Ο Ζερόμ Καλούτα εξερευνά τα μυστικά του Αιγαίου

"Φτάσαμε" από τη Σάμου στους Λειψούς στο νέο επεισόδιο της εκπομπής.

Φτάσαμε

Ένα διαφορετικό επεισόδιο εξερεύνησης του θαυμαστού κόσμου της θάλασσας αρχίζει την Κυριακή 2 Μαρτίου 2025 για την εκπομπή "Φτάσαμε" με τον Ζερόμ Καλούτα στην ΕΡΤ1.
Με σημείο εκκίνησης το Πυθαγόρειο της Σάμου, σαλπάρει με κατεύθυνση προς τους Λειψούς για μια θαλασσινή περιπέτεια στα μυστικά του Αιγαίου.

Με ξεναγούς μέλη της ομάδας του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος" απ’ όλο τον κόσμο, ο Ζερόμ μπαίνει σε έναν κόσμο άγνωστο, πολύχρωμο και γοητευτικό. Βοηθάει στη συλλογή πλαγκτόν και μαθαίνει πολύτιμες πληροφορίες για το μεγάλο πρόβλημα της ρύπανσης του βυθού και τις συνέπειές του σε όλο τον θαλάσσιο κόσμο, ακούει τους ήχους της θάλασσας και των θηλαστικών της και ενημερώνεται για τις διαφορετικές γλώσσες και τις αξιοθαύμαστες συνήθειές τους.

Στους μαγευτικούς Λειψούς, ο Ζερόμ επισκέπτεται το Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου, ένα νοσοκομείο όχι μόνο για τα θαλάσσια είδη, αλλά συνολικά για τη θάλασσα. Παράλληλα, ανακαλύπτει την ομορφιά των θαλάσσιων κήπων και τη σημασία του μοναδικού φυτού της ποσειδωνίας, που πέρα από σύμβολο της Μεσογείου είναι και μια σημαντική πνοή ζωής για τον θαλάσσιο κόσμο, που δεν συναντάται πουθενά αλλού στην υδρόγειο.

Στο γραφικό και πανέμορφο Μαράθι, ο Ζερόμ συναντά τους δύο μοναδικούς μόνιμους κατοίκους του και το επεισόδιο ολοκληρώνεται εν πλω, στο απέραντο μπλε του Αιγαίου, που μοιράζει απλόχερα ζωή και μαγεία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Απόψε (27/12) στην TV: O πιο γκρινιάρης ήρωας των Χριστουγέννων επιστρέφει

Ο αγαπημένος γρουσούζης επιστρέφει απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/12/2025

Απόψε (26/12) στην TV: Ένα από τα ελάχιστα σήκουελ καλύτερα από το ορίτζιναλ

Και ένα animation που έχει μείνει στην ιστορία απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Απόψε (25/12) στην TV: Χριστουγεννιάτικες ταινίες για όλα τα γούστα

Ρομαντικές κομεντί, ταινίες δράσεις, animation και ελληνικές παραγωγές σήμερα στην ελληνική τηλεόραση.

Κάνουμε Χριστούγεννα στο ERTFLIX με ταινίες και σειρές για μικρούς και μεγάλους

ERTFLIX: Εορταστικές θεάσεις σας περιμένουν στη δημοφιλή ελληνική ψηφιακή πλατφόρμα για να περάσετε τις ημέρες των γιορτών.

Απόψε (24/12) στην TV: Μπραντ Πιτ, Τζορτζ Κλούνεϊ και Νικόλ Κίντμαν

Heists και αισθησιακή ατμόσφαιρα σήμερα στην ελληνική τηλεόραση.

"Το Παιδί": Η σειρά που ξαναφέρνει το γέλιο στην ελληνική TV

Καυστικό χιούμορ, απρόβλεπτη πλοκή και λατρεμένοι χαρακτήρες στην καθημερινή μαύρη κωμωδία της ΕΡΤ.

Γιατί στις γιορτές βλέπουμε ξανά και ξανά τις ίδιες χριστουγεννιάτικες ταινίες

Μοιάζει σαν ritual που ακολουθείται με θρησκευτική ευλάβεια ή σαν άγραφος νόμος. Τι κρύβεται πίσω από αυτή την χαρά που νοιώθουμε;