Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Πάρος

Μετά το "One Day" που σαρώνει ήδη σε τηλεθέαση μέσω του Netflix, μια ακόμα σειρά, επίσης βρετανικής παραγωγής, ετοιμάζεται για γυρίσματα στην Πάρο, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Αmazon.  Η νέα τηλεοπτική σειρά έξι επεισοδίων έχει τίτλο "Malice" που θα γυριστούν στο νησί την περίοδο 7 Μαΐου – 18 Ιουνίου 2024.

Στην νέα αυτή σειρά θα πρωταγωνιστούν αξιόλογοι Έλληνες και διεθνείς ηθοποιοί, θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο και ως εκ τούτου, αποτελεί μοναδική ευκαιρία ποιοτικής προβολής της χώρας μας και ειδικά της Πάρου, σε ένα ευρύτατο κοινό με πολλαπλά ανταποδοτικά οφέλη. Την παραγωγή έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions. Οι παραγωγές της στην Ελλάδα και το εξωτερικό περιλαμβάνουν πολλές ταινίες, μεταξύ των οποίων, "The Lobster" του Γιώργου Λάνθιμου, "Before Midnight" του Richard Linklater κ.α. Επιπλέον η Faliro House έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια την οργάνωση παραγωγής στην χώρα μας δημοφιλών ταινιών όπως το "My Big Fat Greek Wedding 3" της Nia Vardalos, το "The Rise" του Akin Omotoso για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο και άλλων.

Το "Malice" πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Δήμου Πάρου και με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), οργανισμός εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο της προσέλκυσης διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού μέσω της διεύθυνσης Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Το κινηματογραφικό συνεργείο θα αποτελείται από περίπου 250 άτομα (συνεργείο και ηθοποιοί) που θα διαμείνουν για πάνω από δύο μήνες στο νησί. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα γυρίσματα θα γίνουν, μεταξύ άλλων, στα Ναυπηγεία Αλιπράντη στο Μοναστήρι, στη Νάουσα, στις Κολυμπήθρες, στον Άγιο Φωκά, στον προαύλιο  χώρο της Ιεράς Μονής Αγίου Αντωνίου στην Μάρπησσα, στο λιμάνι της Αλυκής, στην παραλία Αγίας Ειρήνης, στην πλατεία του Κώστου και στην Παροικιά.

Όπως και με τις προηγούμενες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, το film tourism αποτελεί σημαντικό μέσο προώθησης της Πάρου, δεδομένου ότι η επιλογή ενός τόπου για γυρίσματα ταινιών ή σειρών, έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη ακόμα και για τις τοπικές κοινωνίες όσο διαρκούν τα γυρίσματα και, φυσικά, για την προβολή του προορισμού. Σύμφωνα, μάλιστα, με μια μελέτη που διεξήχθη για λογαριασμό του Tendance Hotellerie, "τα ντοκιμαντέρ, οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές, είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης για ένα ταξίδι (20%), ξεπερνώντας πλέον τα κοινωνικά δίκτυα (13%)" και βρίσκονται ακριβώς πίσω από τις "συστάσεις από φίλους ή συγγενείς (42%)". Το ίδιο διαπιστώνει και μελέτη της TCI Research, σύμφωνα με την οποία, περίπου 80 εκατομμύρια ταξιδιώτες επιλέγουν πλέον τον προορισμό των διακοπών τους με βάση τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

11 ταινίες και 2 σειρές για να γιορτάσουμε τον Άγιο Βαλεντίνο στο Cinobo

Μια λίστα με ταινίες και σειρές που πραγματεύονται δύσκολους έρωτες έφτιαξε η ελληνική πλατφόρμα, προκειμένου να γιορτάσουμε εναλλακτικά την ημέρα των ερωτευμένων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/02/2026

"Sing for Greece 2026": Δεύτερος ημιτελικός για τη φετινή συμμετοχή στην Eurovision

Απόψε, στη σκηνή ανεβαίνουν ως guests, η Τάμτα, που θα παρουσιάσει μαζί με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα.

Απόψε (13/02) στην TV: Ο Τζόνι Ντεπ στον ρόλου ενός εκκεντρικού και διψασμένου βρικόλακα

Ο Τζόνι Ντεπ κάνει το απόλυτο "comeback" από τον τάφο για να μας αποδείξει πως η κακοτυχία θέλει στιλ, κοφτερό δόντι και γοτθικό χιούμορ. Τι πιο ταιριαστό για μια Παρασκευή και 13;

Απόψε (12/02) στην TV: Η ταινία που έδωσε στον Ντάνιελ Γκρεγκ τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ

Μπορείς να εντοπίσεις τη σκηνή που τον "μετέτρεψε" από έναν έμπορο ν@ρκωτικών, στον επόμενο 007;

"Sing for Greece 2026": Με Klavdia επί σκηνής ο πρώτος ημιτελικός για την Eurovision

Στην αποψινή βραδιά πρωταγωνιστές είναι οι 14 υποψήφιοι καλλιτέχνες, που διεκδικούν την πρόκριση στον διαγωνισμό της Eurovision.

Απόψε (11/02) στην TV: Μπλουζ στα ηχεία και soul στην καρδιά

Μια ταινία που δε σταματάς να ακούς, απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Στα backstage της κωμικής σειράς του Mega, "Έχω παιδιά"

Η σειρά που αγαπήθηκε πέρσι από το τηλεοπτικό κοινό επέστρεψε και δίνει ραντεβού με το επόμενο διπλό επεισόδιό της, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.