Μπεμπέκα

12,5

Διάκοσμος που παραπέμπει σε παιδικές ηλικίες, αυλή με λουλουδάτα αρώματα και πιάτα σε τιμές για κάθε βαλάντιο

Μπεμπέκα

Tηλ:

Τιμές:

€18 - €24

Διάκοσμος που παραπέμπει σε παιδικές ηλικίες, αυλή με λουλουδάτα αρώματα και πιάτα σε τιμές για κάθε βαλάντιο

Μπεμπέκα - εικόνα 1

Το σκηνικό είναι μεικτό. Ένα συνολάκι από αυλές με λουλουδάτα αρώματα που πιθανόν, αν ο καιρός το επιτρέψει, να τις προλάβετε ανοιχτές και ένα εσωτερικό από σάλες διακοσμημένες με παιδικές ζωγραφιές, δημιουργούν ένα περιβάλλον ευχάριστο και με το παραπάνω. Η Μπεμπέκα και μόνο γι’ αυτό αξίζει τουλάχιστον μια επίσκεψη. Λέω τουλάχιστον γιατί ένας χώρος φαγητού μετράει επίσης για τις γεύσεις που προτείνει σε συνδυασμό φυσικά με τις τιμές. Ως προς το δεύτερο, τα πράγματα είναι περισσότερο και από καλά. Ένα ζευγάρι μπορεί με σχετική ευκολία να δειπνήσει με επάρκεια χωρίς ο λογαριασμός να ξεπεράσει τα 40 ευρώ και για τους δυο. Αυτό είναι ήδη σημαντικό. Ας δούμε όμως και την απόλαυση του ουρανίσκου.

Η πρόταση της Μπεμπέκας κάθε άλλο παρά μίζερη είναι. Με σαράντα περίπου (αποκλειστικά στεριανά) πιάτα, δίνει δυνατότητες που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις. Εκτός αν είστε φανατικός του ψαριού. Από αυτά που δοκίμασα ξεχώρισα πάνω απ’ όλα μια πολύ καλή σκορδάτη σπλήνα, τρυφερή, σωστά ψημένη και έντονα αρωματική και πικάντικη. Ένα σπάνιο για τα σημερινά εστιατόρια πιάτο που μαζί με καλές τηγανητές πατάτες και μια δροσερή σαλάτα, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ιδέα που θα κάνει την έξοδό σας ευτυχή. Παράλληλα, στο τραπέζι σας αξίζει τον κόπο να έλθουν τα κλασικά τραγανά κολοκυθάκια με γιαούρτι δυόσμου αλλά και η γενναιόδωρη, σαν μερίδα μελιτζανοσαλάτα, η οποία όμως αναζητά πιο έντονο καπνιστό χαρακτήρα για να είναι ακόμα καλύτερη.

Μπεμπέκα - εικόνα 2

Από τα υπόλοιπα πιάτα της γευστικής πρότασης, ξεχώρισα τον κόκορα (σάλτσα από μαυροδάφνη, δαμάσκηνα και βερύκοκα), τον οποίο όμως θα προτιμήσω με τηγανητές πατάτες και όχι με πουρέ. Ο τελευταίος μάλλον δεν αποσπά ενθουσιώδη σχόλια. Τέλος, βρήκα ικανοποιητικούς και γενναιόδωρους σαν μερίδα τους λαχανοντολμάδες. Στα επιδόρπια (απαραίτητα κατ’ εμέ για ένα ολοκληρωμένο δείπνο) κυριαρχεί η ενδιαφέρουσα και επαρκώς σιροπιασμένη πορτοκαλόπιτα.
Η Μπεμπέκα τα χαλάει λίγο τόσο στο κρασί όσο και στο ταιριαστό για το είδος της πρότασης που κάνει, ούζο / τσίπουρο. Με καμία ετικέτα σε εμφιαλωμένο κρασί και μόλις μια στα υπόλοιπα, μάλλον δεν προτείνεται ως wine and spirit friendly. Παρά ταύτα, ο τελικός απολογισμός είναι καλός. Χαμηλές τιμές που κρατάνε την πόρτα ανοιχτή σε όλα τα βαλάντια, ενδιαφέρον φαγητό που μπορεί με λίγη προσοχή να γίνει καλύτερο και χαριτωμένο / ευχάριστο περιβάλλον, της δίνουν ένα σαφές θετικό πρόσημο αν κατοικείτε στο Χαλάνδρι ή στα γειτονικά προάστια. Σκεφθείτε το.

Τιμή κατ΄άτομο: 15-25 ευρώ / χωρίς το κρασί

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια