Ματ Ντέιμον & Μπεν Άφλεκ "φτιάχνουν" παπούτσια Nike στο τρέιλερ του "Air"

Οι δύο ηθοποιοί επανενώνονται για τις ανάγκες τις νέας σκηνοθετικής δουλειάς του Άφλεκ που εμπνέεται από τη διάσημη εταιρία παραγωγής αθλητικών υποδημάτων.

Air trailer ben affleck «Air: Κυνηγώντας Ένα Θρύλο»

Κολλητοί φίλοι και συνεργάτες από τα '90s, οι Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ πρόκειται να επανενωθούν κινηματογραφικά για τις ανάγκες της νέας σκηνοθετικής δουλειάς του τελευταίου.

Επτά χρόνια μετά τον άνισο "Νόμο της Νύχτας" και έντεκα από το τριπλά οσκαρικό όσο και υπερτιμημένο "Επιχείρηση: Argo", ο Άφλεκ βρίσκεται ξανά πίσω από την κάμερα αντλώντας έμπνευση από μια αληθινή ιστορία: το πώς τη δεκαετία του '80 η δημοφιλής εταιρία αθλητικών υποδημάτων Nike, κατάφερε να κλείσει εμπορική συμφωνία με τον ανερχόμενο τότε μπασκετμπολίστα Μάικλ Τζόρνταν, η οποία οδήγησε σε μια από τις πιο επιτυχημένες συνεργασίες όλων των εποχών, αλλά και στη δημιουργία ενός θρυλικού παπουτσιού που φοριέται μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άφλεκ υποδύεται το διευθυντή της Nike Σόνι Βακάρο και ο Ντέιμον το συνιδρυτή Φιλ Νάιτ σε μια περίοδο που εταιρία δεν ήταν ακόμα ο τεράστιος όμιλος που όλοι αναγνωρίζουν. Τότε, κάνοντας απόπειρα να αυξήθει τη δημοφιλία της Nike, ο Βακάρο αποφασίζει να προσεγγίσει το rookie Τζόρνταν και να του προτείνει να λανσάρουν μαζί ένα νέο ζευγάρι παπουτσιών, δηλαδή, τα μυθικά Air Jordan. Ήταν μια πρωτοφανής και γεμάτη ρίσκα κίνηση για την εποχή της, η οποία ωστόσο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ποπ κουλτούρα γράφοντας ιστορία.

Εκτός από τους Άφλεκ - Ντέιμον, στο καστ βρίσκουμε και τη Βαϊόλα Ντέιβις η οποία πλέον έχει αποκτήσει στάτους EGOT, καθώς στην κατοχή της βρίσκονται βραβεία Έμι, Γκράμι, Όσκαρ και Τόνι. Η ηθοποιός κρατά ένα κομβικό ρόλο στο "Air", διότι υποδύεται τη μητέρα του Τζόρνταν, Ντελόρις, η οποία κινούσε τα νήματα της καριέρας του νεαρού μπασκετμπολίστα και έτσι ήταν το πρόσωπο - κλειδί ώστε να γίνει η συμφωνία.

Το στούντιο της Amazon που βρίσκεται πίσω από "Air" σκοπεύει να διανείμει ευρέως την ταινία στους κινηματογράφους και για πολλές εβδομάδες προτού βρεθεί στη streaming πλατφόρμα της, πιθανότατα θέλοντας να δημιουργήσει οσκαρικό σούσουρο για το 2024. Σε κάθε περίπτωση, το "Air" θα βρεθεί στις αμερικανικές μαρκίζες στις 5 Απριλίου.

Δείτε το τρέιλερ του "Air" εδώ:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.