Το τηλεοπτικό πρόσωπο της Έμα Στόουν

Η διπλά πλέον βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, μέσα από δύο τηλεοπτικούς ρόλους που επιβεβαιώνουν την υποκριτική της ευφυΐα.

'Μaniac' 'Μaniac'

Μια από τις πιο συζητημένες και ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της, η Έμα Στόουν παρέλαβε στη χθεσινή απονομή των 89ων Βραβείων της Ακαδημίας το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού, για την ερμηνεία της ως Μπέλα Μπάξτερ στο "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου. Το 2016, είχε διακριθεί και πάλι από την Ακαδημία με το ίδιο βραβείο για το "La La Land" του Ντέμιεν Σαζέλ, μόλις 6 χρόνια μετά τον break-out πρωταγωνιστικό ρόλο της στο "Easy A" (2010), σημειώνοντας μια εξαιρετικά γρήγορη, πλούσια και ανοδική κινηματογραφική πορεία, από το "Ο υπέροχος Σπάιντερ-Μαν" (2011) και το "Crazy Stupid Love" (2012), την πρώτη της συνεργασία με τον Ράιαν Γκόσλινγκ, μέχρι το "Birdman" (2014) του Ινιαρίτου, και, φυσικά, την "Ευνοούμενη" (2018) του Λάνθιμου

"Μaniac"

Πέρα όμως από τους χαρακτηριστικούς κινηματογραφικούς της ρόλους, η 35χρονη ηθοποιός έχει εμπλουτίσει τη φιλμογραφία της και με τηλεοπτικές συμμετοχές, κάνοντας αρχικά guest εμφανίσεις σε σειρές όπως το "Medium" (2005), Το "Malcom in the Middle" (2006) και το "Lucky Louis" (2006), μέχρι τον πρώτο της κεντρικό ρόλο στη δραματική σειρά "Drive" (2007). Η επόμενη δεκαετία είναι αφιερωμένη, όπως προαναφέραμε, στο σινεμά και το ντεμπούτο της στην mainstream τηλεόραση σημειώνεται το 2018 με το "Maniac" του Netflix, από τους δημιουργούς Cary Joji Fukunaga ("Νο Τime to Die", "True Detective") και Patrick Somerville ("Τhe Leftovers")

Στην βραβευμένη μίνι-σειρά, η Στόουν και ο Τζόνα Χιλ πρωταγωνιστούν ως δυο υποψήφιοι σε μια φαρμεκευτική δίκη που αφορά ένα μυστηριώδες χάπι, ενώ η σειρά ακολουθεί μια κατακερματισμένη αφήγηση που ακολουθεί τους χαρακτήρες σε παράλληλες πραγματικότητες. Στο"Maniac", η Έμα Στόουν υποδύεται τα πολλαπλά πρόσωπα του χαρακτήρα της με εξαιρετική μαεστρία, κερδίζοντας κριτικούς και ενθουσιάζοντας το κοινό, το οποίο ανυπομονούσε για την επιστροφή της στον τηλεοπτικό κόσμο, η οποία ήρθε πριν λίγους μήνες, τέλη του 2023, με μια εξαιρετική επιλογή: το "The Curse".

"The Curse"

Η αντισυμβατική σειρά του Νέιθαν Φίντλερ, η οποία θα συνεχιστεί με δεύτερη σεζόν, πρόκειται για ένα ντριγκαδόρικο τηλεοπτικό εγχείρημα της Α24 και του Showtime, το οποίο παίζει με τα όρια της μυθοπλασίας, του ντοκιμαντέρ και της reality TV. O Φίλντερ και η Έμα Στόουν πρωταγωνιστούν ως ένα ελιτίστικο ζευγάρι επιχειρηματιών που αναλαμβάνει ένα νέο πρότζεκτ στο Νέο Μεξικό, όπου επεμβαίνουν στα τοπικά σπίτια μετατρέποντας τα σε οικολογικές κατοικίες, γυρίζοντας μια εκπομπή reality. Για τον ρόλο της στο "The Curse", η Έμα Στόουν διακρίθηκε με την πρώτη της υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, επισφραγίζοντας την προσαρμοστικότητά και την ποιότητά της. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η Ελβετία νικήτρια της Eurovision 2024, 11η θέση για την Ελλάδα και το "ZARI"

Σάρωσε το ΝΕΜΟ με το νικητήριο "The Code", στην 11η θέση η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι. Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/05/2024

Το "Doctor Who" επιστρέφει στο Disney+ με ολοκαίνουρια επεισόδια

H πολυαναμενόμενη νέα σεζόν της ιστορικής βρετανικής σειράς κάνει πρεμιέρα αύριο, Σάββατο 11 Μαΐου, αποκλειστικά στο Disney+.

Η νέα σεζόν του "Τhe Bear" έρχεται σύντομα στο Disney+

Η πιο συναισθηματικά φορτισμένη κουζίνα της μικρής οθόνης ανοίγει και πάλι τις πόρτες της για την 3η σεζόν της πολυβραβευμένης σειράς. Δείτε το πρώτο teaser.

3+1 μοναδικά φιλμ του 21ου αιώνα έρχονται αυτό το ΣΚ στην TV

Ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά, μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ και μια δόση ευρωπαϊκού αέρα, αυτό το Σαββατοκύριακο στα ελληνικά κανάλια.

Eurovision 2024: Η Ελλάδα πάει τελικό με την Μαρίνα Σάττι

Η Μαρίνα Σάτι και το "ΖΑΡΙ" διεκδικούν επισήμως την νίκη του 68ου διαγωνισμού Eurovision μετά τα θετικά αποτελέσματα του Β' Ημιτελικού.

Το ντοκιμαντέρ "Είμαι Εγωίστρια;" της Τερέις Σέχτερ κάνει περμιέρα στην ΕΡΤ3 με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας

Ένα σύγχρονο ντοκιμαντέρ γύρω από το δικαίωμα της επιλογής στρέφει τον φακό σε γυναίκες που απέρριψαν την μητρότητα. Με τολμηρή ειλικρίνεια, μας εξηγούν γιατί.

Ένα τρυφερό αφιέρωμα για την Γιορτή της Μητέρας στο ERTFLIX

Από τις 10 εώς τις 19 Μαΐου, η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Μητέρα με 7 φιλμ και δυναμικές πρωταγωνίστριες.