Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. Γαρίδες Νο. 1
50 γρ. σουσάμι
50 γρ. σόγια σος
2 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.σ. ξίδι ρυζιού
Για τη σάλτσα
2 μέτριες πατάτες, βραστές
Χυμός από 3 λεμόνια
100 γρ. ελαιόλαδο
10 φυλλαράκια κόλιανδρου
100 γρ. ταραμάς λευκός
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις μαρινάρουμε στη σόγια, το σησαμέλαιο και το ξίδι ρυζιού, για 2 ώρες.
Τις βγάζουμε από τη μαρινάδα, τις πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τις ψήνουμε για 10 λεπτά σε δυνατό φούρνο (200°C).
Χτυπάμε τον ταραμά στον πολυκόπτη μαζί με τις πατάτες λιωμένες, προσθέτοντας σιγά σιγά το λεμόνι και το ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε τις γαρίδες πολύ ζεστές και τις τρώμε βουτώντας τες στην ελαφριά σάλτσα του ταραμά.
Γεύση: Κοντράστ Κίνας-Ελλάδας, αλλά τελικά ο ταραμάς δίνει θερμό φιλί στη σουσαμάτη γαρίδα και στον κόλιανδρο.