Σφίγγα Music Theatre

Είσ.: € 32,5-10. Προπ.: www.more.com.

Συναυλίες

Ορειβάτες

  • Ελληνική

Παρουσιάζουν τραγούδια των δύο νέων τραγουδοποιών Ραφαήλ Μιχαηλίδη και Στέφανου Φωτόπουλου, μαζί με ιδιαίτερες διασκευές έντεχνων και ροκ κομματιών. Ένα μουσικό ταξίδι από τη «Νέα Σελήνη» και «Απ’ τον παράδεισο» του Ραφαήλ μέχρι τη «Νύχτα» και «Το ρεφρέν της ανάστασης» του Στέφανου, αλλά και από «Το κορίτσι του Μάη» και το «Long Train Runnin’» μέχρι το «Let it be» και το «Μ’ αρέσει να μη λέω πολλά».

16/05 Πέμ. 9 μ.μ.

Νίκος Γύρας

  • Ελληνική

Παρουσίαση του νέου άλμπουμ «Κοιτώντας ένα αστέρι» των ερμηνευτών Νίκου Γύρα, Χρυσής Τζάβλα και Δημήτρη Μωραΐτη. Ο Νίκος Γύρας είναι ένας νέος εξαιρετικός δημιουργός που έχει ήδη δώσει τα πρώτα καλά δείγματα στο χώρο της ελληνικής μουσικής. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, ο Παντελής Θαλασσινός κ.α. Πρόσφατα έκανε την ενορχήστρωση στο νέο άλμπουμ του Μανώλη Λιδάκη, «Κυρίες.. τα σέβη μου» ενώ συνεργάστηκε με την Λίνα Νικολακοπούλου στο τραγούδι «Υπάρχει» το οποίο περιλαμβάνεται στο άλμπουμ του Στέφανου Μαλλιαρού, «Δε σηκώνουν άλλο φόβο οι εποχές».

24/05 Παρ. 9.45 μ.μ.

Σάσα Παπαλάμπρου

  • Ελληνική

Παρουσιάζει τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά, με τίτλο «Σασπένς». Μετά το "Crama", τον πρώτο της δίσκο, όπου η ελληνική παραδοσιακή μουσική συναντά την τζαζ μέσα από τις διασκευές της, τώρα μετατοπίζεται σε ένα πιο εξομολογητικό, προσωπικό ύφος, μέσα από το οποίο αποτυπώνεται η αγωνία της να μοιραστεί όσα είδε και έμαθε ως τώρα. Σε μουσική και στίχους δικούς της, συνδυαστικά με την ευρηματική ενορχήστρωση του Θανάση Καρυπίδη, τα τραγούδια της Σάσας ηχογραφούνται στον τόπο γέννησης της, τη Δράμα, και ετοιμάζονται για μια διαδρομή έξω από τα συνήθη μουσικά σύνορα.

19/05 Κυρ. 8.30 μ.μ.

Χάρης Συμεωνίδης

  • Ελληνική

Παρουσιάζει το άλμπουμ του «Κύκλος», μια δουλειά βασισμένη στην πολυετή έρευνά του στην παραδοσιακή, βυζαντινή, λαϊκή, αλλά και κλασική μουσική. Ο Χάρης Συμεωνίδης είναι ο παλαιός και νέος ταυτόχρονα καλλιτέχνης της ανατολικής μουσικής, που έρχεται να μοιραστεί μαζί σας, τη βαθιά συναισθηματική φόρτιση που του μεταδίδει η πολυσύνθετη μουσική κληρονομιά της Ελλάδας. Με πολλές σπουδές στην παραδοσιακή, βυζαντινή, λαϊκή, αλλά και κλασική μουσική, έχει διαμορφώσει μια μοναδική ερμηνευτική προσέγγιση, που συνδυάζει τις διάφορες επιρροές του. Πρωτότυπες και μοναδικές ερμηνείες, πλούσιο συναίσθημα, ματιά ποιητική, ατμόσφαιρα ηδονική. Όλα παραπέμπουν στα μεγαλειώδη ακούσματα των Μικρασιατών προγόνων μας, στο βυζαντινό πολιτιστικό μας υπόβαθρο, αλλά και στη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα. Έχει ειπωθεί γι’ αυτόν το περίφημο καζαντζακικό: «…όταν αρχίσει να τραγουδάει μια πίκρα παγκόσμια πετιέται από τ' ανατολίτικα σωθικά του, σπάζει την κρούστα της ελληνικής λογικής κι ανεβαίνει από τα σπλάχνα του, όλο μυστήριο και σκοτάδι, η Ανατολή.»

26/05 Κυρ. 8.30 μ.μ.