3 λόγοι για να δεις το "The Gentlemen" στο Netflix

H τηλεοπτική μεταφορά της ομότιτλης ταινίας του Γκάι Ρίτσι είναι μια βρετανική caper κωμωδία που πετυχαίνει τη "συνταγή" με τρία βασικά συστατικά.

The Gentlemen The Gentlemen

Οι δημιουργοί της ιστορίας

Σε αντίθεση με πολλές τηλεοπτικές μεταφορές ταινιών, οι συντελεστές του κινηματογραφικού πρότζεκτ δεν σχετίζονται με τo αντίστοιχο τηλεοπτικό. Στην περίπτωση του "The Gentlemen", ο βραβευμένος Γκάι Ρίτσι, ο οποίος έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία του 2019, αναλαμβάνει και την δημιουργία της νέας σειράς του Netflix, σκηνοθετώντας μάλιστα τα δυο πρώτα επεισόδια. Με μια φιλμογραφία που περιλαμβάνει ταινίες όπως οι "Δυο καπνισμένες κάννες", "Η αρπαχτή" και "Rock n' Rolla", ο Ρίτσι έχει αναδειχθεί σε μάστερ των caper στόρι, γεγονός που επιβεβαιώνει τον συγκροτημένο χαρακτήρα του "The Gentlemen". Ο ίδιος υπογράφει και το σενάριο, σε συνεργασία με τον εκτελεστικό παραγωγό Μάθιου Ριντ, δημιουργό του παρόμοιας φιλοσοφίας, εξαιρετικού "Peaky Blinders"

The Gentlemen
The Gentlemen

Το καστ

Πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Θίο Τζέιμς, στον ρόλο του αριστοκράτη και κληρονόμου μιας τεράστιας έκτασης καλλιέργειας μαριχουάνα, Έντι Χόρνιμαν. Γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην "Τριλογία της Απόκλισης", ο Τζέιμς επανήλθε στο hype του Χόλιγουντ την περασμένη τηλεοπτική σεζόν, χάρη στην ερμηνεία του ως Κάμερον στον δεύτερο βραβευμένο κύκλο του "The White Lotus". Στον ρόλο του "επαναστάτη" αδερφού του βλέπουμε τον ταλαντούχο Ντάνιελ Ινγκς ("I Hate Suzie", "Lovesick") ενώ η Κάγια Σκοντελάριο ("Spinning Out", "Skins") υποδύεται την κόρη του επικεφαλής του καρτέλ, η οποία αναγκάζεται να συνεργαστεί με τον Χόρνιμαν. Μπόνους η συμμετοχή του γνωστού ποδοσφαιριστή και ηθοποιού Βίνι Τζόουνς, με τον οποίο ο Ρίτσι συνεργάζεται εδώ και δεκαετίες. 

The Gentlemen
The Gentlemen

Brits do it better

Από τους δημιουργούς και τους ηθοποιούς, μέχρι την παραγωγή και τις φυσικές τοποθεσίες, το "The Gentlemen" είναι υπόθεση βρετανική. Η κουλτούρα της χώρας έχει αποτελέσει βάση για πληθώρα σεναρίων γενικά και caper κωμωδιών ειδικά, με δημιουργούς όπως ο Ρίτσι να εκμεταλλεύονται τόσο την ταξική ιστορία της όσο και την κινηματογραφική της κληρονομιά. Η βρετανική ταυτότητα του "The Gentlemen" καθορίζει όχι μόνο το ύφος της σειράς αλλά και την αυθεντικότητά της, με on-location γυρίσματα στην αγγλική εξοχή -το κάστρο πρόκειται για το Μπάντμιντον Χάους στο Γκλόστερσαϊρ- και στο σύγχρονο Λονδίνο (πχ. Κάναρι Γουορφ).  

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.