F&W by Olivier Campanha

15,5

Καλύτερο από ποτέ, το δημοφιλές εστιατόριο του Κολωνακίου εκτινάσσεται με μια πολυσύνθετη γαστρονομία σπονδυλωτών πιάτων στην πρώτη γραμμή των καλύτερων εστιατορίων της Αθήνας..

F&W by Olivier Campanha

Καλύτερο από ποτέ, το δημοφιλές εστιατόριο του Κολωνακίου εκτινάσσεται με μια πολυσύνθετη γαστρονομία σπονδυλωτών πιάτων στην πρώτη γραμμή των καλύτερων εστιατορίων της Αθήνας..

F&W by Olivier Campanha - εικόνα 1

Fine dining bistrot: είναι­ από αυτά τα γκουρμέ νεο-μπιστρό που ανθούν στο Παρίσι κ.α., σερβίροντας εξαιρετική κουζίνα έξω από τη λογική της βαριάς πολυτέλειας. Τα τραπέζια είναι πιο μικρά και πυκνά, η ατμόσφαιρα πιο ζωντανή και μπορείς να φας ακόμη και στην μπάρα. Το ντεκόρ του «F&W» έχει μοντέρνο ύφος, με τις λευκές καρέκλες να δίνουν πιο «καλό» τόνο. Ο κρεμαστός κήπος στολίζει σαν φυσιοκρατικό χαλί τον ανθρακί τοίχο και δίνει φρεσκάδα στο χώρο. Η γυάλινη κάβα στο πατάρι δείχνει τη σοβαρότητα αντιμετώπισης του κρασιού από τον διακεκριμένο σομελιέ Γιάννη Μακρή. Νέοι, δυναμικοί καλοπερασάκηδες χαλαρώνουν στο «F&W», που η πελατεία του περιλαμβάνει αρκετούς Κολωνακιώτες.

Άλμα γκουρμέ, γεύση ψηλά:
Από την πρώτη μπουκιά διαισθάνθηκα τη μεγάλη αλλαγή, που μεταφράζεται σε ένα άλμα 2 βαθμολογικών σκαλοπατιών από την αρχή του 2014! Ο Campanha υπήρξε δεξί χέρι ενός από τους μεγαλύτερους σεφ στον κόσμο, του Pierre Gagnaire, και βάζει λίγη από την ιδιοτυπία του μέντορά του στο μενού με τη λογική των σπονδυλωτών πιά­των. Το ριζότο Acquerello, με υπέροχο παλαιωμένο ρύζι (με βάθος και ραφινάτα γήινη γεύση) και τρουφάτη σάλτσα κρασιού, δεν έρχεται μόνο του, αλλά με ντελικάτα­ μανιτάρια enoki σε εξαιρετική τεμπούρα και ωραίο tataki μοσχαριού με κρέμα αβοκάντο-κάρι και φανταστικό ελαιόλαδο με άρωμα σοκολάτας.
Αυτές οι «σελίδες» συνεργάζονται δίνοντας εντυπωσιακή ποικιλία και πρωτοτυπία στην εμπειρία. Το Surf & Τurf περιλαμβάνει φανταστικές γαρίδες σε αέρινη τεμπούρα με φύτρα ραπανιού, σιγομαγειρεμένη πικάντικη πικάνια, ζελατίνα και φλέικς bonito (έξτρα umami), γευστικότατα νουντλ με ασπρόμαυρο σουσάμι και φρέσκο κορίανδρο.

F&W by Olivier Campanha - εικόνα 2

Το φουαγκρά το σερβίρει­ φρέσκο, σοταρισμένο και συνδυασμένο μεγαλειωδώς με την υπέροχη φυτικότητα λεπτοκομμένων γλυκομπίζελων και σαλτσούλα κόκκινων φρούτων με κόκκινο δυόσμο αλλά και σε αφρό που ταιριάζει άψογα με καραμελωμένα pecan, ζελέ κόκκινων φρούτων και κλωστές καραμέλας. Μόνο ένα πιάτο, η ποσαρισμένη φραγκόκοτα, χρειάζεται δουλειά, αλλά ακόμη κι εκεί η γαρνιτούρα των καραμελωμένων ρεπανιών με φυλλαράκια φρέσκου εστραγκόν σε κάνει να πεις «chapeau» στον Campanha.
Η τριπλέτα σολομού τον περιλαμβάνει ψητό με κινέζικο πεπόνι σε ώσμωση με κόκκινα φρούτα, ωραιότατο­ ταρτάρ και φανταστικό κρουστό και μαστιχωτό gravlax με μια ομίχλη από ατμούς ξηρού πάγου. Εξαιρετικός ο αστακός a la minute με υπεργευστικό κονσομέ και λάδι από τα όστρακά του. Το τέλεια ψημένο μπριζολίκι αρνιού έχει μυρωδάτη κρούστα από καρπό κακάο, πουρέ σελινόριζας, σάλτσα κορίανδρου-εσπεριδοειδών και φανταστικά λαχανάκια Βρυξελλών ελαφρώς καψαλισμένα.
Από τα γλυκά μου άρεσε πολύ το Cocoa Choco με παραλλαγές κακάο, σοκολάτας και καραμέλας. Βρήκα απολαυστικό το Almost parfait με πραλίνα δροσισμένη από κρέμα λεμονιού και ωραία σαντιγί­ πικραμύγδαλου. Έδωσα όμως τα ρέστα μου στο Green Apple: μαρμελάδα και σορμπέ πράσινου μήλου σε πανακότα βανίλιας και αέρινο αφρό καρύδας, με φυλλα­ράκια... ρόκας να στέλνουν το πρωτότυπο γλύκισμα σε άλλη σφαίρα.

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 7/10.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια