Παράταση παραστάσεων για την "Τούνδρα" του Γιώργου Σίμωνα

Πρόκειται για μια σατιρική οπτική της meta εποχής στην οποία ζούμε και επιβιώνουμε.

Τούνδρα Άσπα Κουλύρα©

Η νέα παραγωγή της ομάδας Νοσταλγία, "Τούνδρα", σε πρωτότυπο κείμενο του Γιώργου Σίμωνα και σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα συνεχίζεται μέχρι τις 30 Απριλίου στο θέατρο Rabbithole.

Ένα εγκαταλειμμένο γραφείο στον τελευταίο όροφο ενός ουρανοξύστη που ανήκει σε μεγάλη κτηματομεσιτική εταιρεία, είναι το σκηνικό που εκτυλίσσεται η υπόθεση του έργου, με πρωταγωνιστές τρεις υπαλλήλους (Ματίνα Περγιουδάκη, Γιώργος Σίμωνας, Αναστασία Στυλιανίδη) της εταιρείας και τον εργοδότη τους τον Μπομπ. Τα τρία πρόσωπα και ο Μπομπ, σε μια αποκαλυπτική παρουσία/απουσία ανάμεσά τους, περνούν την τελευταία τους νύχτα στο εγκαταλειμμένο πλέον δωμάτιο σε έναν τόπο και χρόνο ακαθόριστο μα ταυτόχρονα οικείο, περιμένοντας την επόμενη μέρα.

Τούνδρα
Άσπα Κουλύρα©

Μετά το πέρας της οκταετούς παρουσίας  και σαρωτικής εκμετάλλευσης του μέρους που βρίσκονται, είναι η στιγμή του απολογισμού, της υπενθύμισης των σκοπών και στόχων της εργασίας τους και της βύθισης μέσα σε ένα αμοραλιστικό παιχνίδι επιδόσεων και επιβίωσης, λίγο πριν η εταιρεία μετακομίσει στον επόμενο τόπο, για να οργώσει "τη νέα γη της επαγγελίας".

Τούνδρα
Άσπα Κουλύρα©

Μέσα από το βλέμμα του αφεντικού τους, το όνειρο μπλέκεται με την πραγματικότητα και η αλήθεια με την ψευδαίσθηση σε μια παράσταση/σχόλιο για την meta εποχή των συνθηκών διαβίωσης, διαμονής και επιβίωσης. 

Τούνδρα
Άσπα Κουλύρα©

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τούνδρα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Μια παράσταση-σχόλιο πάνω στις σύγχρονες συνθήκες επιβίωσης με κεντρικά πρόσωπα τρεις υπαλλήλους και τον εργοδότη τους, που διαδραματίζεται σε ένα εγκαταλειμμένο γραφείο στον τελευταίο όροφο ενός ουρανοξύστη που ανήκει σε μια μεγάλη κτηματομεσιτική εταιρεία. Οι τέσσερις τους περνούν την τελευταία τους νύχτα στο εγκαταλειμμένο πλέον γραφείο σε έναν ακαθόριστο και ταυτόχρονα οικείο χωροχρόνο, κάνοντας τον απολογισμό τους. Το αποτέλεσμα είναι ένα σκηνικό παιχνίδι επιδόσεων και επιβίωσης χωρίς ηθικούς φραγμούς, που εξελίσσεται λίγο πριν η εταιρεία μετακομίσει σ’ έναν άλλο τόπο, για να οργώσει "τη νέα γη της επαγγελίας".

Rabbithole

Γερμανικού 20, Μεταξουργείο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις περισσότερες από 100 θεατρικές παραστάσεις πριν το Πάσχα

Μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη οι περισσότερες παραγωγές της φετινής σεζόν ετοιμάζονται να ρίξουν την αυλαία της χειμερινής σεζόν 2023-24. Εμείς τις χωρίσαμε σε κατηγορίες σε ένα πολυσυλλεκτικό οδηγό θεατρικών εξορμήσεων λίγο πριν το Πάσχα.

O Μάνος Καρατζογιάννης γράφει για την "Κασέτα" της Λούλας Αναγνωστάκη

Δείτε νέες φωτογραφίες και διαβάστε το κείμενο του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάνου Καρατζογιάννη για την παράσταση του αναρχικού έργου μίας από τις πιο σημαντικές και δυναμικές γυναικείες μορφές της νεοελληνικής δραματουργίας.

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.