Yann Gillet: "Το One&Only της Αθήνας θα είναι ένα από τα καλύτερα resort του κόσμου"

Ύστερα από τις Μαλδίβες, τον Μαυρίκιο, τη Μαλαισία, το Ντουμπάι και άλλες ονειρεμένες τοποθεσίες, το διεθνώς διάσημο brand φιλοξενίας δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Αθήνα. Ο Γενικός Διευθυντής του «One&Only Aesthesis» που ετοιμάζεται για πρεμιέρα σε λίγες ημέρες στη Γλυφάδα, μας αποκαλύπτει σε αποκλειστικότητα ορισμένες από τις μοναδικότητες του ολοκαίνουργιου αυτού resort που θα προκαλέσει αίσθηση.

kentriki

Πείτε μας λίγα πράγματα για εσάς. 

Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ως ένα καθαρά "ξενοδοχειακό προϊόν". Σπούδασα ξενοδοχειακά στη Γαλλία από την οποία κατάγομαι και κατόπιν η καριέρα μου με οδήγησε σε μια σειρά από κορυφαίες ξενοδοχειακές θέσεις διεθνώς και σε όλες τις ηπείρους. Από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Λονδίνο βρέθηκα στην Καζαμπλάνκα, την Ινδία, το Σικάγο και τη Βραζιλία, για να επιστρέψω ύστερα στη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο "Martinez" στις Κάνες όπου βρισκόμουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια προτού μετακομίσω στην Ελλάδα για το άνοιγμα του "One&Only Aesthesis". 

oneandonly1

Τι είναι αυτό που έκανε την One&Only να επιλέξει την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα την Αθήνα ως τον επόμενο προορισμό της;

Η αλήθεια είναι πως δεν δραστηριοποιούμαστε σε αστικά περιβάλλοντα και ως εκ τούτου δεν θα βρεις ένα ξενοδοχείο μας στο Λονδίνο λ.χ. ή στη Νέα Υόρκη. Η Αθήνα όμως είναι από τις πόλεις που ξεχωρίζουν και αυτό διότι καταφέρνει να συνενώσει μαγικά τον ήλιο σε ετήσια βάση με την κουλτούρα, την ιστορία και ένα εξαιρετικό παραλιακό μέτωπο που σου επιτρέπει να δημιουργήσεις ένα resort με leisure χαρακτήρα όπως τα δικά μας. Επιπλέον, θεωρούμε πως η Αθήνα είναι το "new kid on the block" στον τομέα της φιλοξενίας και οι προοπτικές για το μέλλον είναι πολλές και μεγάλες. Αυτά είναι που διέγνωσε η Grivalia, που αποτελεί τον στρατηγικό μας επενδυτή, αλλά και εμείς ως όμιλος προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο One&Only. 

oneandonly2

Ποιες είναι οι βασικές αρχές της φιλοσοφίας του brand που το κάνουν μοναδικό;

Σε αντίθεση με άλλα μεγάλα resort, είμαστε ιδιαίτερα προσανατολισμένοι στις οικογένειες και την ίδια στιγμή αρκετά "ζωηροί". Δεν εννοώ προφανώς πως κοντά μας δεν θα καταφέρετε να ξεκουραστείτε, όμως σε ένα "One&Only" έχεις την αίσθηση πως διαρκώς κάτι συμβαίνει. Το κομμάτι του φαγητού και του ποτού είναι πάντα εκπληκτικό, καθώς είμαστε το μόνο brand διεθνώς που έχει ταυτόχρονη συνεργασία με πολλούς επώνυμους σεφ για τα εστιατόρια του, και γενικότερα δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εμπειρία που θα βιώσεις έξω από το δωμάτιο σου, η οποία θέλουμε να είναι γεμάτη εκπλήξεις. Για παράδειγμα εδώ ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τρεις σεφ διεθνώς καταξιωμένους με αστέρι Michelin, θα υπάρχει ένα εξαιρετικό spa, ενώ το kids club θα λειτουργεί με τη σφραγίδα της παγκοσμίως διάσημης Worldwide Kids.

oneandonly3

Πώς σκοπεύετε να εφαρμόσετε αυτές τις βασικές αρχές στο αθηναϊκό περιβάλλον του "One&Only Aesthesis"; Το τοπικό στοιχείο είναι κάτι που το λαμβάνετε υπόψη;

Πάντα δανειζόμαστε στοιχεία από την τοπική κουλτούρα, προσαρμοζόμαστε σε αυτή και αυτό είναι κάτι που επίσης μας χαρακτηρίζει. Κοιτάξτε το όνομα μας που ακόμα και αυτό είναι ελληνικό και έχει και αυτό τη σημασία του. Θέλουμε να κινητοποιεί τις αισθήσεις και την ίδια στιγμή να σε προϊδεάζει για αυτό που πρόκειται να γευτείς στο πιάτο σου, τα καλλυντικά που θα βρεις στο δωμάτιο σου, το προσωπικό που θα σε περιποιηθεί και προέρχεται στην περίπτωση μας σε ποσοστό 80% από την Ελλάδα. Οι περισσότεροι προμηθευτές μας είναι εγχώριοι, δεν θα βρείτε για παράδειγμα σολομό σε κανένα μενού μας διότι δεν είναι ελληνικό ψάρι, χρησιμοποιούμε προϊόντα fair trade, καθόλου πλαστικό και όλα είναι βιοδιασπώμενα. Με όλα αυτά θέλω να τονίσω πως είμαστε εδώ για να κάνουμε κάτι που θα κρατήσει και έχει την Ελλάδα στο επίκεντρο, είτε μιλάμε για το "One&Only" της Αθήνας, είτε για τα μελλοντικά ανοίγματα του ομίλου που έρχονται, με επόμενο το νησί της Κέας.  

oneandonly4

Και όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι; Θα έχει και αυτό ελληνικό χρώμα;

Βεβαίως και ιδιαίτερα έντονο θα έλεγα. Βρισκόμαστε σε μια χαρισματική περιοχή, αυτή των Αστεριών της Γλυφάδας, συνώνυμη της πολυτέλειας των δεκαετιών του ΄60 και του ’70, και διάσημη ακόμα και έξω από την Ελλάδα ως το Μπέβερλι Χιλς της Αθήνας. Αυτό το κόνσεπτ και την αίγλη από τα παλιά θελήσαμε να αναβιώσουμε φέρνοντας τα στο σήμερα και οι K-Studio, AUDO, A6Architects και MuzaLab που ανέλαβαν τη "σκηνογραφία" έκαναν πρώτα μια τεράστια έρευνα προτού αναπλάσουν στη συνέχεια με μεγάλη επιτυχία στοιχεία από την ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής. Έτσι, δεν θα αισθανθείς πως μπαίνεις σε ένα ολοκαίνουργιο resort αλλά σε μια ραφιναρισμένη και σοφιστικέ εκδοχή των Αστεριών, ενισχυμένη με μεγάλους κοινόχρηστους χώρους, έμφαση στην ιδιωτικότητα, καθαρές γραμμές, φυσικά υλικά όπως το ξύλο και η πέτρα αλλά και άφθονο ηλιακό φως που αποτελεί με μελετημένο τρόπο μέρος του design. Από τα παλιά κρατήσαμε ακόμα την ονομασία bungalow για τα δωμάτια που θα είναι 95, ενώ θα υπάρχουν ακόμα ορισμένες σουίτες, βίλες και στο μέλλον ιδιωτικές κατοικίες προς πώληση στην άκρη της χερσονήσου. 

oneandonly5

Μιλήστε μας για τη γαστρονομική διάσταση της εμπειρίας.

Η γαστρονομία είναι πυλώνας στην απόλαυση της καλής ζωής και κομμάτι της προσωπικότητας μας. Είμαστε λοιπόν ιδιαίτερα υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τον κορυφαίο σεφ της Ελλάδας, Έκτορα Μποτρίνι, ο οποίος θα έχει μια ευρεία γενική γαστρονομική εποπτεία στο resort που θα ξεκινά από το πρωινό και θα απλώνεται ανάμεσα σε άλλα στα μενού που θα σερβίρονται στο beach club "Thimisi", το pool bar "Minima", το cocktail bar "Alelia" και θα κορυφώνεται στο εστιατόριο "Ora by Ettore Botrini". Επίσης φέρνουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα έναν από τους καλύτερους σεφ της Ισπανίας, τον Paco Morales, ο οποίος θα παρουσιάσει το καινούργιο του κόνσεπτ "El Bar" που επικεντρώνεται στα σοφιστικέ tapas και θα βρίσκεται σε ένα όμορφο rooftop στην Agora του resort.  

oneandonly6

Τι το διαφορετικό πιστεύετε ότι θα φέρει το άνοιγμα του "One&Only Aesthesis" σε λίγες ημέρες;

Όλα στην Ελλάδα έχουν να κάνουν με τη γιορτή και τη χαρά της ζωής. Σκοπός μας είναι να περνάμε καλά όλο το χρόνο και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να δείξουμε πρώτα απ’όλα στους ξένους επισκέπτες μας, οι οποίοι μπορεί να μην γνωρίζουν ότι η γιορτή στην Ελλάδα δεν έχει εποχή αλλά συνεχίζεται και τον χειμώνα. Επιπλέον τα εστιατόρια και οι εγκαταστάσεις μας θα είναι ανοιχτά κατόπιν κράτησης και σε εξωτερικούς επισκέπτες και αυτό διότι θέλουμε να αποτελούμε κομμάτι της ζωής της πόλης και οι Αθηναίοι να μας επισκέπτονται για το φαγητό, το ποτό και την καλοπέραση τους. Στόχος μας είναι να γίνει το "One&Only Aesthesis" όχι μόνο το κορυφαίο resort της Ελλάδας αλλά και ένα από τα καλύτερα του κόσμου σε ό,τι έχει να κάνει με το σέρβις και την εμπειρία που θα είναι μοναδικά. 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμου και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
03/05/2024

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.