Το "Μουσικό Κουτί" ανοίγει και πάλι στην ΕΡΤ1

Η μεγάλη πρεμιέρα με τη Μαρία Φαραντούρη και τον κορυφαίο Τούρκο συνθέτη Zülfü Livaneli, τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, στις 21.00.

'Μουσικό Κουτί' 'Μουσικό Κουτί'

Το "Μουσικό κουτί" ανοίγει και πάλι στην ΕΡΤ1 την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, στις 21:00 και θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή την ίδια ώρα, από την ΕΡΤ1. Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται ξεχωριστούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, ακούν τις ιστορίες τους, θυμούνται τα καλύτερα τραγούδια τους και δίνουν νέα πνοή στη μουσική!

Το "Μουσικό κουτί" επιστρέφει τη νέα χρονιά με 15 special επεισόδια. Στην πρώτη εκπομπή έρχονται η Μαρία Φαραντούρη και ο κορυφαίος Τούρκος συνθέτης Zülfü Livaneli, ενώ ακολουθούν οι Kadebostany, η μπάντα που έχει αγαπηθεί με πάθος από το ελληνικό κοινό και όχι μόνο, ο παγκοσμίως γνωστός και ως Disko Partizani, Shantel, αλλά και η τρυφερή συνάντηση με τον κορυφαίο μας δημιουργό Μίμη Πλέσσα.

Μουσικό Κουτί

Τι θα δούμε στην πρεμιέρα της εκπομπής στις 7/1:

H Μαρία Φαραντούρη και ο Zülfü Livaneli κάνουν ποδαρικό στο πρώτο "Μουσικό κουτί" της νέας χρονιάς. Οι δύο μεγάλοι και διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες που εκπροσωπούν επάξια τις χώρες τους, την Ελλάδα και την Τουρκία, ενώνουν τις φωνές τους σε μια μοναδική τηλεοπτική συνύπαρξη και τραγουδούν για την αλληλεγγύη και την ειρήνη των λαών. Μαζί τους η ερμηνεύτρια Serenad Bağcan και ο σαζίστας Erdem Şimşek.

"Η Μαρία Φαραντούρη τραγουδά Λιβανελί" στο "Μουσικό κουτί", ερμηνεύοντας το Μοιρολόι, Σαν τον μετανάστη, Γεια χαρά (Merhaba), Leylim Ley και ο Zülfü Livaneli τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη. Στην παρέα έρχονται μέσα από τα τραγούδια τους ο Nazim Hikmet, ο Μάνος Λοΐζος, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Διονύσης Σαββόπουλος!

Ο Zülfü Livaneli είναι, ίσως, ο γνωστότερος και πιο δημοφιλής Τούρκος μουσικοσυνθέτης αλλά και συγγραφέας στη χώρα του αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η φιλία του με τη Μαρία Φαραντούρη μετρά περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες αμοιβαίας εκτίμησης και συνεργασίας με συναυλίες στην Τουρκία, στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποδεικνύοντας ότι η μουσική και τα τραγούδια εμπνέουν και φέρνουν πιο κοντά τους λαούς. Οι δύο κοινοί τους δίσκοι, ο πρώτος "Η Μαρία Φαραντούρη τραγουδά Λιβανελί" το 1982, σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, και ο δεύτερος το 2005 "Η μνήμη του νερού", σε στίχους της Αγαθής Δημητρούκα, αγαπήθηκαν από Έλληνες, Τούρκους και όχι μόνο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.