Πώς το "Daryl Dixon" διαφοροποιήθηκε από το "The Walking Dead"

Ο πρωταγωνιστής Nόρμαν Ρίντους και ο δημιουργός του «Daryl Dixon», Ντέιβιντ Ζαμπέλ, μιλούν στο «α» για το νέο spin-off του πασίγνωστου franchise.

daryl

Ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες του "The Walking Dead", o πολυσχιδής και συνεχώς εξελισσόμενος Ντάριλ Ντίξον απέκτησε φέτος το δικό του spin-off, ενθουσιάζοντας τους ήδη αφοσιωμένους φαν σειράς και προσελκύοντας ένα εντελώς καινούριο κοινό. Με την πέμπτη προσθήκη του franchise, το "Τhe Walking Dead: Daryl Dixon", ο πρωταγωνιστής και εκτελεστικός παραγωγός της σειράς Νόρμαν Ρίντους επιστρέφει στον ρόλο που καθόρισε την καριέρα του τα τελευταία 10 χρόνια, δίνοντας την ευκαιρία στον χαρακτήρα του να συστηθεί εκ νέου στο τηλεοπτικό κοινό. Ο ηθοποιός και ο δημιουργός της σειράς, Ντέιβιντ Ζαμπέλ, μίλησαν στο "α" για την αισθητική και σεναριακή προσέγγιση που διαφοροποιεί το "Daryl Dixon" από το "The Walking Dead", δημιουργώντας περιθώρια και μία character-driven ιστορία, πλήρως εναρμονισμένη με το περιβάλλον εντός του οποίου εκτυλίσσεται.

"Θέλαμε εξ’ αρχής να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τα στοιχεία που λειτουργούν για τους χαρακτήρες και να τους "ξαναφτιάξουμε” σε ένα νέο περιβάλλον", δηλώνει ο πρωταγωνιστής, εξηγώντας πως "όταν κάνεις μια σειρά επί 12 χρόνια, η επανάληψη είναι αναπόφευκτη". Διατηρώντας τον χαρακτήρα της πρωτότυπης σειράς – το μετα-αποκαλυπτικό τοπίο, τα ζόμπι, των αγώνα για επιβίωση – η πρώτη σεζόν του "Daryl Dixon" παίρνει τον χρόνο της και εμβαθύνει. Με σκοπό να κάνουν το βήμα παραπέρα, αποφεύγοντας παράλληλα την ανακύκλωση των οπτικών και αφηγηματικών τρικ στα οποία το κοινό του "The Walking Dead" έχει (παρα)συνηθίσει, οι Ρίντους και Ζαμπέλ εστίασαν σε τρεις τρόπους μέσω των οποίων προσέδωσαν στο "Daryl Dixon" έναν φρέσκο, πιο κινηματογραφικό αέρα.

dixon

Τοποθεσία

Το "The Walking Dead" διαδραματίζεται στην πολιτεία Τζόρτζια των Η.Π.Α., όπου έλαβαν χώρα και τα γυρίσματα της σειράς. Στο "Daryl Dixon" συναντάμε τον πρωταγωνιστή στη Γαλλία, το μέρος όπου ξέσπασε ο σαρωτικός ιός, ενώ προσπαθεί να καταλάβει πώς βρέθηκε εκεί και πώς θα καταφέρει να επιστρέψει στην πατρίδα του. Το spin-off γυρίστηκε on-location στην Ευρωπαϊκή χώρα, γεγονός που καθόρισε τόσο το περιεχόμενο όσο και το στυλιζάρισμα της σειράς. Η τοποθεσία από μόνη της επέτρεψε στον δημιουργό να αξιοποιήσει ποιοτικά "τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε τα γυρίσματα σε αυτά τα μέρη, άλλοτε συγκλονιστικά και άλλοτε απλώς πανέμορφα, ταυτισμένα απόλυτα με τη Γαλλία". Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ιστορικό Μον-Σεν-Μισέλ στην Νορμανδία, ένας ιστορικός τόπος και σύμβολο του Καθολικισμού, όπου γυρίστηκε το φινάλε της πρώτης σεζόν. Το "Daryl Dixon" κατάφερε να αποδώσει την επιβλητική ατμόσφαιρα των φυσικών χώρων, πετυχαίνοντας ένα ισχυρό αίσθημα ρεαλισμού που παρακινεί τον θεατή να απορροφηθεί στην επιστημονικής φαντασίας μυθοπλασία.

dixon

Αισθητική

Ο Ντέιβιντ Ζαμπέλ εξηγεί πως από την αρχή της δημιουργικής συνεργασίας του με τον Νόρμαν Ρίντους, είχαν ένα κοινό όραμα: να σχεδιάσουν μία αισθητική που θα διαφοροποιούσε τη σειρά από το υπόλοιπο TWDU (The Walking Dead Universe). Και το κατάφεραν μέσω του λυρισμού και της κινηματογραφικής αισθητικής που καθιστά το "Daryl Dixon" μια "όμορφη, πιο επική σειρά από αυτές που έχουμε δει". Ο Ζαμπέλ εξηγεί πως άφησε τις συνθήκες να επηρεάσουν την προσέγγιση του. "Θα τοποθετήσουμε αυτόν τον χαρακτήρα στη Γαλλία. Πού μας οδηγεί αυτό; Μας οδηγεί σε ένα όμορφο σινεμά. […] Η Γαλλία σε οδηγεί προς αυτήν την κατεύθυνση", εξηγεί ο δημιουργός. "Με το που αρχίσεις να εξερευνάς αυτήν την χώρα, όπως έκανα εγώ από την αρχή του πρότζεκτ, οδηγείσαι στην ποίηση, στον πολιτισμό, σε μία σπουδαία Ιστορία που δε συναντάς στην Αμερική, γενικά αλλά και οπτικά". Παράλληλα, το καστ του "Daryl Dixon" αποτελείται ως επί των πλείστων από Γάλλους και Γαλλίδες ηθοποιούς, μεταξύ άλλων και η Κλεμένς Ποεσί, οι οποίοι υποδύονται τους νέους χαρακτήρες που συναναστρέφονται τον πρωταγωνιστή. Έτσι, η σειρά καταλήγει δίγλωσση, με τους γαλλικούς διαλόγους να κυριαρχούν στην αφήγηση, αποκλίνοντας από τη γνωστή χολιγουντιανή τάξη πραγμάτων. 

dixon

Χαρακτήρες

Το "The Walking Dead" παρουσιάζει ένα ensemble πρωταγωνιστικό καστ, αφιερώνοντας ισόποσο χρόνο στους αγαπημένους χαρακτήρες, ενώ η μεγάλη διάρκεια της σειράς (11 σεζόν) επιτρέπει στο κοινό να συνδεθεί μαζί τους. Ο Ντάριλ πρόκειται για έναν χαρακτήρα που σημείωσε σπουδαία εξέλιξη, καταλήγοντας fan-favorite. Το συγκεκριμένο spin-off ήταν, λοιπόν, ένα από τα πιο αναμενόμενα, τόσο από τη μεριά του κοινού όσο και του Νόρμαν Ρίντους, ο οποίος ήθελε να δώσει στον χαρακτήρα του έναν σωστό επίλογο. "Ο χαρακτήρας έχει αλλάξει τόσο πολύ από όταν ξεκίνησε. Ήταν τόσο πεισματάρης, οξύθυμος και υπερόπτης. [...] Θέλω o Ντάριλ να έχει μάθει πράγματα, να τον δούμε πιο ώριμο, πιο έξυπνο, πιο σοφό, πιο τρυφερό". Το "Daryl Dixon" δίνει στον πρωταγωνιστή του τον χώρο και το χρόνο να υπάρξει σε αυτήν την εκδοχή του, γεγονός που καθορίζει το συνολικό ύφος της σειράς. "Αυτά τα στοιχεία καθιστούν τη σειρά πιο ενήλικη, πιο ρομαντική. Το φως είναι αλλιώτικο εδώ, υπάρχει ποιητικότητα εδώ", μοιράζεται ο ηθοποιός. 

Το "The Walking Dead: Daryl Dixon", καθώς και το "The Walking Dead: Dead City", είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στην COSMOTE TV. Στην COSMOTE TV θα προβληθεί, μέσα στο 2024, και το τελευταίο spin-off του επιτυχημένου franchise, "The Walking Dead: Rick & Michonne".

Δείτε το τρέιλερ της σειράς εδώ:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Μάιος στο Netflix με "Maestro" και πολλά ακόμα

Μάιος στο Netflix με Xριστόφορο Παπακαλιάτη, φρέσκιες σειρές, πολυαναμενόμενες ταινίες και σύγχρονα ντοκιμαντέρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζονται στην ΤV τις ημέρες του Πάσχα

Βραβευμένα φιλμ, peak ελληνικό σινεμά και αγαπημένα animation, έρχονται από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (2/5), μέχρι Τετάρτη του Πάσχα (8/5) στα ελληνικά κανάλια.

"Underwonder": Βουτιά στα αθέατα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας με τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ έρχεται στο COSMOTE HISTORY HD ανήμερα του Πάσχα και υπόσχεται ένα επιστημονικό και ψυχαγωγικό ταξίδι κινηματογραφικής αισθητικής.

Όλα όσα θα δούμε τον Μάιο στο Disney+

Nέα ντοκιμαντέρ, πρωτότυπο περιεχόμενο και χιλιάδες τίτλοι Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, έρχονται σύντομα στην streaming πλατφόρμα.

Σειρές και ταινίες για όλη την οικογένεια στο ΑΝΤ1+

H ελληνική πλατφόρμα φροντίζει αυτό το Πάσχα να είναι κοντά σε όλη την οικογένεια με επιλεγμένες ξένες σειρές, ταινίες και παιδικό κινηματογραφικό περιεχόμενο.

Η βίαιη συναισθηματική ειλικρίνεια του "Baby Reindeer"

Το Νο1 του παγκοσμίου Top 10 τoυ Netflix συγκαταλέγεται στις σπάνιες περιπτώσεις τηλεοπτικών χιτ που είναι εξίσου εντυπωσιακά με τον ντόρο που προκαλούν.

Το πλούσιο περιεχόμενο της Paramount+ διαθέσιμο στην COSMOTE TV

Σειρές και ταινίες της Paramount+ είναι πλέον διαθέσιμες στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω της COSMOTE TV, σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στη streaming υπηρεσία της.