banner
banner
banner

Σαλάτα τόνου με σάλτσα σόγιας σε φωλιά κανταϊφιού

Συνταγή

Σαλάτα τόνου με σάλτσα σόγιας σε φωλιά κανταϊφιού
Υλικά (για 6 άτομα)

150 γρ. φύλλο κανταϊφιού

500 γρ. φιλέτο κόκκινου τόνου

Chives



Μαρινάδα

1 dl. σόγια σος

1/2 λίτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

Πιπεριές Σετσουάν

Χυμός 1/2 λεμονιού

Ρίγανη

banner
Παρασκευή

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ σόγια σος, φρέσκο κρεμμυδάκι, λεμόνι, ρίγανη, πιπεριά Σετσουάν και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, χτυπώντας με το σύρμα, για να πάρουμε μια εμουλσιόν πυκνή σαν ελαφριά μαγιονέζα. Κόβουμε τον τόνο σε κύβους 1 εκ. και τον βάζουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά στη μαρινάδα.



Εντωμεταξύ, χωρίζουμε το φύλλο κανταϊφιού στα 6, βουτυρώνουμε 6 φόρμες για κρεμ καραμελέ, δημιουργούμε στο εσωτερικό τους «φωλιές» με φύλλο και τις ψήνουμε για λίγα λεπτά σε μέτριο φούρνο. Βγάζουμε τις «φωλιές», τις γεμίζουμε με τόνο και στολίζουμε με chives.

Εξαιρετικός κόκκινος τόνος σε μια σάλτσα από soya sauce, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ρίγανη, λεμόνι, σκόρδο και πιπεριές του Σετσουάν, σερβιρισμένος μέσα σε «φωλιές» από ελληνοπρεπέστατο κανταΐφι.

banner

Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος