Αξίζει να δεις το TV Land;

Πάνε λίγες εβδομάδες από όταν η ΕΡΤ έριξε στην αρένα της τηλεθέασης το νέο τηλεοπτικό πόνημα του Γιώργου Β. Φειδά κι εμείς εξετάζουν αν αποτελεί πράγματι, άσο στο μανίκι της.

TV LAND

Δεν τοποθετείς εύκολα στην prime time ζώνη του σαββατοκύριακου μία σειρά στην οποία δεν πιστεύεις πολύ, ειδικά όταν επιλογές υπάρχουν και πλέον, έχεις εκπαιδευτεί στον ιδιωτικό ανταγωνισμό. Εξ ορισμού το TV Land δικαιολογεί και με το παραπάνω τις μεγάλες προσδοκίες που εναπόθεσε σε αυτό η ΕΡΤ γιατί κυριολεκτικά πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει μία ακόμα ζηλευτή της επιτυχία. Και ευθύς, εξηγούμαστε:

Ο "μπαχτσές" του έχει από όλα· καταρχάς, ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο με την υπογραφή-εγγύηση του Γιώργου Β. Φειδά που αυτήν τη φορά καταπιάνεται με τα παρασκήνια μιας τηλεοπτικής παραγωγής. Το δελτίο τύπου δίνει την πιο εύστοχη περιγραφή αναφορικά με την πλοκή του: "Στο επίκεντρο της σειράς βρίσκεται η εταιρεία παραγωγής R.E.M. που πρέπει πάση θυσία να βγάλει στον αέρα τη σειρά 'Απαγορευμένη Εδέμ'. Έρωτες, παρεξηγήσεις, συγκρούσεις, λάθη και απρόοπτα αναστατώνουν καθημερινά τη ζωή των ανθρώπων που βρίσκονται μπροστά και πίσω από τις κάμερες, κάνοντας την πραγματικότητα να θυμίζει όλο και περισσότερο τη σαπουνόπερα που γυρίζουν." Ακούγεται απλό, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχαμε δει κάτι αντίστοιχο που να προσομοιάζει αρκετά με την επικρατούσα κατάσταση πίσω από τις κάμερες, αλλά και να υπερβάλλει τόσο ώστε να εξυπηρετεί τις απαιτήσεις της αφήγησης βγάζοντας γέλιο.

TV LAND

Και μόνο από τον τίτλο "Απαγορευμένη Εδέμ" που αποτελεί ευθεία αναφορά στις παρελθοντικές επιτυχημένες σαπουνόπερες "Απαγορευμένη Αγάπη" και "Τα Μυστικά της Εδεμ", είναι εμφανής η σατιρική διάθεση του δημιουργού της, ενώ από την πλευρά της η Φρόσω Ράλλη, βετεράνος στο είδος και εν προκειμένω καλλιτεχνική διευθύντρια του πρότζεκτ, έχει προσθέσει τη δική της σύγχρονη και -όπως πάντα- καλαίσθητη ματιά. 

Προφανώς και οφείλω μία ειδική μνεία στο καστ. Πέρα από τις πολλές guest συμμετοχές που θα δούμε στα επερχόμενα επεισόδια, η Αμαλία Καβάλη ως παραγωγός μονίμως σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι εξαιρετική, ο Ιωάννης Παπαζήσης πείθει με μία ματιά και όλο το καστ είναι φρέσκο και απόλυτα ταιριαστό σε κάθε ρόλο. Εννοείται πως highlight είναι η επανένωση Φειδά - Χατζηαργύρη μετά από τους S1ngles που άφησαν εποχή, με τον πρώτο να της έχει δημιουργήσει έναν εξίσου εμβληματικό ρόλο, κομμένο και ραμμένο στο ταμπεραμέντο της. Η Νίνα Καρνέζη της Σάννυ Χατζηαργύρη είναι σα να φτιάχτηκε επίτηδες για να τροφοδοτεί με νέες ατάκες και γκριμάτσες τα gifs και memes που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Πρόκειται για μία αμοιβαία επωφελή συνθήκη για όσους ασχολούνται με το "σπορ", αλλά και για την ίδια τη σειρά σε επίπεδο "ορατότητας". 

TV LAND

Τούτων λεχθέντων, είναι σχεδόν περιττή η διευκρίνιση πως η ερώτηση του τίτλου είναι ρητορική, αφού το TV Land πράγματι, αξίζει τον χρόνο μας. Το "αλλά" βρίσκεται αλλού ωστόσο, και είναι εξίσου σημαντικό για τα τηλεοπτικά προϊόντα αυτού του επιπέδου. Το κοινό στο οποίο απευθύνεται η εν λόγω σειρά, το ανατρεπτικό της χιούμορ και οι σπιντάτοι ρυθμοί της ανοίγει πράγματι την τηλεόραση; Και όταν την ανοίγει, τσεκάρει τα ιδιωτικά κανάλια ή επιλέγει απευθείας πλατφόρμες; Αν παρουσιαζόταν στη χρυσή εποχή των 00s, το TV Land πιθανότατα να τα πήγαινε εξαιρετικά σε τηλεθεάσεις. Οπωσδήποτε, έχει βρει σοβαρό καταφύγιο στην ΕΡΤ που δε ποντάρει τόσο στα νούμερα -δεν αδιαφορεί κιόλας βέβαια- και μπορεί να είναι ευχαριστημένη με τα ποσοστά θεάσεων στο Ertflix, διότι στην αντίπερα όχθη θα τα έβρισκε σκούρα. Γενικά, η κατάσταση αυτή θυμίζει έντονα την ατάκα του Γιάννη Γκιωνάκη στα Κίτρινα Γάντια: "Πορτοκαλάδα θέτε; Από πορτοκάλια;" Όσοι γκρινιάζουν ότι θέλουν κωμωδίες χωρίς μανιέρες και σαχλαμάρες, γνήσιες, σουρεάλ και ευφάνταστες, καλό είναι να τις στηρίζουν κιόλας όταν εμφανίζονται. Γιατί αλλιώς, είναι και με τη βούλα υποκριτές.

Τσέκαρε το trailer:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Τριπλό χτύπημα από τον Αντόνιο Μπαντέρας στο Ertflix

Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά τρεις εμβληματικές ταινίες του Ισπανού ηθοποιού έρχονται στις οθόνες μας μέσω της πλατφόρμας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/10/2026

To Slow Horses είναι, απλά, η καλύτερη σειρά του Apple TV

Τα Αργά Άλογα αλλάζουν λίγο τη συνταγή τους κατά την 6η σεζόν αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Αντιθέτως καλπάζουν και κινδυνεύουν να γίνουν αυτό που πάντοτε σατίριζαν: μια κανονική κατασκοπική σειρά.

Το κανάλι και η ώρα μετάδοσης του Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε για την EuroLeague (23/10)

Απόψε το βράδυ κυριαρχεί στις αθλητικές μεταδόσεις ο αγώνας των ερυθρόλευκων απέναντι στην τούρκικη ομάδα, στη Sunel Arena.

Απόψε (23/10) στην TV: Όταν οι οικογενειακές σχέσεις γίνονται άνω κάτω

Μια εκρηκτική οικογένεια, απρόβλεπτες καταστάσεις και ξεκαρδιστικές στιγμές σε μια αγαπημένη ελληνική κωμωδία.

H επιστροφή του Lupin στο Netflix και 3 λόγοι για τους οποίους ανυπομονούμε για αυτήν

Ο "τζέντλεμαν κλέφτης" επιστρέφει για την 4η σεζόν του στις 23 Οκτωβρίου. Ο Ασάν Ντιόπ μπαίνει στο πιο επικίνδυνο παιχνίδι της ζωής του κι εμείς μετράμε αντίστροφα.

Απόψε (22/10) στην TV: Μια εξωγήινη απειλή αλλάζει τα πάντα

Η Νικόλ Κίντμαν πρωταγωνιστεί σε μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του 2007, όπου μια μυστηριώδης εισβολή απειλεί να αλλάξει την ανθρωπότητα για πάντα.

Το "American Horror Story" επιστρέφει για 14η σεζόν

Επιστρέφει η σειρά τρόμου των Ryan Murphy και Brad Falchuk, μετά τις ισχυρές επιδόσεις της 13ης σεζόν σε τηλεθέαση και streaming.