Δουράμπεης Oyster

13,5

Η νέα γενιά Δουράμπεη έχει δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο, κομψό εστιατόριο­, που δίνει έμφαση στα όστρακα και σερβίρει τη θάλασσα στα καλύτερά της.

Δουράμπεης Oyster

Tηλ:

Τιμές:

€45 - €60

Η νέα γενιά Δουράμπεη έχει δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο, κομψό εστιατόριο­, που δίνει έμφαση στα όστρακα και σερβίρει τη θάλασσα στα καλύτερά της.

Δουράμπεης Oyster - εικόνα 1

Γοητευτικό: Δεν βλέπουμε συχνά τόσο ήρεμη κομψότητα στα καινούργια εστιατόρια που ανοίγουν στην πόλη. Στο «Δουράμπεης Oyster» το μπλε χρώμα, δηλωτικό της θάλασσας, συνδυάζεται περίφημα με τα ωραία έπιπλα (κάποιες­ καρέκλες κρατάνε μνήμες από την ταβέρνα, ενώ οι πολυθρόνες υιο­θετούν όμορφη, δυναμική γραμμή). Τα μοντέρνα έργα τέχνης με αφηρημένα μοτίβα ψαριών από ξύλο μπλεγμένα μεταξύ τους τοποθετούν το στίγμα του εστιατορίου στον 21ο αιώνα. δηλώνουν τον προσανατολισμό του, αλλά παρόλα αυτά αποπνέουν και μια ηρεμία. Στο μαγαζί υπάρχει μια αύρα όμορφου παλιού αστικού εστιατορίου, προφανώς κληρονομημένη από τον παλιό, κλασικό «Δουράμπεη», που ζεσταίνει με ιδιαίτερο τρόπο τα ψυχρά χρώματα της σάλας – περισσότερο και από τους κόκκινους τοίχους που οδηγούν στο πατάρι. Είναι τα λευκά διπλά τραπεζομάντιλα, είναι και η ομάδα των σερβιτόρων με τη θετική τους ενέργεια και την αίσθηση περιποίησης και φιλοξενίας όπως στα παλιά εστιατόρια. Όπως κι αν έχει, το «Δουράμπεης Oyster» είναι γοητευτικό – ιδανικό για επαγγελματικά γεύματα (πράγμα το οποίο συμβαίνει) αλλά και για μεγάλες παρέες φίλων και οικογενειακές συναντήσεις.
Θαλασσινο-φαγία επιπέδου: Όπως αφήνει να εννοηθεί και το όνομά του το εστιατόριο της νέας­ γενιάς Δουράμπεη, δίνει ιδιαίτερο βάρος στα όστρακα της θάλασσας. Εκτός από τα κλασικά, εδώ μπορείς να βρεις και πίνες, φούσκες, πετροσωλήνες, καλόγνωμες, πορφύρες και, φυσικά, στρείδια. Πήρα τα τελευταία και ήρθαν ολόφρεσκα, σερβιρισμένα σε αλουμινένιο σκεύος με τριμμένο πάγο. αισθησιακός κι αιθέριος θαλασσινός μεζές. Πήρα κι ένα σαγανάκι πετροσωλήνες. άλλο ζώδιο τούτο, σέρτικο, ξινούτσικο, όλο γευστική ένταση, ελληνοπρεπές, απολαυστικό.

Δουράμπεης Oyster - εικόνα 2

Φαίνεται λοιπόν με το «καλημέρα» η υψηλή ποιότητα και θα επιβεβαιωθεί με ένα εξαιρετικό φρέσκο καλαμάρι. σημειωτέον, αυτή είναι η εποχή του. Το τηγανίζουν άψογα και η τρυφεράδα του είναι άφατη. Ωραία πρόταση είναι και οι μαρινάτες καραβίδες. Δεν μιλάω μόνο για το γλυκοφάγωτο κορμί­ τους μαριναρισμένο με ελαιόλαδο, ροζ και μαύρο πιπέρι αλλά και για το κεφάλι και τις δαγκάνες τους, γεμάτες ιωδιούχα θαλασσινή γοητεία, που δεν πρέπει με τίποτα να τις αφήσετε απείραχτες στο πιάτο. Είδα πολύ ωραίες γαρίδες Πλαταμώνα, όμως προτίμησα το λιλιπούτειο συμιακό γαριδάκι: ήρθε τέλεια τηγανισμένο, τραγανό και μοσχοβολούσε θάλασσα­.
Από ψάρι διάλεξα μια σκορπίνα, που την έψησαν πολύ σωστά, με την κρουστή σάρκα της να έχει αυτήν την ιδιαίτερα ελκυστική μυρωδιά των κόκκινων ψαριών που βγαίνουν από τη σχάρα. Η σαλάτα αλμύρα δεν μπορεί να συγκριθεί με την κλασική πληθωρική σαλάτα του Δουράμπεη που έχει κάνει σχολή σε όλη την Ελλάδα. Μαζί με το ψάρι μάς έφεραν όμως κάτι μαρινάτες ντομάτες με φανταστική γεύση, που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε χωριάτικη αξιώσεων. Πολύ καλές και οι τηγανητές πατάτες – αν θέλετε, χαρείτε τις. Δεν μπορώ να πω ότι το μωσαϊκό της σοκολάτας με τρέλανε. μου άρεσαν όμως πολύ το γλυκό κουταλιού γκρέιπ­φρουτ και η ωραιότατη μαρέγκα με παγωτό, φράουλες αλλά και δαμάσκηνα.

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 9/9.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Δουράμπεης Oyster

Αδριανείου 37, Ν. Ψυχικό
  • Εστιατόρια

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια