Η άναρχη "Ahsoka" του "Star Wars" ήρθε στο Disney+

H 5η live-action σειρά του σύμπαντος του Τζορτζ Λούκας είναι διαθέσιμη σήμερα στο Disney+, με τη Ροζάριο Ντόσον να ταιριάζει απόλυτα στον ομότιτλο ρόλο.

ashoka

Το 1977 αποτελεί χρονιά-ορόσημο για την κινηματογραφική σφαίρα, η οποία δε θα ήταν έκτοτε ποτέ όπως πριν. Πρόκειται για τη χρονιά που κυκλοφόρησε "Ο Πόλεμος των Άστρων" του Τζορτζ Λούκας, μία διαστημική όπερα που καθόρισε -και συνεχίζει- γενιές και γενιές θεατών, φαν επιστημονικής φαντασίας και μη, λάτρεις της τέχνης της μουσικής και του σινεμά. Από τότε ως σήμερα, το σινεματικό σύμπαν του Star Wars έχει επεκταθεί, επηρεάζοντας αμίμητα την ποπ κουλτούρα, με 9 ταινίες μεγάλου μήκους (1977-2019), 2 αυτόνομες ταινίες ανθολογίας ("Rogue One" και "Solo"), 10 σειρές κινουμένων σχεδίων και 5 σύγχρονες live-action σειρές: το "The Mandalorian” με τον Πέδρο Πασκάλ στον ομότιτλο πρωταγωνιστικό ρόλο, το "The Book of Boba Fett”, το "Obi-Wan Kenobi" και το σκοτεινό "Andor”, ενώ σήμερα προστίθεται στη λίστα η 5η σειρά με τίτλο "Ahsoka", η οποία είναι πλέον διαθέσιμη στο Disney+.

Ένας μέχρι τώρα δευτερεύων αλλά fan favorite και εξαιρετικά ιντριγκαδόρικος χαρακτήρας, η περιθωριοποιημένη Ασόκα Τάνο ξεχώρισε εξ αρχής για το επαναστατικό της πνεύμα ως η άναρχη μαθητευόμενη Τζένταϊ του Άνακιν Σκάιγουοκερ και κατέληξε να ηγείται πολλαπλών πολέμων με σκοπό την προστασία του γαλαξία και μία αρχή ως οδηγό: "όταν συναντάς ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια, τους βοηθάς πάση θυσία". Η νέα σειρά του Ντέιβ Φιλόνι, δίνει την ευκαιρία στον σεναριογράφο και εκτελεστικό παραγωγό να δώσει ζωή στον χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων που συν-δημιούργησε με τον Τζορτζ Λούκας για την "Επιστροφή των Κλώνων" και βλέπει την Ασόκα να παίρνει μορφή μέσα από τη σαγηνευτική Ροζάριο Ντόσον

ashoka

Η σειρά μεταφέρει το τηλεοπτικό κοινό στην περίοδο μετά την Πτώση της Αυτοκρατορίας και ακολουθεί την μαχήτρια Ασόκα καθώς διερευνά μία νέα και μυστηριώδη απειλή κατά του Γαλαξία, την οποία αναλαμβάνει να εξοντώσει. Καθοριστικοί χαρακτήρες του σινεματικού σύμπαντος επιστρέφουν, όπως η Σαμπίν Ρεν, η Ίρα Σιντούλα, ο Θρον και, φυσικά, ο Άνακιν Σκάιγουοκερ υποδυόμενος από τον Χέιντεν Κρίστεσεν ο οποίος έχει ταυτιστεί με τον ρόλο από τo 2o επεισόδιο του franchise, "Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο ΙΙ-Η Επιστροφή των Κλώνων". 

Με την ήρεμη δύναμη και τον διακριτικό συναισθηματισμό της, η Ασόκα είναι η πρωταγωνίστιρια που μεγάλο μέρος του κοινού περίμενε για να ολοκληρωθεί ο (θεωρητικά ατελείωτος) κύκλος των προσωπικών ιστοριών κεντρικών χαρακτήρων του κόσμου του Star Wars. Μία δικαίωση ενός απείθαρχου β' χαρακτήρα και μία ωδή στην πολυδιάστατη γυναικεία ευφυΐα, η "Αhsoka" ήρθε στο Disney+ για να δώσει στους ήδη υπάρχοντες φαν αυτό που ζητούσαν, αλλά ίσως και για να προσελκύσει ένα νέο κοινό που θα αγαπήσει τον "Πόλεμο των Άστρων" μέσα από την πρωταγωνίστριά της. 

Δείτε το τρέιλερ της σειράς εδώ:


Να σημειωθεί πως το franchise του "Star Wars" αναμένεται να συμπληρωθεί από 3 νέες live-action σειρές που βρίσκονται ήδη στο στάδιο του post-production και από 4 ταινίες μεγάλου μήκους που θα κυκλοφορήσουν στις αίθουσες μετά το 2024. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Μάιος στο Netflix με "Maestro" και πολλά ακόμα

Μάιος στο Netflix με Xριστόφορο Παπακαλιάτη, φρέσκιες σειρές, πολυαναμενόμενες ταινίες και σύγχρονα ντοκιμαντέρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζονται στην ΤV τις ημέρες του Πάσχα

Βραβευμένα φιλμ, peak ελληνικό σινεμά και αγαπημένα animation, έρχονται από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (2/5), μέχρι Τετάρτη του Πάσχα (8/5) στα ελληνικά κανάλια.

"Underwonder": Βουτιά στα αθέατα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας με τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ έρχεται στο COSMOTE HISTORY HD ανήμερα του Πάσχα και υπόσχεται ένα επιστημονικό και ψυχαγωγικό ταξίδι κινηματογραφικής αισθητικής.

Όλα όσα θα δούμε τον Μάιο στο Disney+

Nέα ντοκιμαντέρ, πρωτότυπο περιεχόμενο και χιλιάδες τίτλοι Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, έρχονται σύντομα στην streaming πλατφόρμα.

Σειρές και ταινίες για όλη την οικογένεια στο ΑΝΤ1+

H ελληνική πλατφόρμα φροντίζει αυτό το Πάσχα να είναι κοντά σε όλη την οικογένεια με επιλεγμένες ξένες σειρές, ταινίες και παιδικό κινηματογραφικό περιεχόμενο.

Η βίαιη συναισθηματική ειλικρίνεια του "Baby Reindeer"

Το Νο1 του παγκοσμίου Top 10 τoυ Netflix συγκαταλέγεται στις σπάνιες περιπτώσεις τηλεοπτικών χιτ που είναι εξίσου εντυπωσιακά με τον ντόρο που προκαλούν.

Το πλούσιο περιεχόμενο της Paramount+ διαθέσιμο στην COSMOTE TV

Σειρές και ταινίες της Paramount+ είναι πλέον διαθέσιμες στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω της COSMOTE TV, σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στη streaming υπηρεσία της.