"Varoulko Seaside": Βραβευμένη fine comfort θαλασσοφαγία

Δεν χρειάζονται συστάσεις για το «Varoulko Seaside», το σταθερά βραβευόμενο εστιατόριο με Χρυσό Σκούφο, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και με το πρώτο αστέρι Michelin της χώρας.

Varoulko seaside

Από τα εστιατόρια της αθηναϊκής γαστρονομικής σκηνής που δεν χρειάζονται συστάσεις, το "Varoulko Seaside", σταθερά βραβευόμενο με Χρυσό Σκούφο, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και με το πρώτο αστέρι Michelin της χώρας, το οποίο ανανεώνει για 20 συναπτά χρόνια, παντρεύει εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες το κλασικό με το σύγχρονο. Το γευστικό λιμάνι του chef-patron Λευτέρη Λαζάρου αποτελεί σταθερή επιλογή για τους γκουρμάν που φτάνουν μέχρι το Μικρολίμανο προκειμένου να απολαύσουν θαλασσινές δημιουργίες με μοντέρνο γαλανόλευκο αέρα και τη θέα του Μικρολίμανου στο φόντο.

Varoulko seaside

Η πολυβραβευμένη κουζίνα του περιλαμβάνει ψαροφαγικές προτάσεις σε  la carte και μενού γευσιγνωσίας, με πιάτα όπως το φινετσάτο ταρτάρ καραβίδας και το comfort μπιφτέκι σφυρίδας με πιπεριά Φλωρίνης, η ροφομακαρονάδα με κιμά γαρίδας που "κερδίζει" με άνεση μια κλασική μπολονέζ, το ανάλαφρο μπαρμπούνι σοτέ με πούδρα μανιταριών, τα surf ‘n turf χτένια με τσορίθο, η gyoza με σφυρίδα και, φυσικά, οι ψαριές ημέρας που προτείνουν σε δημιουργικές εκδοχές. Δεν λείπουν οι φροντισμένες χορτοφαγικές σπεσιαλιτέ, όπως το ριζότο με άγρια αγκινάρα Τήνου, ξηρό ανθότυρο Κρήτης αρωματισμένο με μαύρη τρούφα ή το ψητό μαρούλι με κρέμα σελινόριζας και πίκλα μουστάρδας. Τα ντελικάτα επιδόρπια που φιλοτεχνεί ο pastry chef Θοδωρής Μωυσίδης ολοκληρώνουν το καλοφαγικό προφίλ. 

Varoulko seaside

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα