Πέντε θεατρικές παραστάσεις που ανεβάζουν ξανά αυλαία

Blink

"Blink”
Ο βραβευμένος Βρετανός συγγραφέας Φιλ Πόρτερ υπογράφει ένα έργο που αντικατοπτρίζει την έλλειψη επικοινωνίας στις ανθρώπινες σχέσεις με πρωταγωνιστές δύο νέους που μετακομίζουν από την επαρχία στην πόλη για να ξεφύγουν από τα οικογενειακά τους τραύματα. Ο Τάσος Πυργιέρης σκηνοθετεί τους Παναγιώτα Βιτετζάκη και Θάνο Λέκκα σε αυτό το ιδιαιτέρως νεανικό έργο όπου οι δύο ήρωες, Σόφι και Τζόνα, προσπαθούν να έρθουν πιο κοντά στη σύγχρονη καταιγιστική εποχή της επικράτησης των social media και της απάθειας. (Θέατρο του Νέου Κόσμου, από 1/4, φωτο©: Χρήστος Συμεωνίδης)

Μια ιστορία αγάπης
Karol Jarek©

"Μια ιστορία αγάπης”
Ευδοκία Ρουμελιώτη και Βίκυ Βολιώτη επιστρέφουν στο Άνεσις με το σύγχρονο γαλλικό έργο του Αλέξις Μίχαλικ που μας σύστησε ο Σίμος Κακάλας, σε δική του σκηνοθεσία. Η βραβευμένη με 4 Μολιέρ ιστορία αγάπης ανάμεσα στην Κάτια και τη Ζιστίν παίρνει αναπάντεχη τροπή, όταν η δεύτερη εκφράζει την επιθυμία της να αποκτήσουν παιδί. (από 17/3)

Dalida. Τραγουδώντας μέχρι το τέλος
Πάτροκλος Σκαφίδας©


"Dalida. Τραγουδώντας μέχρι το τέλος"
Η Εύα Κοτανίδη ερμηνεύει τα εμβληματικά τραγούδια της θρυλικής Dalida και μας επανασυστήνει την εκρηκτική προσωπικότητα της Γαλλίδας ερμηνεύτριας σε μια παράσταση που ξεδιπλώνει τη γεμάτη αντιφάσεις ιστορία της ζωής της. Η ερμηνεύτρια υπογράφει τα κείμενα με τη συμβολή της Ευσταθίας Μαντζούφα. Σκηνοθετεί η Νεκταρία Γιαννουδάκη. Στο πιάνο ζωντανά ο Παντελής Μπενετάτος. (Μέγαρο Μουσικής, 28-31/3)

Η χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις
Γιώτα Εφραιμίδου©

"Η χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις”
Στο θέατρο Σταθμός παίζεται η θεατρική μεταφορά του αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος της Αλβανής Ορνέλα Βόρπσι, ένα δυναμικό μανιφέστο ενάντια στην πατριαρχική δομή της πατρίδας της και στην καταπίεση του ερωτισμού και της ελευθερίας του λαού της. Σκηνοθετεί ο Ένκε Φεζολάρι. Παίζουν: Αμαλία Αρσένη, Vefi Redhi και Αθηνά Καραγιώτη. (23-31/3)

Κυρία επιθεώρηση

"Κυρία επιθεώρηση”
Η παράσταση με την υπογραφή του Μάκη Δελαπόρτα, σε κείμενα δικά του και του Στέλιου Παπαδόπουλου, μας γυρνά στη χρυσή εποχή της ελληνικής επιθεώρησης με μια αίσθηση παρισινού καμπαρέ, σατιρίζοντας γεγονότα και καταστάσεις του χθες και του σήμερα. Στη σκηνή ανεβαίνουν οι Γιάννης Ζουγανέλης, Ελένη Καστάνη, Ζέτα Δούκα, Νίνα Λοτσάρη, Παναγιώτης Πετράκης, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Κώστας Μακεδόνας σε ρόλο-έκπληξη. (Βέμπο, από 25/3)


Περισσότερες πληροφορίες

Dalida. Τραγουδώντας μέχρι το τέλος

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 90 '

Τριάντα πέντε χρόνια μετά το θάνατο της Dalida, η παράσταση επιχειρεί να ξανασυστήσει στο κοινό την εμβληματική ερμηνεύτρια από τη Γαλλία που επηρέασε το γαλλικό τραγούδι, πούλησε εκατομμύρια δίσκους, τραγούδησε σε δέκα γλώσσες και ξεχώρισε στην ποπ διεθνή σκηνή της εποχής. Μέσα από τα τραγούδια, τις εξομολογήσεις, τον απολογισμό της ζωής και της καριέρας της, το έργο ξεδιπλώνει τη ζωή της ενδιαφέρουσας και αντιφατικής προσωπικότητας, που κινήθηκε σε όλη της τη ζωή από το φως στο σκοτάδι και έζησε μέσα στις τραγικές αντιφάσεις της. Η Dalida, ήταν μια μυθική ντίβα, μια μοναδική περφόρμερ, μια συγκλονιστική ερμηνεύτρια, ο ορισμός της femme fatale, μια επιτυχημένη, αισθησιακή και φωτεινή προσωπικότητα. Από την άλλη, η Yolanda Christina Gigliotti ήταν μια γυναίκα τραυματισμένη, σκοτεινή, μοναχική, που υπέφερε.

Η χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις

  • Δραματοποιημένο Αφήγημα
  • Διάρκεια: 80 '

Η εποχή της δικτατορίας του Χότζα στην Αλβανία ξεδιπλώνεται μέσα από την προσωπική ιστορία της συγγραφέα από το 1970 έως τη διάλυση των χωρών του πρώην Ανατολικού Μπλοκ.

Η Κυρία Επιθεώρηση

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα υπερθέαμα αφιερωμένο στη χρυσή εποχή της ελληνικής επιθεώρησης που συνδυάζει τις καλύτερες στιγμές των επιθεωρήσεων που άφησαν εποχή στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.

Μια ιστορία αγάπης

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Το πολυβραβευμένο έργο του 2020 αφορά την ερωτική σχέση της Κάτιας και της Ζυστίν, που έρχονται αντιμέτωπες με την επιθυμία της δεύτερης να αποκτήσουν παιδί.

Blink

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Δύο νέοι μετακομίζουν στην πόλη για να ξεφύγουν από τα οικογενειακά τους τραύματα. Η ιδιότυπη επαφή τους αντικατοπτρίζει την έλλειψη επικοινωνίας στις ανθρώπινες σχέσεις.

Σταθμός Θέατρο

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φεστιβάλ Αθηνών: Με το "Exit above – after the tempest" επιστρέφει η Άννε Τερέζα Ντε Κέιρσμακερ στο Ηρώδειο

Από τις σημαντικότερες μορφές του σύγχρονου χορού διεθνώς, η εμβληματική δημιουργός έρχεται μαζί με την ομάδα της Rosas, παρουσιάζοντας μια εκρηκτική χορογραφία που συνδυάζει το βάδισμα με τα μπλουζ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/06/2024

Ο "Πλούτος" του Εθνικού θα μας συστήσει λιγότερα γνωστά αρχαία θέατρα της Ελλάδας

Βρεθήκαμε στην ανακοίνωση του προγράμματος "Γνωριμία με Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας", στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστεί αυτό το καλοκαίρι η αριστοφανική κωμωδία σε τοποθεσίες που ίσως δεν γνωρίζαμε.

Το Πτι Παλαί έρχεται τη νέα σεζόν με Καβογιάννη, Παπαδημήτριου κι έργα με υπογραφή Γιωργή Τσουρή

Ο πρώην κινηματογράφος και νυν θέατρο ανοίγει τις πόρτες του ξανά τον Οκτώβριο και υποδέχεται ένα έργο του Τένεσι Ουίλιαμς και μια ελληνική κωμωδία που πρωτοανέβηκε το 1872.

Τα "170 τετραγωνικά / Moonwalk" επιστρέφουν τον χειμώνα για έκτη χρονιά

Το επιτυχημένο κοινωνικό έργο του Γιωργή Τσουρή, το οποίο του χάρισε το βραβείο "Δημήτρης Χορν", επιστρέφει στη σκηνή του θέατρου Ιλίσια, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.

Διάλεξε το θάνατό σου, αγάπη μου

Μια πλούσια κληρονόμος επιχειρεί να απαλλαχθεί από τον προικοθήρα σύζυγό της, που σχεδιάζει να τη δολοφονήσει προκειμένου να αποσπάσει την περιουσία της. Βασισμένη στο νουάρ "Διπλό παιχνίδι", η διασκευή του καλλιτεχνικού διδύμου αποζημιώνει τους φαν του είδους και όχι μόνο. | Powered by Uber

Και λέγε λέγε

Μία από τα ίδια ή κάτι διαφορετικό προτείνει στην τελευταία της δουλειά η ιδιοσυγκρασιακή Ελληνίδα δημιουργός; Πάντως, αν και χρησιμοποιεί τα ίδια υλικά, καταλήγει σε ένα χλιαρό αποτέλεσμα. | Powered by Uber

Ένα γερό "MindFAQ" μάς ετοιμάζει ο Γιάννης Σαρακατσάνης στο "Τζένη Καρέζη"

Ο content creator φέρνει το YouTube υλικό του στο θέατρο και εξερευνά, μαζί με το κοινό, τη δύναμη, τα όρια και τα βραχυκυκλώματα της σκέψης, σε μία διαδραστική παράσταση γεμάτη χιούμορ.