Προβολή ντοκιμαντέρ για τον Δημήτρη Παπαϊωάννου

Πίσω από τον τοίχο

Στο "Still life" του Δημήτρη Παπαϊωάννου, κάτω από ένα θόλο, υπό το βάρος του σύμπαντος, το απελευθερωμένο από τη μνήμη ανθρώπινο σώμα προσπαθεί να συνυπάρξει με άλλα σώματα, παλεύει με τη βαρύτητα, το φως, επιχειρεί ν’ ανεβεί ψηλά. Το μυστηριώδες έργο του Έλληνα διεθνούς ανέβηκε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση τον Μάιο του 2014 και έκτοτε έχει κάνει τον γύρο του κόσμου.
 

Πίσω από τον τοίχο


Παρακολουθώντας την προετοιμασία της παράστασης "Still life" η ανερχόμενη σκηνοθέτις και σεναριογράφος Νεφέλη Σαρρή, θέλησε  να αποτυπώσει το όραμα, τη φιλοσοφία και τον τρόπο εργασίας του Παπαϊωάννου στο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Πίσω από τον τοίχο". Η παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ έγινε όταν συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. "Δεν πρόκειται όμως για ένα τυπικό πορτρέτο, καθώς, παρακολουθώντας την προετοιμασία του πιο μυστηριώδους και λιτού έργου του, με τίτλο "Still Life", η ταινία επικεντρώνεται στο όραμα και στην φιλοσοφία του δημιουργού του, στον τρόπο εργασίας του και στην καθημερινότητά της, στους αφοσιωμένους συνεργάτες του. Το "Πίσω από τον τοίχο" επιχειρεί έναν παραλληλισμό μεταξύ της δημιουργικής διαδικασίας και του μύθου του Σίσυφου, τονίζοντας ότι ζωή και εργασία των μεγάλων καλλιτεχνών δεν διαχωρίζονται".
Δείτε on demand την διεθνώς βραβευμένη παραγωγή της ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΑΕ, "Πίσω από τον τοίχο". Από τις 24 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου, θα προβάλλεται στα ελληνικά, αλλά και με αγγλικούς υπότιτλους, στην πλατφόρμα της viva.gr.

Υποψηφιότητες & Βραβεύσεις του ντοκιμαντέρ "Πίσω από τον τοίχο"
21o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (Πρεμιέρα)
Master of Art Film Festival, Βουλγαρία (Best Documentary in Music & Dance)
6o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας (2ο Βραβείο Ελληνικής Ταινίας
Μεγάλου Μήκους & Βραβείο ηχοληψίας)
Montreal International Wreath Awards Film Festival, Καναδάς
25ο φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας
37th Bellaria Film Festival, Ιταλία
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Βιώσαμε την ποιητική της περφόρμανς "Θέλω να πάω σπίτι" του Θεάτρου στη Σάλα

Το "α" παρακολούθησε στον χώρο-σπίτι της Χρυσής Βιδαλάκη την παράσταση που σκηνοθετεί η Κατερίνα Κλειτσιώτη. Θέμα της η απώλεια μνήμης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
13/06/2024

Φεστιβάλ Αθηνών: Με το "Exit above – after the tempest" επιστρέφει η Άννε Τερέζα Ντε Κέιρσμακερ στο Ηρώδειο

Από τις σημαντικότερες μορφές του σύγχρονου χορού διεθνώς, η εμβληματική δημιουργός έρχεται μαζί με την ομάδα της Rosas, παρουσιάζοντας μια εκρηκτική χορογραφία που συνδυάζει το βάδισμα με τα μπλουζ.

Ο "Πλούτος" του Εθνικού θα μας συστήσει λιγότερα γνωστά αρχαία θέατρα της Ελλάδας

Βρεθήκαμε στην ανακοίνωση του προγράμματος "Γνωριμία με Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας", στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστεί αυτό το καλοκαίρι η αριστοφανική κωμωδία σε τοποθεσίες που ίσως δεν γνωρίζαμε.

Το Πτι Παλαί έρχεται τη νέα σεζόν με Καβογιάννη, Παπαδημήτριου κι έργα με υπογραφή Γιωργή Τσουρή

Ο πρώην κινηματογράφος και νυν θέατρο ανοίγει τις πόρτες του ξανά τον Οκτώβριο και υποδέχεται ένα έργο του Τένεσι Ουίλιαμς και μια ελληνική κωμωδία που πρωτοανέβηκε το 1872.

Τα "170 τετραγωνικά / Moonwalk" επιστρέφουν τον χειμώνα για έκτη χρονιά

Το επιτυχημένο κοινωνικό έργο του Γιωργή Τσουρή, το οποίο του χάρισε το βραβείο "Δημήτρης Χορν", επιστρέφει στη σκηνή του θέατρου Ιλίσια, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.

Διάλεξε το θάνατό σου, αγάπη μου

Μια πλούσια κληρονόμος επιχειρεί να απαλλαχθεί από τον προικοθήρα σύζυγό της, που σχεδιάζει να τη δολοφονήσει προκειμένου να αποσπάσει την περιουσία της. Βασισμένη στο νουάρ "Διπλό παιχνίδι", η διασκευή του καλλιτεχνικού διδύμου αποζημιώνει τους φαν του είδους και όχι μόνο. | Powered by Uber

Και λέγε λέγε

Μία από τα ίδια ή κάτι διαφορετικό προτείνει στην τελευταία της δουλειά η ιδιοσυγκρασιακή Ελληνίδα δημιουργός; Πάντως, αν και χρησιμοποιεί τα ίδια υλικά, καταλήγει σε ένα χλιαρό αποτέλεσμα. | Powered by Uber