5 ιρλανδικές σειρές που φέρουν γυναικεία υπογραφή

Το αφιέρωμα του μήνα στις γυναίκες συνεχίζεται, και με αφορμή το σημερινό St. Patrick's Day ανατρέχουμε σε πέντε αγαπημένες ιρλανδικές σειρές της σύγχρονης TV.

Normal People Normal People

Normal People

Η τηλεοπτική μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Σάλι Ρούνεϊ, το "Νormal People" των Λένι Άμπρααμσον και Χέτι ΜακΝτόναλντ κυκλοφόρησε το 2020 και καθήλωσε το κοινό, φέρνοντας στη σύγχρονη τηλεόραση έναν πρωτοφανή αέρα ισόποσου ρεαλισμού και ρομαντισμού. Με την Ντέζι Έντγκαρ Τζόουνς και τον Πολ Μέσκαλ στον πρώτο του ρόλο, η μίνι σειρά αφηγείται το χρονικό μιας μοναδικής ερωτικής, αλλά κυρίως ανθρώπινης, ιστορίας ενηλικίωσης, με τους δυο πρωταγωνιστές να μοιράζονται μία από τις πιο δυνατές on-screen χημείες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. (Cinobo)

Conversations with Friends
Conversations with Friends

Conversations with Friends

Δυο χρόνια μετά το "Νοrmal People", η Σάλι Ρούνι μεταφέρει στην τηλεόραση το μυθιστόρημά της "Conversations with Friends", με πρωταγωνιστές τις Άλισον Όλιβερ, Σάσα Λέιν, Τζεμάιμα Κερκ και τον Τζο Άλγουιν. Δυο κολλητές φίλες και πρώην ερωτικοί σύντροφοι, η Φράνσις και η Μπόμπι, έρχονται όλο και πιο κοντά με ένα παντρεμένο ζευγάρι καλλιτεχνών. Τα αχαλιναγώγητα συναισθήματα που προκύπτουν θα διαταρράξουν ισορροπίες μεταξύ των τεσσάρων πρωταγωνιστών. (Ηulu)

Derry Girls

Derry Girls

Τα ζόρια της εφηβείας συγκρούονται με τις έμφυλες απαιτήσεις και την πολιτική –και εσωτερική– αστάθεια που καθορίζουν "Τα κορίτσια του Ντέρι", μια παρέα μαθητριών γυμνασίου, στον απόηχο των ιρλανδικών Ταραχών. Μια κωμωδία καταστάσεων με την άχαρη αλλά αναγκαία αναζήτηση του εαυτού στο επίκεντρο, εμπνευσμένη από το προσωπικό βίωμα της δημιουργού Λίσα ΜακΓκι. (Netflix, ERTFLIX)

bad sisters

Bad Sisters

Γυρισμένη on-location στην Ιρλανδία, η σειρά της Σάρον Χόγκαν ακολουθεί πέντε αδερφές καθώς καλούνται να διαχειριστούν… τα πάντα: Με πρωταγωνίστρια την ίδια και τις Αν-Μαρί Νταφ, Έβα Μπέρθισλ, Σάρα Γκριν και Ιβ Χιούσον, η αφήγηση σχίζεται στα δύο για να διηγηθεί το πριν και το μετά της δολοφονίας του κακοποιητικού συζύγου μιας εκ των πέντε αδερφών. (Apple TV)

Can't Cope, Won't Cope
Can't Cope, Won't Cope

Can't Cope, Won't Cope

Ένα σκοτεινά κωμικό δράμα από τη δημιουργό Στεφανί Πράισνερ, με πρωταγωνίστριες δύο φίλες που μοιράζονται μια σχέση αλληλοεξάρτησης, η οποία αλλάζει όταν μια από αυτές χάνει τον έλεγχο. Η Άισλινγκ και η Ντανιέλ συγκατοικούν στο Δουβλίνο. Η πρώτη έχει συνηθίσει να γίνεται πάντα το δικό της, ενώ η Ντανιέλ δε θέλει να τραβάει την προσοχή. Όταν σταματάνε τα ποτά και η διασκέδαση, η πραγματικότητα θα δείξει το σκληρό της πρόσωπο. (Apple TV)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.