Έκρηξη νέων ξενοδοχείων και αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Η άνθιση των ξενοδοχείων πολυτελείας συνεχίζεται με εντεινόμενους ρυθμούς στη χώρα, με δεκάδες νέα καταλύματα να ανοίγουν τις πόρτες τους μέσα στο 2024 κι ακόμα περισσότερα να έρχονται τα επόμενα χρόνια, επεκτείνοντας την έννοια του luxury travel όχι μόνο σε δημοφιλείς, αλλά και σε εντελώς απροσδόκητους προορισμούς.

One&Only Kéa Island

Εκρηκτική θα είναι για άλλη μια χρονιά η ανάπτυξη του ξενοδοχειακού κλάδου στη χώρα, με μεγάλα διεθνή brands είτε να εισέρχονται για πρώτη φορά, είτε να επεκτείνουν τη βεντάλια φιλοξενία τους στην Ελλάδα, αλλά και με ισχυρούς τοπικούς παίκτες να ποντάρουν στην περαιτέρω εδραίωση της παρουσίας τους, σύμφωνα με πρόσφατο report της εταιρείας TravelWorks.

Σημαντικές επενδύσεις και ηχηρά ανοίγματα θα φέρουν δεκάδες νέους τίτλους στην ταξιδιωτική επικαιρότητα του ερχόμενου καλοκαιριού (αλλά και των επόμενων ετών), ενώ υβριδικά μοντέλα φιλοξενίας (όπως σουίτες, δωμάτια, εξυπηρετούμενες κατοικίες και διαμερίσματα μακροχρόνιας ενοικίασης, όλα στο ίδιο σύμπλεγμα) αλλάζουν πολλαπλά το μοντέλο φιλοξενίας στην Ελλάδα, την ώρα που τοπικοί φορείς και δημοτικές αρχές εκφράζουν από επιφυλακτικότητα έως και πλήρη αγανάκτηση για τη γιγάντωση των ξενοδοχειακών επενδύσεων στη χώρα.

Διαβάστε Επίσης

Τα νέα της Αθήνας

91 Athens Riviera
91 Athens Riviera

Το "One & Only Aesthesis", που έκανε το ποδαρικό του πριν από μερικούς μήνες, ήταν μόλις το πρώτο δείγμα της ορμής με την οποία θα αναπτυχθεί το παραλιακό μέτωπο της Αττικής. Το "91 Athens Riviera", που θα αποτελέσει συνεργασία της Grivalia Hospitality με την Domes, θα φέρει στην αθηναϊκή ριβιέρα την έννοια του Glamping (glamorous camping) με 30 πολυτελείς σκηνές σε μια έκταση 45 στρεμμάτων, ενώ το σύμπλεγμα, που θα περιλαμβάνει premium εγκαταστάσεις ευεξίας και πλήθος αθλητικών εγκαταστάσεων, θα λειτουργεί και ως Member’s Club για μη διαμένοντες. Παράλληλα, η Grecotel ετοιμάζει την ολική μεταμόρφωση του πρώην "Vouliagmeni Suites" σε "The Roc Club", βάζοντας τη λίμνη Βουλιαγμένης στο κάδρο των πολυτελών προορισμών της παραλιακής.

Διαβάστε Επίσης

Στο κέντρο της Αθήνας, με τον Δήμο Αθηναίων να έχει ήδη δρομολογήσει μελέτη φέρουσας ικανότητας με σκοπό να ποσοτικοποιήσει τις αντοχές μιας πόλης με 14 χιλιάδες Airbnb και 18 χιλιάδες ξενοδοχειακές κλίνες στο δυναμικό της, ένα νέο ξενοδοχείο ετοιμάζει η Λάμψα, τρία η Brown Hotels και δύο ακόμη η Radisson: ένα νέο boutique "ΜGallery" (19 σουίτες) θα προστεθεί στον όμιλο της ελληνικής εταιρείας στον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην οδό Ζαλοκώστα, το "Brown Museum" (93 δωμάτια), στην οδό Μπουμπουλίνας και το "Domino Brown” (46 δωμάτια), στην οδό Θεμιστοκλέους, θα ανοίξουν τις πόρτες τους μέσα στην τρέχουσα χρονιά, ενώ το "Villa Brown Sans Rival" (46 δωμάτια) θα προσθέσει άλλη μια κουκίδα στο χάρτη φιλοξενίας της Ομόνοιας μέσα στο 2025 - χρονιά που θα δούμε και τα "Radisson RED Mitropoleos Square Athens" (πρώτο της μπράντας RED στην Ελλάδα, με 112 δωμάτια και εστιατόριο με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη) και "Radisson Theatrou Square" (172 δωμάτια & σουίτες) να κάνουν τα δικά τους εγκαίνια.

Επιπλέον, το δεύτερο ibis της θα υποδεχτεί φέτος η Αθήνα (τρίτο της χώρας) με το "ibis Athens Museum Hotel" (327 δωμάτια) στην ανερχόμενη γειτονιά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ενώ δυο νέους παίκτες της αθηναϊκής σκηνής θα καλωσορίσει η Ομόνοια: η Isrotel, ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά brands του Ισραήλ, θα εγκαινιάσει το 4* "Skylark" (199 δωμάτια) μέσα στις επόμενες εβδομάδες (με το 218 δωματίων 4* "Anise" να ακολουθεί λίγο μετά στου Ψυρρή), και η επίσης ισραηλινών συμφερόντων Finders TMI θα παρουσιάσει το "Vision Omonia” (42 δωμάτια & σουίτες) - ένα υβριδικό concept ξενοδοχείου και βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Διαβάστε Επίσης

Παράλληλα, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης για τις αρχές του 2025 συνεχίζονται οι εργασίες μετατροπής του ιστορικού "Hilton” σε πολυτελές κατάλυμα νέας εποχής, με 280 δωμάτια και σουίτες, αλλά και 50 κατοικίες, υπό τα σήματα των "Conrad” και "Waldorf Astoria Residencies", ενώ προχωρά η επένδυση του ομίλου Μήτση στην έπαυλη Σλίμαν – Μελά στην οδό Πανεπιστημίου, όπως και τα μεγάλα projects του Ελληνικού: το υπερπολυτελές "Mandarin Oriental Athens", δεύτερο του brand στη χώρα μετά το "MO Costa Navarino", και το "Hard Rock Hotel & Casino Athens", αμφότερα με ορίζοντα εγκαινίων στο 2027.

Η άνοιξη της πελοποννησιακής ριβιέρα

Six Senses Porto Heli
Six Senses Porto Heli

Η εγγύτητα στην Αθήνα, σε συνδυασμό με το αγνό ακόμη φυσικό τοπίο, φαίνεται να είναι ισχυρό δέλεαρ για επενδύσεις στο Πόρτο Χέλι: εκεί θα ρίξει θεμέλια το πρώτο "Waldorf Astoria Hotel & Resort" της Ελλάδας, ανανεώνοντας το παλιό "Ermioni Club" με επένδυση που ξεπερνά τα 200 εκ ευρώ και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2026, ενώ υψηλή αισθητική και πολυτέλεια θα φέρει στην περιοχή και το "Six Senses Porto Heli" την ίδια χρονιά. Παράλληλα, λάμψη πέντε αστέρων επιφυλλάσσει το μέλλον και για τη νέα σελίδα των υπό ολική ανακαίνιση "AKS Hinitsa Bay" και "AKS Porto Heli Hotel", με την περιοχή της Ερμιόνης να ετοιμάζεται επίσης για δύο ακόμη φιλόδοξα σχέδια: το "Hydra’s Art Residencies” και το "Kilada Hills”.

Στα νερά του Ιονίου

Την πρωτοκαθεδρία της στην premium φιλοξενία της Κέρκυρας θα εδραιώσει ακόμη περισσότερο η Domes, ανοίγοντας φέτος της πύλες του "Domes Maison Corfu": μια έπαυλη του 1903, τακτικό προορισμό της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, που έχει μετατραπεί σε boutique luxury κατάλυμα. Παράλληλα, σε 5* ξενοδοχείο θα μετατρέψει το ιστορικό "Castello Bibelli" ο Όμιλος Φάις σε συνεργασία με την Bluehouse, με το – για πολλούς – λίκνο του κερκυραϊκού τουρισμού, που φιλοξένησε ακόμη και αυτοκράτορες, να ενδυναμώνεται από νέες παραθεριστικές κατοικίες στον 60 στρεμμάτων κήπο του, πλάι στην παραλία της Δασσιάς.

Γνωστή για οικογενειακά καταλύματα μαζικού τουρισμού στην Κύπρο, η "Louis Hotels" βρήκε στην Ελλάδα το έδαφος για να αναπτύξει το premium πρόσωπό της, με τα νέα projects σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο (τα "Louis Apostolata Island Resort" και "King Jason Zante" αντίστοιχα) να συνεχίζουν την τάση που επέδειξε η εταιρεία το 2022, αναλαμβάνοντας την πλήρη ανακαίνιση του "Theoxenia" στους Μύλους της Μυκόνου.

Διαβάστε Επίσης

Οι ασταμάτητες Κυκλάδες

Domes Novos Santorini
Domes Novos Santorini

Η Σαντορίνη και η Μύκονος θα ήταν αφύσικο να απουσιάζουν από τη λίστα, με τα νέα projects του νησιού των Ανέμων για το 2024 να περιλαμβάνουν το "Deos", το νέο στολίδι στο περιδέραιο της Myconian Collection, στα ορεινά της Χώρας, αλλά και το "Numo Mykonos", δεύτερο location του brand στη χώρα (μετά το αντίστοιχο της Κρήτης), στη παραλία του Καλαφάτη, ενώ στα σκαριά είναι και σημαντική επένδυση του ομίλου Μήτση, με νέο 5* ξενοδοχείο στην Ελιά. Όσο για το νησί του ηφαιστείου, απόβαση ετοιμάζει εκεί η Domes, με το πρώτο της project στο νησί να περιλαμβάνει 50 σουίτες στο Θόλο της Οίας, ενώ νέα ξενοδοχεία ετοιμάζουν τόσο η Tesor Hospitality, όσο και το Metaxa Hospitality Group – όλα τους με προγραμματίζουν εγκαίνια το φετινό καλοκαίρι.

Από τη Σαντορίνη στην Πάρο (και με βλέψεις για πέρασμα στη Μήλο) επεκτείνεται φέτος ο όμιλος Andronis, που εγκαινιάζει το καλοκαίρι το 44 σουιτών "Andronis Minois", την ώρα που η Τζιά μπαίνει με φόρα στα ραντάρ της high end διαμονής, χάρη στις 63 βίλες του "One & Only Kea", ενώ η Φολέγανδρος, ένας από τους λιγότερο προφανής προορισμούς για premium διαμονή, θα μας αποκαλύψει φέτος το "Gundari Resort", με 25 βίλες χαμηλού οικολογικού αποτυπώματος.

Διαβάστε Επίσης

Οι αναπάντεχοι προορισμοί

Patmos Aktis, a Luxury Collection Resort & Spa
Patmos Aktis, a Luxury Collection Resort & Spa

Εκτός από τη Φολέγανδρο, πεντάστερης περιποίησης θα λάχουν φέτος κι άλλοι εκτός ραντάρ προορισμοί. Ιδιαίτερη κινητικότητα παρουσιάζει το μέχρι πρότινος άγονο στην premium διαμονή σκηνικό της Χίου, με την εφοπλιστική οικογένεια Τσάκου να βρίσκεται πίσω από το λανσάρισμα του "Xenia Chios" ως ένα κομψό boutique κατάλυμα 24 δωματίων, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στη φιλοξενία του νησιού θα διεκδικήσει φέτος και το "Pearl Island Chios Hotel & Spa", με 48 δωμάτια και σουίτες δίπλα στη θάλασσα. Στην Πάτμο το ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω από το επαναλανσάρισμα του "Patmos Aktis" ως μέλος της Luxury Collection της Marriott (πρώτο βήμα του διεθνούς brand στα Δωδεκάνησα) με τα αποκαλυπτήρια προγραμματισμένα για το φετινό καλοκαίρι. Παράλληλα, στην Εύβοια και ειδικότερα στη Μεγαλόνησο των Πεταλιών, ετοιμάζεται να πατήσει το "Six Senses Megalonisos", φέρνοντας 75 υπερπολυτελείς βίλες και 20 κατοικίες στο παρθένο τοπίο του νησιού, παρέα με εγκαταστάσεις ευεξίας κι εστιατόρια που θα απλωθούν σε έκταση 550 στρεμμάτων – όλα με υψηλές προδιαγραφές βιωσιμότητας, eco friendly προδιαγραφών και μηδενικού ενεργειακού αποτυπώματος. Στην άλλη πλευρά της Ελλάδας, σε σημαντικό βαθμό ωρίμανσης φαίνεται να φτάνει η συνεργασία της Accor με την Banyan Tree και την ολλανδική RND Investments για το "Banyan Tree Varko Bay", στην Πάλαιρο της Αιτωλοακαρνανίας, όπου 116 βίλες και 45 κατοικίες θα γυρίσουν μια νέα σελίδα στη φιλοξενία της Δυτικής Ακτής της χώρας.

Διαβάστε Επίσης

Το πάντα ισχυρό τοπίο της Κρήτης

InterContinental Resort Crete
InterContinental Resort Crete

Το δεύτερο InterContinental της Ελλάδας (μετά το Atheneum της Αθήνας) θα υποδεχτεί φέτος η ανατολική πλευρά της Κρήτης, με 205 νέα δωμάτια να προστίθενται στη δυναμική του Αγίου Νικολάου, αλλά και fine dining εστιατόριο, μέσω της ανακαίνισης του ιστορικού ξενοδοχείου "Hermes". Παράλληλα, η Rosewood Hotels & Resorts ετοιμάζει την κάθοδό της στη Λεβεντογέννα, υποδεχόμενο υπό την ομπρέλα της το "Blue Palace" στην Ελούντα το 2025, ενώ στην άλλη πλευρά της Κρήτης το "Imperial Flair Chania Old Town" θα ενδυναμώσει το ξενοδοχειακό δυναμικό της πόλης ως μέλος της Curio Collection της Hilton, με ορίζοντα εγκαινίων το 2026. Επιπλέον, η Sani / Ikos σχεδιάζει τη δική της απόβαση στο νησί, μέσω του "Ikos Kissamos Resort” – μια επένδυση 145 εκ. ευρώ, που το 2025 θα ξεδιπλώσει 414 δωμάτια, bungalows και βίλες σε 600 μέτρα ακτογραμμής, ενώ συνεχίζεται η φαραωνική επένδυση του "Ellunda Hills", συμφερόντων του Ρώσου ολιγάρχη Βιτάλι Μπορίσοφ, που στοχεύει σε ολοκλήρωση εντός του 2026, με δυο ξενοδοχεία, εστιατόρια, αυτόνομες βίλες, μαρίνα, πολυχώρους ψυχαγωγίας και εμπορικό κέντρο να απλώνονται σε μια πλαγιά 6 εκταρίων, με συγκλονιστική θέα στη θάλασσα και τον Άγιο Νικόλαο.

Διαβάστε Επίσης

Τα μεγαθήρια της Χαλκιδικής

Επενδύσεις σαρωτικής κλίμακας έρχονται στη Χαλκιδική, με την Goldman Sachs Asset Management να ανακαινίζει και να επεκτείνει τρία ξενοδοχεία της Καλλιθέας ("Athos Palace”, "Pallini Beach”, "Theophano Imperial Palace”), στοχεύοντας να ενοποιήσει μια έκταση 158 εκταρίων σε ένα πολυδιάστατο resort προικισμένο με 850 μέτρα ακτογραμμής για το καλοκαίρι του 2025. Παράλληλα με ένα σύμπλεγμα που θα αριθμεί 1054 σουίτες και δωμάτια θα κάνει το ποδαρικό της στην Ελλάδα η Zoetry, μέσω του "Zoëtry Halkidiki Resort & Spa" το φετινό Μάιο, στην ανατολική πλευρά της Κασσάνδρας, με απολαυστικές βίστες στον Όλυμπο.

Στο απέναντι πόδι της Σιθωνίας, και σε σαφώς μικρότερη κλίμακα ο Όμιλος Μήτση ετοιμάζει το πρώτο του πάτημα στη Χαλκιδική, με resort που θα αποτελείται από μπουτίκ ξενοδοχείο 52 δωματίων και all suites hotel 98 σουιτών για το 2025, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το "Diaporos Island Project", στο παρθένο μικρό νησάκι απέναντι από τη Βουρβουρού, που υπό την ηγεσία του Σταύρου Ανδρεάδη (επίτιμου προέδρου της Sani/Ikos) φιλοδοξεί να ανοίξει νέους δρόμους στο βιώσιμο τουρισμό: οι 74 πολυτελείς σουίτες του (οι μισές με ιδιωτική πισίνα) σχεδιάζονται για απόλυτη ενεργειακή αυτονομία και μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.