PSΝ: όχι μόνο για games

Ένα PS4 προσφέρει Δικτυακά και άλλες μορφές διασκέδασης μέσα από δημοφιλείς υπηρεσίες - ποιές συγκεκριμένα;

Είναι, φυσικά, μάλλον... ασφαλές να υποθέσει κανείς πως οποιοσδήποτε έχει αγοράσει ένα PlayStation4/4 Pro το έχει κάνει πρώτα απ' όλα για τα ποιοτικά video games που αυτό προσφέρει - η Sony είχε από την πρώτη στιγμή καταστήσει σαφή τον κύριο ρόλο του συστήματός της και (σωστά όπως αποδείχθηκε) επέμεινε σε αυτόν για όλη την διάρκεια της πορείας του μέχρι σήμερα. Έχοντας αποκτήσει ωστόσο, κάποιος ένα PS4/PS4 Pro ήδη, και έχοντάς το συνδεδεμένο με το Internet, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να το εκμεταλλευτεί για να ψυχαγωγηθεί και με άλλους τρόπους πέρα από τα games - και αυτή είναι μία επιλογή που καθιστά εφικτή το PlayStation Network.

Πράγματι: με την χρήση κατάλληλων apps, αντίστοιχων αυτών που αξιοποιούμε καθημερινά σε smartphones ή tablets, το PlayStation4 μπορεί να αντλήσει υλικό από πλειάδα γνωστών Δικτυακών υπηρεσιών ψυχαγωγικού περιεχομένου. Το μόνο που έχει να κάνει οποιοσδήποτε κάτοχος PS4 είναι να εγκαταστήσει το αντίστοιχο app μέσα από το PlayStation Store (όλα προσφέρονται δωρεάν), να εισάγει τα στοιχεία της συνδρομής στην σχετική υπηρεσία (με πολλά apps μπορεί να εγγραφεί κανείς "επιτόπου" σε αυτήν) και... αυτό ήταν: μπορεί στην συνέχεια να παρακολουθήσει τηλεοπτικές σειρές ή ταινίες, να ακούσει μουσική, να ενημερωθεί κλπ. απλώς εκτελώντας κάθε ένα από αυτά τα apps για να αξιοποιήσει τις λειτουργίες τους.

Τα κυριότερα τέτοια apps, βέβαια, είναι... όχι τυχαία αυτά των Netflix και Amazon Prime Video: πρόκειται για τις δύο περισσότερο δημοφιλείς - για την ώρα τουλάχιστον! - Δικτυακές υπηρεσίες διάθεσης ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, με εκτενέστατες βιβλιοθήκες και περιεχόμενο για κάθε γούστο. Στην ίδια κατηγορία υπάγεται και η πρόσβαση στην κινηματογραφική συνδρομητική υπηρεσία MUBI, η οποία προσφέρει ταινίες προσανατολισμού περισσότερο "σινεφίλ" για εκείνους κι εκείνες που προτιμούν αυτά τα φιλμ αντί των blockbuster "ευρύτερης κατανάλωσης". Στην ίδια κατηγορία θέασης video, άλλωστε, μπορεί να συμπεριλάβει κανείς και τα πασίγνωστα Crunchyroll ή FunnimationNow, Twitch και YouTube με υλικό anime, αμιγώς gaming και... παντός είδους αντίστοιχα.

Στον τομέα της μουσικής οι επιλογές είναι εκ των πραγμάτων λιγότερες αλλά θα μπορούσε να πει κανείς πως τουλάχιστον η... υποχρεωτική είναι παρούσα: αναφερόμαστε φυσικά στην υπηρεσία του Spotify, η οποία προσφέρει στο app του PlayStation Music την πλήρη βιβλιοθήκη των 25 εκατομμυρίων διαφορετικών κομματιών της από κάθε πιθανό και απίθανο είδος. Αν αξιοποιεί κανείς το Spotify σε άλλες συσκευές με ικανοποίηση θα διαπιστώσει πως οι playlists που έχει προσεκτικά συνθέσει είναι όλες παρούσες, ενώ η Sony έχει προσφέρει την επιλογή να τις αξιοποιεί κανείς ενόσω παίζει games: έτσι μπορεί κάποιος να ακούει την δική του αγαπημένη μουσική όσο παίζει τους αγαπημένους του τίτλους ή φυσικά να την απολαμβάνει αυτόνομα. Για όσους και όσες αγαπούν τα μουσικά video, άλλωστε, διαθέσιμο είναι και το app του μουσικού καναλιού Vevo (με δεδομένα mainstream προσανατολισμό βέβαια).

Διαθέσιμα είναι άλλωστε - έστω κι αν δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό να... καθήσει μπροστά στο PS4 του κανείς επί τούτου για να ενημερωθεί - apps για αθλητική ειδησεογραφία (Eurosport), για ειδησεογραφία σχετική με το home entertainment (IGN), ακόμη και τα extreme sports (Redbull TV). Την μεγαλύτερη χρήση θα δουν, ωστόσο, αυτονόητα και δικαίως τα apps των Netflix και Spotify: ταινίες, σειρές και μουσική "ό,τι πρέπει" για... ένα ολιγόωρο διάλειμμα από τις online συγκρούσεις ή την πολύωρη εξερεύνηση στα games του PS4 που προτιμά ο καθένας. Χάρις στο PlayStation Network υπάρχει πάντοτε γρήγορα και εύκολα η επιλογή - και όταν έλθει η ώρα για... επιστροφή στο παιχνίδι, το DualShock4 θα φροντίσει σχετικά με ελάχιστα πατήματα των πλήκτρων του. Όπως ακριβώς πρέπει!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ