Σιλβέστερ Σταλόνε και Ντουέιν Τζόνσον: Δύο κορυφαίοι action heroes ξανασυστήνονται στη μικρή οθόνη

Στις νέες σειρές «Tulsa King» και «Young Rock» που βλέπουμε αποκλειστικά στην COSMOTE TV, οι δυο action heroes δοκιμάζονται σε κάτι εντελώς διαφορετικό και αποδεικνύουν ότι τα καταφέρνουν περίφημα.

Tulsa King

"Tulsa King": Ο άλλος Σιλβέστερ Σταλόνε είναι απλά ο εαυτός του

Η πρώτη εικόνα του Σιλβέστερ Σταλόνε που έρχεται ασυναίσθητα στο μυαλό στο άκουσμα του ονόματός του είναι για τους περισσότερους πολύ συγκεκριμένη: Είτε πάνω στο ρινγκ με τα χαρακτηριστικά κόκκινα γάντια του μποξ στα χέρια, είτε ζωσμένος με πυρομαχικά μέσα σε αχανείς ζούγκλες. Όλα αυτά τα χρόνια, ο Σιλβέστερ Σταλόνε έχει συνδεθεί στο υποσυνείδητό μας είτε ως "Ρόκι" είτε ως "Ράμπο". Αδιαμφισβήτητα, έγινε ο πρώτος μεγάλος action hero την περίοδο που το κινηματογραφικό κοινό τον είχε περισσότερο ανάγκη, εκείνος που ποτέ δεν βασίστηκε σε περίτεχνα green screen που θα αναδείξουν τον ηρωισμό του, το αουτσάιντερ που, όχι μόνο επί της οθόνης, κατέκτησε το αμερικανικό όνειρο.

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε σε ιστορίες που –ακόμα κι αν για πολλούς περνούν πλέον στη σφαίρα του cult– έστησαν μερικά από τα πιο θρυλικά σινε-franchise. Έπειτα από οκτώ ταινίες "Ρόκι" και πέντε ταινίες "Ράμπο", τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ, αλλά και κείμενα-κριτικές που κατακεραυνώνουν, τι μένει, λοιπόν, για τον 76χρονο σήμερα "Σλάι", τώρα που το σώμα δεν ακολουθεί όπως άλλοτε στα εντυπωσιακά stunt και τώρα που το κοινό δεν έχει ανάγκη από κάποιον συμφιλιωτικό ήρωα που θα μας υπερασπιστεί με κάθε θεμιτό και κυρίως αθέμιτο τρόπο;

Μένει ο εαυτός του, αυτός και τίποτα άλλο. Αυτός ακριβώς έρχεται στο προσκήνιο στη σειρά "Tulsa King" που θα δούμε αποκλειστικά στην COSMOTE TV από την Τρίτη 15/11, αμέσως μετά την πρεμιέρα της στις ΗΠΑ. Στον πρώτο πρωταγωνιστικό τηλεοπτικό ρόλο της καριέρας του, ο Σιλβέστερ Σταλόνε ενσαρκώνει τον Νεοϋορκέζο μαφιόζο Ντουάιτ "The General" Μανφρέντι, ο οποίος, αφού αποφυλακίζεται μετά από 25 χρόνια, εξορίζεται από το αφεντικό του στην Οκλαχόμα για να δημιουργήσει στην Τάλσα τη νέα του μπίζνα. Συνειδητοποιώντας ότι η μαφιόζικη οικογένειά του δεν είναι πια με το μέρος του, αποφασίζει να φτιάξει τη δική του ομάδα "συνεργατών" με στόχο να δημιουργήσει μια νέα εγκληματική αυτοκρατορία. Για τον Μανφρέντι, όπως και για τον ίδιο τον Σταλόνε, ο κόσμος πλέον έχει εξελιχθεί και καμιά γνώριμη (μαφιόζικη ή υποκριτική) πεπατημένη δεν είναι πια ασφαλής επιλογή προς την επιτυχία. Η αλλαγή είναι μονόδρομος, και οι δυο τους θα πρέπει να σταθούν εκ νέου στα πόδια τους και, κόντρα σε ό,τι γνώριζαν μέχρι τώρα, να αποδείξουν ότι το όνομά τους και η δύναμή τους είναι παρούσα και ισχυρή. Για τον Μανφρέντι δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, πάντως ο Σταλόνε θα έχει πολλούς πιστούς φαν (και μη) που θα τον ακολουθήσουν σε αυτήν τη νέα του πορεία, τα πρώτα δείγματα της οποίας φανερώνουν ότι του ταιριάζει άψογα. 

"Young Rock": O "Ροκ" γίνεται… Πλανητάρχης

Ο μυώδης Καλιφορνέζος Ντουέιν Τζόνσον ξεκίνησε από το αμερικανικό φούτμπολ, ανέβηκε στα ρινγκ και αναδείχθηκε πολλάκις παγκόσμιος πρωταθλητής ως παλαιστής κατς με το ψευδώνυμο "The Rock", αποθανατίστηκε σε αμέτρητα εξώφυλλα ως pop star, πέρασε στη μεγάλη οθόνη και έφτασε να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος πρωτοεμφανιζόμενος πρωταγωνιστής στην ιστορία του Χόλιγουντ. Όχι και τόσο άσχημα για κάποιον που ξεκίνησε ως "Σβαρτζενέγκερ των φτωχών", σωστά; Η σύνδεσή του με τον "Άρνι" δεν είναι ατυχής ούτε "μειωτική", καθώς η πορεία του Ντουέιν Τζόνσον, αν και με κάποιες δεκαετίες διαφορά, μοιάζει να είναι σχεδόν παράλληλη με εκείνη του Αυστριακού μποντιμπιλντερά που θαύμαζε από μικρός.

Μόνο που ο Τζόνσον εμφανίστηκε σε μια περίοδο που τα μπράτσα ήταν μεν ικανά να γεμίσουν τις κινηματογραφικές αίθουσες και να ανατινάξουν τα παγκόσμια box office, ήταν όμως ξεκάθαρο και πασιφανές ότι δεν αρκούσαν για να ανοίξουν τις πόρτες της υποκριτικής ελίτ. "Και τι πειράζει;" θα απαντούσε ο "The Rock" με το τεράστιο χαρακτηριστικό χαμόγελό του. Ο ίδιος αποδέχτηκε από νωρίς τον εαυτό του και δεν πειραματίστηκε σε είδη παράτερα για εκείνον. Περιπετειώδη θρίλερ και αθλητικές και κατασκοπικές κωμωδίες ήταν πάντα οι επιλογές του, αυτές που τον ανέδειξαν, ενώ η αβίαστα αξιαγάπητη περσόνα του κέρδιζε ολοένα και περισσότερους φανς.

Young Rock
"Young Rock"

Ο Ντουέιν Τζόνσον είναι ένας άνθρωπος πολύ "ok" με τον εαυτό του, ένας σταρ χωρίς ματαιοδοξίες και απωθημένα, και οι ιστορίες τέτοιων ανθρώπων αξίζουν πάντα να ειπωθούν. Γι’ αυτό και δημιουργήθηκε η σειρά "Young Rock", μια σουρεαλιστική (σχεδόν) βιογραφία, που αφηγείται την πορεία του. Από το σχολείο, τη μύησή του στη γυμναστική και την πάλη, την "εισβολή" του στον κινηματογράφο και την αναρρίχησή του στη λίστα με τους σταρ του Χόλιγουντ, μέχρι το έτος 2032. Εκεί, ο Ντουέιν Τζόνσον, σε μια υποθετική εκδοχή του μελλοντικού εαυτού του, κλείνει ειρωνικά και άκρως κωμικά το μάτι στον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, και θέτει υποψηφιότητα για Πρόεδρος των ΗΠΑ. Η πανέξυπνη αυτή ιδέα για μια τέτοια σειρά αξίζει πολλά συγχαρητήρια, ενώ η εκτέλεση είναι απλά απολαυστική. Απόδειξη ο νέος, τρίτος κύκλος επεισοδίων που προβάλλεται ήδη στην COSMOTE TV, όπου μπορούμε να βρούμε διαθέσιμους και τους δύο προηγούμενους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.