ΨΑΡΑΣ

13 ↑

Με κύριο πλεονέκτημα την ολική ποιότητα στο ψάρι, το ιστορικό αυτό μαγαζί εξακολουθεί να είναι ενδιαφέρον και να υπόσχεται απόλαυση στους φίλους της θάλασσας.

ΨΑΡΑΣ

Με κύριο πλεονέκτημα την ολική ποιότητα στο ψάρι, το ιστορικό αυτό μαγαζί εξακολουθεί να είναι ενδιαφέρον και να υπόσχεται απόλαυση στους φίλους της θάλασσας.

ΨΑΡΑΣ - εικόνα 1

Το μαγαζί είναι ιστορικό και όπως αποδεικνύεται διαχρονικά ποιοτικό. Αν δεν με απατά η μνήμη μου το επισκέφθηκα για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 σε μια εποχή όπου η Πλατεία Ελαιών στη Νέα Κηφισιά κάθε αυτό παρά φημιζόταν για το πλήθος των εστιατορίων που φιλοξενούσε και για τις δυνατότητες επιλογής που έδινε στους φίλους της γεύσης. Ακόμα και τότε όμως, ο Ψαράς ήταν ένα εμβληματικό στέκι ψαροφαγίας με πολύ καλή (οικονομικά) πελατεία από το χώρο των Βορείων Προαστείων και όχι μόνο. Μπορώ μάλιστα να πιθανολογήσω ότι ο όχι αμελητέος αριθμός μαγαζιών που ασχολούνται με τη θάλασσα στην περιοχή οφείλει πιθανόν την ύπαρξη του στο περί ου ο λόγος εστιατόριο.

ΨΑΡΑΣ - εικόνα 2

Η σημερινή εικόνα όπως είναι φυσικό διαφέρει από αυτή του παρελθόντος. Η εστιατορική διάσταση είναι περισσότερο τονισμένη και η αύρα ταβέρνας του παρελθόντος έχει σχεδόν εκλείψει. Το ίδιο ισχύει σε σημαντικά μικρότερο βαθμό και για το menu. Αυτό φαίνεται κυρίως στα ορεκτικά, τα οποία ακολουθούν την κλασσική πεπατημένη μιας πολύ καλής ταβέρνας και διανθίζονται με δυο – τρεις ιδέες με σύγχρονο πρόσημο. Παρ’ όλα αυτά, το γενικό επίπεδο είναι ικανοποιητικό αν κρίνω από την καβουρόπιτα στα κάρβουνα (συνδυάζεται με μικρή γαρίδα) και τη σαρδέλα φιλέτο ψητή στα κάρβουνα. Το δυνατό όμως σημείο του Ψαρά είναι, τι άλλο, το ψάρι. Δεν μιλάω τόσο για τη φρεσκάδα, την οποία ποτέ δεν αμφισβήτησα στις κατά καιρούς επισκέψεις μου. Αναφέρομαι στο ψήσιμο και στις δεξιότητες του καθ’ ύλην αρμόδιου. Δοκίμασα μπαρμπουνάκια με άψογο τηγάνι χωρίς λαδίλες και ζουμερή σάρκα. Δοκίμασα επίσης μια στύρα με επίπεδο ψησίματος που μόνο γι’ αυτό δικαιώθηκε η μετακίνησή μου από το κέντρο της Αθήνας.

Η συνολική εντύπωση από την, μετά από τουλάχιστον δυο χρόνια, επίσκεψή μου είναι ότι ο Ψαράς έχει πολύ καλό ψάρι. Τα ορεκτικά του δεν κινούνται στο ίδιο επίπεδο, σε κάθε περίπτωση όμως υποστηρίζουν επαρκώς τον κύριο λόγο της επίσκεψης. Το ίδιο ισχύει και για τη wine list, η οποία προτείνει αρκετές καλές λευκές επιλογές σε ένα κλασσικό ρεπερτόριο. Γενικά ο Ψαράς εξακολουθεί να είναι ένα καλό στέκι ψαροφαγίας και μια ενδιαφέρουσα επιλογή ακόμα κι αν δεν κατοικείτε στη γύρω περιοχή.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια