H EΡΤ2 αποχαιρετά τον Βασίλη Βασιλικό

Ένα ειδικό επεισόδιο της εκπομπής "Το μαγικό των ανθρώπων" θα μεταδόσει απόψε η ΕΡΤ2, εις μνήμην του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα.

Βασίλης Βασιλικός, 'Το μαγικό των ανθρώπων' Βασίλης Βασιλικός, 'Το μαγικό των ανθρώπων'

Η ΕΡΤ αποχαιρετά έναν από τους πιο εμβληματικούς Έλληνες συγγραφείς, τον Βασίλη Βασιλικό, ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 89 ετών. Η εκπομπή της ΕΡΤ2, "Το μαγικό των ανθρώπων" μεταδίδει σήμερα, 30 Νοεμβρίου, στην ΕΡΤ2 στις 21.00, σε επανάληψη το επεισόδιο που ήταν αφιερωμένο στον σπουδαίο καλλιτέχνη, σε σκηνοθεσία Πέννυς Παναγιωτοπούλου. Μία συνάντηση με τη σκέψη και τον λόγο του αξέχαστου Βασίλη Βασιλικού, ο οποίος μιλά για το έργο του, τις ρίζες του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την τέχνη και την ζωή.  

Διαβάστε Επίσης

Ο βραβευμένος Βασίλης Βασιλικός συγκαταλέγεται από την UNESCΟ, στην οποία διετέλεσε πρέσβης της Ελλάδας από το 1996-2004, στους 10 πιο μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς, ενώ από το έργο του ξεχωρίζει το καθηλωτικό "Ζ", στο οποίο βασίστηκε η διεθνής κινηματογραφική επιτυχία του Κώστα Γαβρά με τους Ιβ Μονταν, Ζαν Λουί Τρεντινιάν και Ειρήνη Παπά, η οποία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1970.

"Ζ"

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.