6 ταινίες που αξίζει να δεις αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση

5+1 κινηματογραφικές προτάσεις για τους φαν της δράσης και του suspense που θα προτιμήσουν να περάσουν το πρώτο ΣΚ του Δεκέμβρη στο σπίτι.

'Wind River' 'Wind River'

"Στα ίχνη του ανέμου" ("Wind River")

Μια νεαρή πράκτορας του FBI, ένας βετεράνος ανιχνευτής και ο τοπικός σερίφης συνεργάζονται για να διαλευκάνουν το φόνο μιας κοπέλας στην περιοχή ενός ορεινού ινδιάνικου καταυλισμού στο Γουαϊόμινγκ. Ο σεναριογράφος των "Sicario" και "Πάση Θυσία" γράφει και σκηνοθετεί ένα ρεαλιστικό, αγωνιώδες όσο και συγκινητικά πικρό νεο-γουέστερν/ιστορία επιβίωσης σε μιαν άλλη, ξεχασμένη Αμερική. Βραβείο κοινού στο Κάρλοβι Βάρι και σκηνοθεσίας στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα των Κανών.
Προβάλλεται το Σάββατο 2/11 στις 00.30, στον ALPHA

"Three Kings"

"Οι τρεις ήρωες" ("Three Kings")

Το Μάρτιο του 1991 στον Περσικό Κόλπο, την επαύριο της ανακωχής του πολέμου, τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες μπαίνουν στις πρώην εχθρικές γραμμές για να ιδιοποιηθούν το χρυσάφι που έκλεψε ο Σαντάμ από το Κουβέιτ. Όμως αντιμετωπίζουν ηθικά διλήμματα, όταν ανακαλύπτουν Ιρακινούς αντικαθεστωτικούς που πρόκειται να εκτελεστούν. Tρίτη ταινία του προκλητικού Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, με τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Μαρκ Γουόλμπεργκ και Σπάικ Γιόντζι.
Προβάλλεται το Σάββατο 2/11 στη 01.00, στο OPEN

"Death on the Nile"

"Έγκλημα στον Νείλο" ("Death on the Nile")

Ο Ηρακλής Πουαρό απολαμβάνει την κρουαζιέρα στον Νείλο, όμως η δολοφονία της Λινέτ Ρίτζγουεϊ, της πανέμορφης κληρονόμου μιας αμύθητης περιουσίας, σταματά απότομα τις διακοπές του. Προτού το πλοίο φτάσει στην επόμενη στάση του, ο μυθικός ντετέκτιβ πρέπει να εξιχνιάσει το στυγερό φόνο. Φιλόδοξη μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι, με μια σπάνια ομάδα πρωτοκλασάτων ηθοποιών (Πίτερ Ουστίνοφ, Μία Φάροου, Μπέτι Ντέιβις, Τζέιν Μπίρκιν, Μάγκι Σμιθ).
Προβάλλεται την Κυριακή 3/11 στις 22.30, στην ΕΡΤ3

"Blood Diamond"

"Mατωμένο διαμάντι" ("Blood Diamond")

Σιέρα Λεόνε, δεκαετία '90. Ο Άρτσερ, ένας λευκός Ντοιοαφρικανός που επιζεί στον εμφύλιο πόλεμο κάνοντας λαθρεμπόριο διαμαντιών, μαθαίνει ότι ο ψαράς Σόλομον ανακάλυψε ένα σπάνιο ροζ διαμάντι. Προκειμένου να το αποκτήσει, βοηθάει, μαζί με μια ιδεαλίστρια Αμερικανίδα δημοσιογράφο, τον Σόλομον να βρει την αιχμάλωτη οικογένειά του. 
Προβάλλεται την Κυριακή 3/11 στη 01.30, στο STAR

"John Wick 2"

"John Wick 2"

Ο γνώριμος μας εκτελεστής καλείται να ξεπληρώσει ένα παλιό του χρέος σε έναν Ιταλό μαφιόζο. Για να γίνει αυτό, πρέπει σκοτώσει τη μεγαλύτερη αδερφή του που βρίσκεται στην κεφαλή της Καμόρα. Όσο περνάει η ώρα όμως οι εχθροί του Γουίκ πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο. Το ταξίδι του αντιήρωα στη Ρώμη μετατρέπεται σε ένα απίστευτα χορογραφημένο αιματοκύλισμα στις υποβλητικές κατακόμβες της. Από εκεί μεταφερόμαστε στην παραδομένη στο έγκλημα Νέα Υόρκη, όπου ο Τσαντ Σταέλσκι υπογράφει μια δεξιοτεχνική σεκάνς βίας στο σαρκαστικά αλληγορικό σκηνικό μιας έκθεσης μοντέρνας τέχνης γεμάτης αντανακλάσεις (σαφώς επηρεασμένη από την "Κυρία από τη Σαγκάη"). 
Προβάλλεται την Κυριακή 3/11 στις 23.00, στο STAR

"Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς"

"Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς"

Η Όλγα, σύζυγος ενός εργοστασιάρχη στη Λαμία, αποφασίζει να τον εγκαταλείψει για χάρη ενός πρώην λαϊκού τραγουδιστή και νυν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου, παίρνοντας μαζί της κι ένα εκατομμύριο ευρώ. Η εκδίκηση του άντρα της θα αναστατώσει τον τοπικό υπόκοσμο με απρόοπτα αποτελέσματα. Αιματοβαμμένη, κατάμαυρη γκανγκστερική κωμωδία, η οποία ενσωματώνει απολαυστικά το σινεμά των αδερφών Κοέν στο πικρό, πολιτικό και τολμηρό κινηματογραφικό σύμπαν του Γιάννη Οικονομίδη ("Σπιρτόκουτο", "Μαχαιροβγάλτης").
Προβάλλεται την Κυριακή 3/11 στις 22.30, στην ΕΡΤ2

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.