"Ανοιχτό Βιβλίο": Η νέα εκπομπή της ΕΡΤ3 στρέφει τα φώτα στην εγχώρια λογοτεχνία

Και έρχεται να συμπληρώσει τη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3 που είναι αφιερωμένη στον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, κάνοντας την αρχή αυτήν την Πέμπτη (7/11).

Ανοιχτό Βιβλίο Ανοιχτό Βιβλίο

Η νέα εκπομπή της ΕΡΤ3 "Ανοιχτό Βιβλίο" φιλοδοξεί να αποτελέσει κοινό σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους που αγαπούν το βιβλίο, προβάλλοντας τη σύγχρονη ελληνική συγγραφική και εκδοτική δραστηριότητα. "Βαθύτερος, κρυφός, σκοπός της εκπομπής", σύμφωνα με τον παρουσιαστή της, Γιάννη Σαρακατσάνη, "είναι να κάνει τους ανθρώπους να αρχίσουν το διάβασμα, δείχνοντας στο κοινό ότι τα βιβλία μπορούν πραγματικά να τους αλλάξουν τη ζωή". 

Ανοιχτό Βιβλίο
Ανοιχτό Βιβλίο

Στο πρώτο "Ανοιχτό Βιβλίο" (πρεμιέρα την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 20:00 στην ΕΡΤ3) ο Γιάννης Σαρακατσάνης συνομιλεί με τρεις Έλληνες συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας, κουβεντιάζει με τον Χρήστο Χωμενίδη για την αξία των συγγραφικών βραβείων, μαθαίνει τα τρία βιβλία που άλλαξαν τη ζωή του Φοίβου Δεληβοριά και αναζητεί την εικαστική διάσταση των βιβλίων με την εικονογράφο "Miss Grumpy".

Ανοιχτό Βιβλίο
Ανοιχτό Βιβλίο

"Στοίχημα" της εκπομπής, μέσα από τις διαφορετικές ενότητές της, είναι σε κάθε επεισόδιο να προτείνει πάνω από δέκα νέους ή πρόσφατους τίτλους βιβλίων. Κάθε "Ανοιχτό Βιβλίο" περιλαμβάνει συζήτηση με τρεις ανθρώπους του βιβλίου (συγγραφείς, επιμελητές, εκδότες, μεταφραστές) γύρω από την ίδια θεματική, μια μεγάλη συνέντευξη με έναν γνωστό Έλληνα συγγραφέα που μας μυεί στο προσωπικό "συγγραφικό σύμπαν" του, προτάσεις παιδικών βιβλίων για τους μικρούς αναγνώστες, αλλά και τα βιβλία που άλλαξαν τη ζωή κάποιου διάσημου και αγαπημένου καλλιτέχνη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας (20-26/04)

Όλες οι νέες σειρές και ταινίες που κυκλοφορούν εντός της εβδομάδας στις πλατφόρμες streaming για να μη λείψει τίποτα από τη λίστα σου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΑΦΑΕΛΛΑ ΡΑΛΛΗ
20/04/2026

Έχουμε Bad Bunny στο σπίτι…

Πρεμιέρα έκανε χθες (19/04) το σόου μεταμφιέσεων YFSF, με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη να κλέβει την παράσταση ως Bennito.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (20/04)

Πρόγραμμα κυρίως ποδοσφαιρικών μεταδόσεων έχουν τα κανάλι της τηλεόρασης σήμερα.

Απόψε (20/04) στην TV: Ο Κόλιν Φερθ καταφθάνει ως "Ο Ξένος" σε ένα γλυκόπικρο δράμα που αξίζει να δεις

Μέσα από τις προκλήσεις της καθημερινότητας, ο κάθε πολίτης της κοινότητας έχει να αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήματα αλλά και αυτά της πόλης.

Απόψε (19/04) στην TV: Μια ρομαντική κωμωδία του Γούντι Άλεν

Ο πολυσυζητημένος Τιμοτέ Σαλαμέ και η Ελ Φάνινγκ επανεξετάζουν με αφηγηματική λιτότητα και σοφία ζωής τις αναπάντεχες διαδρομές του έρωτα.

Απόψε (18/04) στην TV η πλέον απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων

Μια τρισδιάστατη κωμική ταινία κινουμένων σχεδίων έρχεται στην TV για ξεκαρδιστική παρακολούθηση με όλη την οικογένεια.

Το απόλυτο VHS Nostalgia αφιέρωμα στις βιντεοκασέτες που λατρέψαμε

Ετοιμαστείτε να περάσετε ξανά την πόρτα του βιντεοκλάμπ, όπως τότε που νοικιάζαμε κασέτες για το σαββατοκύριακο!