοπρασο και lime και ολοκληρώστε με μια πίτσα buratta di melanzane με πικάντικες μελιτζάνες, πανσέτα και φρέσκια μπουράτα. Άλλη μία φετινή προσθήκη είναι το pairing των πιάτων με ευρηματικά κοκτέιλ, για μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Στα highlights, το Greeks με ούζο Πλωμαρίου, τζιν, λικέρ μελιού, λάιμ και φύλλα μαϊντανού και το Fairytale με βότκα Grey Goose pear, λάιμ, αψέντι και σιρόπι βασιλικού. Τέλος, αναζητήστε την ανανεωμένη λίστα κρασιών από ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα.

zaf

Περισσότερες πληροφορίες

School Pizza Bar

Πλ. Αγ. Ειρήνης 8, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα