"Ευτυχία": Η επιτυχημένη ταινία του Άγγελου Φραντζή για την σημαντική στιχουργό στο Netflix

Η ταινία για την ταραχώδη ζωή της μεγάλη στιχουργού, που αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό, εντάχθηκε δυναμικά στη δημοφιλή πλατφόρμα streaming.

Δείτε το ατμοσφαιρικό τελικό τρέιλερ της «Ευτυχίας»

Η πολυβραβευμένη ταινία του Αγγελου Φραντζή για την σπουδαία στιχουργό του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, είναι πλέον διαθέσιμη στο netflix, σκαρφαλώνοντας σχεδόν αμέσως στο εγχώριο top 10. Μία από τις δημοφιλέστερες ταινίες που κυκλφορόρησαν στην αίθουσες της σεζόν 2019-2020, η "Ευτυχία" με τις Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Κάτια Γκουλιώνη να αναλαμβάνουν εκ περιτροπής τον επώνυμο ρόλο, ακολουθεί τη ζωή μιας γυναίκας ατίθασης, που έζησε την τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής και δεν κατάφερει να συμβιβαστεί με τους κοινωνικούς κανόνες, πορευόμενη πάντα με θάρρος μέσα στο "γυάλινο κόσμο". Με τα πακέτα των τσιγάρων να γίνονται ο καμβάς των πρώτων στίχων της, τους οποίους αργότερα θα πουλάει για λίγα χρήματα προκειμένου να ξεχρεώνει όσα της στερούσε η χαρτοπαιξία, η θυελλώδης ζωή της στιχουργού γίνεται η εύθραυστη ιστορία μιας γυναίκας που ήθελε να παίξει στη ζωή με τους δικούς της όρους.

Ευτυχία

Όπως διαβάζουμε στην κριτική του "α" για την ταινία η "φροντισμένη για τα ελληνικά δεδομένα παραγωγή αναπλάθει πειστικά τις εποχές, ο Άγγελος Φραντζής ("Ακίνητο Ποτάμι") δίνει κινηματογραφική πνοή στην αφήγηση και το γέλιο διαδέχεται το δάκρυ σε μια τακτοποιημένη σινε-βιογραφία με το νου της στο μεγάλο –τηλεοπτικοαναθρεμμένο– κοινό¨. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης, άλλωστε, δήλωσε σε συνέντευξή του: "Η Ευτυχία έκανε τα πάντα με υπερβολή, είτε αυτό ήταν το κάπνισμα είτε η χαρτοπαιξία, παρόλο που ήξερε πως οι πράξεις της έκαναν κακό στην ίδια. Συμπεριφερόταν σα να μην μπορούσε να ησυχάσει, ήθελε να βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση. Αυτό οφείλεται και στο τραύμα που βίωσε στην άλωση της Σμύρνης και τη σημάδεψε, για το οποίο όμως δε μίλαγε ποτέ. Για αυτό το λόγο θέλαμε να τονίσουμε το αντίκτυπο που είχε στη ζωή της το απωθημένο της μνήμης".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.

Eurovision 2024: Τι κρατάμε από τον φετινό διαγωνισμό

Το 2024 θα καταγραφεί ως η χρονιά που έκανε την Ελλάδα να ασχοληθεί και πάλι με την Eurovision. Από τον παρασκηνιακό ντόρο, μέχρι την Μαρίνα Σάττι και τον μεγάλο τελικό, ανατρέχουμε σε όλα όσα μας τράβηξαν την προσοχή στον φετινό διαγωνισμό.

5+2 iconic μητέρες της μικρής οθόνης

Γιορτή της Μητέρας με επτά γυναικείους χαρακτήρες της τηλεόρασης που έδωσαν τη δική τους αξέχαστη πινελιά στον ρόλο της μητέρας.

Η Ελβετία νικήτρια της Eurovision 2024, 11η θέση για την Ελλάδα και το "ZARI"

Σάρωσε το ΝΕΜΟ με το νικητήριο "The Code", στην 11η θέση η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι. Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού.