Όλες οι ελληνικές ταινίες και σειρές που μπορείς να δεις στο Netflix

Ελληνικές ταινίες και σειρές που αγαπήθηκαν και ξεχώρισαν διαθέσιμες στο Netflix.

μαεστρο

Στο τελείωμα του 2022 άνοιξε ο δρόμος και επίσημα για τις ελληνικές ταινίες και σειρές στο Netflix με μεγάλη επιτυχία. Στην λίστα βρίσκονται και πολυβραβεβμένες ταινίες με μερικές απο αυτές να κατακτούν μια θέση στα Top10.

"Maestro"
 

Maestro

Δικαιωματικά στην αρχή της λίστας βρίσκεται ο "Maestro'' του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, μιας και είναι η σειρά όπου άνοιξε τον δρόμο ωστέ να προστεθούν και άλλες ελληνικές παραγωγές στη δημοφιλή πλατφόρμα. Ως η πρώτη σείρα αλλα και η μονάδικη μέχρι στιγμής στο Netflix, η δραματική σειρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία και ενθουσίασε το κοίνο από την πρώτη κιόλας στιγμή. Μία σειρά υψηλής αισθητικής με πρωταγωνιστή, σκηνοθέτη και σεναριογράφο τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη με μεγάλες προδιαγραφές, η οποία έκανε πρεμιέρα στην ελληνική τηλεόραση από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel στις 13 Οκτωβρίου του 2022 και ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου με εννέα επεισόδια. Ο Ορέστης, δάσκαλος μουσικής φτάνει μέχρι τους Παξούς λίγο μετά το lockdown για να αναλάβει το μουσικό φεστιβάλ του νησιού. Γνωρίζει την 19χρονη Κλέλια που θέλει να ασχοληθεί με την μουσική και καταλήγει μπλεγμένος σε μια ερωτική ιστορία αντιμέτωπος με μια μικρή κοινωνία και με τις κοινωνικά της προβλήματα.'Οπως διαβάζουμε στην κριτική του "α" για την σειρά : "Η σχέση του μποέμ μεσήλικα με μια ενήλικη μεν αλλά κατά πολύ νεότερή του είναι και ο βασικός κορμός της ιστορίας· προβληματικός ή απλά "παπακαλιατικά" ιντριγκαδόρικος, μένει να αποδειχθεί στην πορεία πώς θα προσεγγισθεί''.

''Ευτυχία''

 

ευτυχια

Η πολυβραβεβμένη βιογραφική ταινία του 'Αγγελου Φρατζή μας μεταφέρει στην πολυτάραχη ζωή της σπουδαίας στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Η ταινία διαδρματίζεται το 1922, με την Μικρασιατική Καταστροφή, με την Ευτυχία να φτάνει στην Αθήνα με την μητέρα της και τις κόρες της, οπού εκεί την υποδέχεται ο άντρας της, Κώστας Νικολαΐδης, ένας πλούσιος άντρας με τον οποίο όμως δεν είναι ερωτευμένη. Μία γυναίκα αντισυμβατική με θάρρος και επιμονή , προσπαθεί να ξεφύξει απο τον γάμο της ξεκινάει να ασχολείται με τις τέχνες και έπειτα καταλήγει σε πειρασμούς,όπως ο ειδυλλιακός έρωτας με τον ηθοποιό Νίκο Αλεξίου και εθισμένη στον τζόγο. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης, άλλωστε, δήλωσε σε συνέντευξή του: "Η Ευτυχία έκανε τα πάντα με υπερβολή, είτε αυτό ήταν το κάπνισμα είτε η χαρτοπαιξία, παρόλο που ήξερε πως οι πράξεις της έκαναν κακό στην ίδια. Συμπεριφερόταν σα να μην μπορούσε να ησυχάσει, ήθελε να βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση. Αυτό οφείλεται και στο τραύμα που βίωσε στην άλωση της Σμύρνης και τη σημάδεψε, για το οποίο όμως δε μίλαγε ποτέ. Για αυτό το λόγο θέλαμε να τονίσουμε το αντίκτυπο που είχε στη ζωή της το απωθημένο της μνήμης".

''El Greco''
 

El Greco

Η ιστορική βιογραφική ταινία του Γιώργου Σμαραγδή, η οποία βρέθηκε στο Top10 του Netflix μετά την προσθήκη της. Η ταινία μας μεταφέρει τον 16ο αιώνα ,ακολουθώντας την περιπετειώδη αναζήτηση του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου ή Ελ Γκρέκο για ελευθερία και έρωτα.Φθάνοντας στην Ισπανία, ο Θεοτοκόπουλος κατακτά παγκόσμια φήμη ως καλλιτέχνης, ενώ βρίσκει τον μεγάλο έρωτα της ζωής του στο πρόσωπο της Χερόνιμα. Αποκτά ισχυρούς φίλους και είναι ευτυχισμένος που εργάζεται στην Ισπανία, ως τη στιγμή που θα δεχτεί το πρώτο χτύπημα. Μέσα στη δυστυχία του, θα ξανασυναντηθεί με ένα αγαπημένο πρόσωπο από το παρελθόν, τον Νίνο ντε Γκεβάρα, ο οποίος τώρα πια είναι Μέγας Ιεροεξεταστής και στέλνει τους "αιρετικούς" στην πυρά. Η ταινία όπου προβλήθηκε το 2007,έκανε ρεκόρ εισιτηρίων στην Ελλάδα με 1.200.000 θεατές.

''Καζαντζάκης''
 

καζαντζακης

'Αλλη μια ελληνική βιογραφική ταινία πάλι σε σκηνοθεσία και σενάριο του Γιώργου Σμαραγδή, οπού κατέκτησε και αυτή μια θέση στο Top10 του Netflix. Πρόκειται για την ζωή του μεγαλύτερου 'Ελληνα συγγραφέα του 20ού αιώνα Νίκου Καζαντζάκη και στηρίζεται πάνω στο έργο του "Αναφορά στον Γκρέκο", το οποίο είναι η αυτοβιογραφία του. Η ζωή του Νίκου Καζαντζάκη είναι μια ιστορία αγάπης, πίστης και δύναμης ενός συγγραφέα που μπόρεσε να ξεπεράσει τις αντιξοότητες της εποχής του και να μείνει το έργο του αιώνιο.'Οπως διαβάζουμε στην κριτική του "α" για την ταινία: "Ο σκηνοθέτης επιλέγει μια καθαρά περιγραφική προσέγγιση μέσα από αποσπασματικά επεισόδια-σκηνές που παραπέμπουν στη λογική της ακαδημαϊκής, παλιομοδίτικης πλέον τηλεταινίας''. 

''Ο Θεός αγαπάει το Χαβιάρι''
 

ο θεος αγαπαει το χαβιαρι

Και κλείνουμε με την 3η ταινία σε σκηνοθεσία του Γιώργου Σμαραγδή. Πρόκειται για την ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη, ενός πειρατή που γίνεται ζάπλουτος έμπορος χαβιαριού και δεν σταματά να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε εμπόδιο για την απόκτηση χρήματος, εξουσίας και πολιτικής επιρροής, για να χαρίσει στο τέλος όλα του τα υπάρχοντα στο όνομα της αγάπης. Η επική αυτή ιστορία βασίζεται στην πραγματική ζωή του Εθνικού ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη και ξεκινά από τα Ψαρά του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης στη Ρωσική Αυτοκρατορία, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας για να καταλήξει στη διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την Επανάσταση του 1821.

''Bachelor (1,2,3)''
 

μπατσελορ

Η τριλογία του ''The Bachelor'' σε σκηνοθεσία του Γιάννη Παπαδάκου άνοιξε και αυτή τον δρόμο μιας και ήταν οι πρώτες ελληνικές ταινίας που έκαναν πρεμιέρα στο Netflix. Στο ''The Bachelor'' η Κατερίνα ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Αντώνη, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα της Αριστείδη. Σαν δώρο πριν από τον γάμο η Κατερίνα επανενώνει τον Αντώνη με τους τρεις κολλητούς του το Τζίμη, τον Ρένο και τον Σάκη. Αυτοί του ετοιμάζουν ένα αξέχαστο bachelor party στη Θεσσαλονίκη. Όμως στο ταξίδι τους εκεί ακολουθούνται χωρίς να το καταλάβουν από τον πεθερό του Αντώνη. Όταν φτάσουν Θεσσαλονίκη ο Αντώνης συναντά τυχαία μία πρώην σχέση του την Έρρικα, που ο τρόπος που την είχε χωρίσει μία μέρα πριν αυτή δώσει πανελλήνιες την οδηγούν στο να θέλει να εκδικηθεί τον Αντώνη και την παρέα του. Σε συνδυασμό με τα υποχθόνια σχέδια του πεθερού του η εκβάση της τελετής του γάμου μοιάζει ιδιαίτερα αμφίβολη.

Στο ''The Bachelor 2'' οι Αντώνης, Ρένος και Τζίμης βρίσκονται στην Κρήτη για να "συμπαρασταθούν" στον φίλο τους Κώστα, ο οποίος ετοιμάζεται να παντρευτεί την κόρη ενός κρητικού παλαιάς κοπής. 

Στο ''The Bachelor 3'' Ο Τζίμης καλεί τους τρεις κολλητούς του να γνωρίσουν τα πεθερικά του που φτάνουν στην Αθήνα από την Αφρική, με τον Ρένο να αναλαμβάνει χρέη κουμπάρου στον επικείμενο "παραδοσιακό" γάμο.

''Μικρά Αγγλία''
 

μικρα αγγλια

Με την πιο πρόσφατη προσθήκη στο Netflix κλείνουμε την λίστα η οποία κατέκτησε και αυτή με την σειρά της μια θέση στο Top10. Mία βραβευμένη ελληνική δραματική-ρομαντική ταινία του 2013, σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη. Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη, η οποία έγραψε και το σενάριο της ταινίας. Η ταινία μας μεταφέρει στην 'Ανδρο, όπου η Μίνα, σύζυγος ναυτικού που λείπει διαρκώς σε ταξίδια, παντρεύει την κόρη της Όρσα με τον νεαρό καπετάνιο και πλοιοκτήτη Νίκο Βατοκούζη και όχι με τον ορφανό υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ με τον οποίο είναι ερωτευμένη. Όταν όμως ο τελευταίος γίνει περιζήτητος καπετάνιος, θα παντρευτεί τη μικρότερη κόρη της Μίνας, τη Μόσχα, αναστατώνοντας έτσι επικίνδυνα την οικογενειακή καθημερινότητα.
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.