Ψαρομαγεία

13 ↑

Φρέσκο ψάρι και ενδιαφέρουσα ποικιλία από θαλασσινούς μεζέδες σε περιβάλλον που υποστηρίζει την πρόταση.

Ψαρομαγεία

Φρέσκο ψάρι και ενδιαφέρουσα ποικιλία από θαλασσινούς μεζέδες σε περιβάλλον που υποστηρίζει την πρόταση.

Ψαρομαγεία - εικόνα 1

Η Ψαρομαγεία είναι ένα σχετικά νέο (δεν έχει κλείσει χρόνο) εστιατόριο το οποίο συνεχίζει, όπως θα αποδειχθεί παρακάτω τη συνήθεια που θέλει τα ενδιαφέροντα ψαρομάγαζα να απέχουν χιλιόμετρα από τον αιγιαλό. Με μια πρώτη ματιά, το σύνολο εμφανίζεται ενδιαφέρον.
Ευρύχωρη φωτεινή αίθουσα, με σαφείς καλοκαιρινές προεκτάσεις για τις πιο ζεστές ημέρες, πληθωρικός διάκοσμος κυρίως αν στρέψεις το βλέμμα προς τα πάνω και ευχάριστη μουσική με έμφαση στο έντεχνο (με λίγο ελαφρολαϊκό) ελληνικό τραγούδι προϊδεάζουν για το ευχάριστο της παραμονής στον χώρο. Ανάλογα καλή είναι και η πρώτη εντύπωση από τον κατάλογο σε συνδυασμό με την εικόνα του πάγκου των ψαριών.

Ψαρομαγεία - εικόνα 2

Ο πρώτος εκτός από τις αναπόφευκτες σαλάτες και τα λίγα στεριανά ορεκτικά προτείνει μια ενδιαφέρουσα ποικιλία από θαλασσινές δημιουργίες, όπως τις ονομάζει και μια αρκετά εκτεταμένη δυνατότητα στην επιλογή ψαριού. Το τελευταίο επιβεβαιώνεται και στο σχετικό πάγκο.
Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο των πιάτων που επέλεξα κατά την διάρκεια της επίσκεψής μου η δοκιμή οδήγησε σε ένα επίσης θετικό πρόσημο παρά τις όποιες αδυναμίες. Από τα όσα δοκίμασα θα συστήσω ανεπιφύλακτα τα πολύ καλά λιγκουίνι με σκορπίνα (βαθιά ντοματένια και θαλασσινή γεύση, τρυφερό ψάρι). Θα επισημάνω επίσης το έξοχο τηγάνι για τις μικρές κουτσομούρες και τα στρειδόχτενα. Τα τελευταία είναι χτένια με μια λίγο περίεργη χνουδωτή εξωτερική επιφάνεια και τα προτείνω ωμά με λίγο λεμόνι. Η κουζίνα τα προτιμάει ψητά αλλά κατά τη γνώμη μου η φωτιά αφαιρεί ένα κομμάτι από τη γοητεία τους. Καλό σε φρεσκάδα ήταν και το φαγκρί στην σχάρα αλλά στο ψήσιμο χρειαζόταν μεγαλύτερη μαστοριά. Τέλος, ενδιαφέρουσες προτάσεις αλλά με κάποιες αδυναμίες είναι η homemade λακέρδα (τονισμένο αλάτι) και ο μαριναρισμένος σολομός (υπερβολικό μαρινάρισμα που υποβαθμίζει την αίσθηση του ψαριού).
Με βάση αυτές τις εντυπώσεις τολμώ να πω ότι θα περίμενα κάτι περισσότερο από τους συμπαθητικούς λουκουμάδες για επιδόρπιο και μια πιο ψαγμένη (κυρίως στα λευκά κρασιά) wine list. Συνολικά πάντως η Ψαρομαγεία έχει καλό φαγητό και σε συνδυασμό με το ευχάριστο του χώρου είναι ένας ενδιαφέρων προορισμός για τους κατοικούντες ένθεν και ένθεν της λεωφόρου Πεντέλης αλλά και ακόμα μακρύτερα.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια