Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Χρήστος το Τελευταίο Παιδί 1

Στη δεύτερη εβδομάδα προβολών μπαίνει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Τζούλια Αμάτι με τίτλο "Χρήστος, το Τελευταίο Παιδί".

Όπως προδίδει ο τίτλος, η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από το τελευταίο παιδί που έχει μείνει στους Αρκίους των Δωδεκανήσων, όπου κατοικούν συνολικά τριάντα κάτοικοι. Ο Χρήστος είναι ο μοναδικός μαθητής του νησιού και στην ταινία τον παρακολουθούμε καθώς ξεκινά την τελευταία τάξη του δημοτικού και μαζί με τους γονείς και τη δασκάλα του καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον του, αφού εάν θέλει να συνεχίσει στο γυμνάσιο θα πρέπει να εγκαταλείψει τους Αρκιούς και την οικογένειά του.

Χρήστος το Τελευταίο Παιδί 2

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, η σκηνοθέτρια περνούσε τα καλοκαίρια με τον πατέρα της στα Δωδεκάνησα στα οποία και επέστρεψε μετά το θάνατό του. Στους Αρκιούς γνώρισε τον Χρήστο, ο οποίος είχε την ηλικία της ίδιας όταν πρωτοπάτησε στο νησί, αλλά και την αφοσιωμένη δασκάλα του που έβαλε ως στόχο ζωής της την συνέχιση της εκπαίδευσης του Χρήστου και μετά το δημοτικό. Η Τζούλια Αμάτι αποφάσισε να καταγράψει τον αγώνα τους, θίγοντας το ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών στα απομακρυσμένα σχολεία της Ελλάδας, μια μεγάλη πρόκληση για τους δασκάλους, αλλά και τους ίδιους τους μαθητές. Δεν είναι τυχαίο που στην περίπτωση του Χρήστου των Αρκιών, η δασκάλα του Μαρία Τσιαλέρα τιμήθηκε το 2018 από την Ακαδημία Αθηνών "για την αφοσίωση και τη συνέπεια με την οποία εκτελεί τα καθήκοντά της".

Το ντοκιμαντέρ έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ Βενετίας, ενώ στο περσινό 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης απέσπασε το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI), το α' βραβείο της ΕΡΤ και το βραβείο καλύτερης ταινίας της Επιτροπής Νεότητας Φοιτητών Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών της ταινίας "Χρήστος, το Τελευταίο Παιδί" εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".