"Zillers": Καλοκαιρινό ευ τρώγειν

Σημείο αναφοράς στον αθηναϊκό fine dining χάρτη, με τη θέα της Ακρόπολης να πλαισιώνει τα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin πιάτα του σεφ Παύλου Κυριάκη.

Zillers ©Λεωνίδας Τούμπανος

Σημείο αναφοράς στον αθηναϊκό fine dining χάρτη, με τη θέα της Ακρόπολης να πλαισιώνει τα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin πιάτα του σεφ Παύλου Κυριάκη, το rooftop του boutique hotel στη Μητροπόλεως είναι πόλος έλξης των καλοφαγάδων της πρωτεύουσας και των επισκεπτών της. Τους θερινούς μήνες, ο έξοχος συνδυασμός του εμβληματικού μνημείου με την ευχάριστη ατμόσφαιρα και την ανεπιτήδευτα υψηλή γαστρονομία αποτελεί κομμάτι μιας σύνθεσης που δίνει αξία στην έξοδο για φαγητό. 

Zillers
©Λεωνίδας Τούμπανος

Η κλασική αρχιτεκτονική ομορφιά του ιστορικού κτιρίου κουμπώνει με τη φινέτσα των προτάσεων του σεφ, που φροντίζει, από το ξεκίνημα της μέρας, να απολαύσετε ένα προσεγμένο πρωινό και αρωματικά χαρμάνια καφέ και, λίγο αργότερα, καλοφτιαγμένα πιάτα για brunch με ωραίες πινελιές. Όταν ο ήλιος δύει, με την υπέροχη ταράτσα να ξεδιπλώνει όλες τις χάρες της και με τον ιερό βράχο να διακρίνεται στη φωτεινή μαρκίζα της πόλης, η εκφραστική κουζίνα του Κυριάκη βγαίνει στο προσκήνιο. 

Zillers
©Λεωνίδας Τούμπανος

Τα μενού γευσιγνωσίας αποτυπώνουν τη σοβαρή γαστρονομική δουλειά, η οποία ολοκληρώνεται με μια αξιόλογη λίστα κρασιών. Εξίσου υψηλού επιπέδου και η μπάρα, με προτάσεις που στέκονται και αυτόνομα, αν και το ενημερωμένο προσωπικό θα σας δώσει ενδιαφέρουσες ιδέες για pairing, αν το ζητήσετε. 

Περισσότερες πληροφορίες

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα