PSN Gems: τίτλοι δράσης, ταχύτητας, αθλητικοί

Για όσους gaming σημαίνει... αδρεναλίνη, οικονομικές επιλογές που προσφέρουν την περισσότερη

Στο πλαίσιο της Αθηνόραμα Digital PSN Gems Week έχουμε ήδη αναφερθεί στο πώς διακρίνουμε αυτά τα "games-διαμάντια"για το PS4 στο PlayStation Store και πώς μπορεί να τα αποκτήσει κανείς σε ακόμη χαμηλότερη τιμή από την ήδη χαμηλή που τα χαρακτηρίζει. Καλές οι γενικές οδηγίες, βέβαια, αλλά... επί της ουσίας: ποιά 20 ή 30 από τα εκατοντάδες διαθέσιμα τέτοια games ξεχωρίσαμε και προτείνουμε για αγορά; Ξεκινάμε με τις δημοφιλείς κατηγορίες των αθλητικών τίτλων, των τίτλων δράσης και των οδηγικών, αν μη τό άλλο για ν' αποδείξουμε πως στο PS Store υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις των μεγάλων brand names που κοστίζουν το ένα τρίτο των χρημάτων και μπορούν να προσφέρουν τόση ή και περισσότερη ψυχαγωγία. Για να δούμε τις πέντε κύριες επιλογές μας... και μερικές ακόμη πέραν αυτών!

Rocket League


O... ορισμός του PSN Gem: ένας τίτλος χαμηλού κόστους που ήλθε "από το πουθενά" να συναρπάσει τους πάντες χάρις σε μία απλή και έξυπνη ιδέα που έχει υλοποιηθεί ποιοτικά και προσφέρει πολλαπλές επιλογές παιχνιδιού. Ποιά ιδέα; Το... ποδόσφαιρο με αυτοκίνητα, το οποίο συνδυάζει την δεξιοτεχνία που χρειάζεται στην οδήγηση με τις συγκινήσεις ενός πραγματικού αθλήματος. Διασκεδαστικό για έναν παίκτη, απολαυστικό με περισσότερους, πολυβραβευμένο και δημοφιλέστατο, είναι από τα games εκείνα που δεν... επιτρέπουν στον κάτοχο ενός PS4 να μην τα έχει στη συλλογή του. Τόσο απλά!

Αaero


Τίτλους που συνδυάζουν την κίνηση 3D, την σκόπευση με laser και την μουσική δεν στερείται το PS4, αλλά αυτός ο τίτλος το κάνει με το είδος της άνεσης και του στυλ που σπάνια συναντά κανείς. Πολύχρωμα, ενίοτε... ψυχεδελικά αλλά φροντισμένα γραφικά, άψογος χειρισμός, soundtrack που υπογράφουν πολλά γνωστά ονόματα της dance/trance και βέβαια καταιγιστική δράση με πολλές "σκηνοθετημένες" στιγμές και εντυπωσιακά μεγάλους αντιπάλους όλα συνθέτουν ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα του οποίου η ταχύτητα και η αδρεναλίνη προσφέρονται σε γενναίες κάθε φορά δόσεις. Μοναδικό, κυριολεκτικά.

Resogun


Τέσσερα και πλέον χρόνια από την ημέρα που κυκλοφόρησε, το αριστούργημα της Housemarquee είναι το... R-Type της σύγχρονης εποχής για το PS4: ένα "παραδοσιακό" shoot' em up σε μοντέρνο περιτύλιγμα με προσεγμένο τεχνικό τομέα, ναι, αλλά κυρίως το είδος του τίτλου που προοδεύει μαζί με τον παίκτη και δείχνει στην πράξη κυριολεκτικά ανεξάντλητο. Οι ώρες ψυχαγωγίας που έχουμε αποσπάσει από αυτό όλον αυτόν τον καιρό είναι κυριολεκτικά αμέτρητες και, με την προσθήκη των extra επιλογών παιχνιδιού που έχουν γίνει στο μεσοδιάστημα, δεν μπορούμε να φανταστούμε πως για όποιον ασχοληθεί με το Resogun τώρα θα είναι λιγότερες. Από τα πρώτα PSN Gems του PS4, ακόμη ένα από τα λαμπρότερα.

NBA Playgrounds


Τα "μπασκετάκια" των coin-op και των συστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας της δεκαετίας του '90 (τα "δύο εναντίον δύο" με έμφαση στον εύκολο χειρισμό) δεν έχουν αρκετούς σύγχρονους εκπροσώπους δυστυχώς - αυτός ο ολοκαίνουργιος ωστόσο αξίζει προσοχής. Προσφέρει τους παίκτες-καρικατούρες, τις θεαματικές κινήσεις και φιγούρες, τα όμορφα γηπεδάκια και την Harlemική μουσική που περιμένει κανείς, μαζί με τεχνικό τομέα ποιοτικό και πολλαπλές επιλογές παιχνιδιού είτε στον ίδιο καναπέ είτε μέσω PlayStation Network. Οι διάσημοι παίκτες του NBA, από το παρόν και το παρελθόν, που συμμετέχουν με τις χαρακτηριστικές τους κινήσεις και στυλ κάνουν ακόμη περισσότερο... προσωπικά τα ματς μεταξύ φίλων!

Marvel vs Capcom 3


Από τα PSN Gems που προτείνουμε δεν θα μπορούσε να λείπει και ένας τίτλος μάχης σώμα με σώμα... και αυτός δεν είναι μόνο ο φθηνότερος ποιοτικός, είναι και αληθινά απολαυστικός! Το remake του για το PS4 προσφέρει τον εντυπωσιακό τεχνικό τομέα που περιμένει κανείς, αλλά είναι η χαοτική και συναρπαστική δράση των συγκρούσεων ανάμεσα σε ομάδες των τριών χαρακτήρων, καθώς και οι εξωπραγματικές ειδικές ή συνδυαστικές τους κινήσεις φυσικά, αυτά που προσφέρουν την περισσότερη ψυχαγωγία. Δεν είναι fighting game με την τυπική έννοια του όρου, είναι σχεδόν... party game αυτός ο τίτλος όταν παίζεται σε οικιακό περιβάλλον. Χωρίς αυτό να σημαίνει, φυσικά, πως στα party games δεν κερδίζει ο καλύτερος!

Υπάρχει και μία σειρά από άλλα PSN Gems των οποίων την αγορά θα συστήναμε χωρίς πολλή σκέψη στους κατόχους ενός PS4/PS4 Pro. Υπάρχει το Rez Infinite (εντυπωσιακό και προσεγμένο remake του θρυλικού τίτλου στο Dreamcast της Sega), υπάρχει το Zen Pinball 2 (απίθανα διασκεδαστικό "φλιπεράκι" με ένα δωρεάν "τραπέζι" και περισσότερα διαθέσιμα προς αγορά φθηνά), υπάρχει το Disc Jam (φουτουριστικός συνδυασμός air hockey και τένις για έως και 4 παίκτες), υπάρχει το Amplitude (επίσης έξοχο remake ιστορικού μουσικού τίτλου), υπάρχει και το Shadow Complex Remastered (τίτλος δράσης 2D στο στυλ των games δράσης της δεκαετίας του '80 αλλά με τεχνικό τομέα σύγχρονο). Για όσους και όσες, ωστόσο, προτιμούν περισσότερο "εγκεφαλική" διασκέδαση, με εξερεύνηση, γρίφους και ίσως... λίγη τρομακτική ατμόσφαιρα για συνοδευτικό, οι αυριανές μας προτάσεις για PSN Gems αυτού του είδους προσφέρουν ακριβώς αυτό. Επιστροφή στο θέμα μας σε 24 ώρες, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ