Eurovision 2023: Η Ελλάδα στον Β' ημιτελικό με τον Βίκτωρα Βερνίκο

Τα τραγούδια που προκρίνονται στον τελικό καθορίζουν αποκλειστικά και μόνο οι θεατές, ενώ δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα ψήφου σε θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Βίκτωρας Βερνίκος © Chloe Hashemi / EBU

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Λίβερπουλ, όπου σήμερα, Πέμπτη 11 Μαΐου, στις 10 μ.μ., πραγματοποιείται ο Β’ Ημιτελικός του 67oυ Διαγωνισμού  Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος μεταδίδεται απευθείας από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, καθώς και από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX.

Η Ελλάδα εμφανίζεται στην 8η θέση με τον Βίκτωρα Βερνίκο να ερμηνεύει το "What They Say", μία ρυθμική μπαλάντα που ο ίδιος έγραψε στα 14 του, για να μοιραστεί ένα προσωπικό του βίωμα. Τη σκηνική παρουσία υπογράφει ο διευθυντής Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνος Ρήγος και την ενδυματολογική επιμέλεια του Βίκτωρα έχει αναλάβει ο Γιώργος Σεγρεδάκης.

Στον σχολιασμό του Β’ Ημιτελικού, όπως και του Μεγάλου Τελικού (Σάββατο 13/5) θα είναι η Μαρία Κοζάκου και η Τζένη Μελιτά.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό: Δανία, Αρμενία, Ρουμανία, Εσθονία, Βέλγιο, Κύπρος, Ισλανδία, Ελλάδα, Πολωνία, Σλοβενία, Γεωργία, Σαν Μαρίνο, Αυστρία, Αλβανία, Λιθουανία, Αυστραλία. Τα τραγούδια των "Big Five" (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της περσινής νικήτριας Ουκρανίας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον τελικό της Eurovision. Στον αποψινό Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν Ισπανία, Ουκρανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος θα ισχύσουν αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, καθώς αποκλειστικά και μόνο οι θεατές, θα καθορίσουν τα τραγούδια που προκρίνονται από τους δύο Ημιτελικούς στον Μεγάλο Τελικό, ενώ δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα ψήφου σε θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό ("Rest Of The World").

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

3+1 μοναδικά φιλμ του 21ου αιώνα έρχονται αυτό το ΣΚ στην TV

Ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά, μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ και μια δόση ευρωπαϊκού αέρα, αυτό το Σαββατοκύριακο στα ελληνικά κανάλια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
10/05/2024

Eurovision 2024: Η Ελλάδα πάει τελικό με την Μαρίνα Σάττι

Η Μαρίνα Σάτι και το "ΖΑΡΙ" διεκδικούν επισήμως την νίκη του 68ου διαγωνισμού Eurovision μετά τα θετικά αποτελέσματα του Β' Ημιτελικού.

Το ντοκιμαντέρ "Είμαι Εγωίστρια;" της Τερέις Σέχτερ κάνει περμιέρα στην ΕΡΤ3 με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας

Ένα σύγχρονο ντοκιμαντέρ γύρω από το δικαίωμα της επιλογής στρέφει τον φακό σε γυναίκες που απέρριψαν την μητρότητα. Με τολμηρή ειλικρίνεια, μας εξηγούν γιατί.

Ένα τρυφερό αφιέρωμα για την Γιορτή της Μητέρας στο ERTFLIX

Από τις 10 εώς τις 19 Μαΐου, η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Μητέρα με 7 φιλμ και δυναμικές πρωταγωνίστριες.

Η τηλεοπτική κληρονομιά της Άννας Παναγιωτοπούλου

Τρεις αξέχαστοι ρόλοι επιβεβαιώνουν πως ελληνική τηλεόραση δε θα ήταν το ίδιο χωρίς την ολόφωτη παρουσία της μεγάλης ηθοποιού.

Οι σειρές που θα δούμε τον Μάιο στην COSMOTE TV

Η COSMOTE TV υποδέχεται τον Μάιο με τον 2ο κύκλο του υποψήφιου για 6 BAFTA "The Responder", νέες σειρές και νέες πολυαναμενόμενες σεζόν.

Οι πρεμιέρες του Μαΐου στο Cinobo

Ολοκαίνουριες ταινίες, μια κορυφαία βρετανική σειρά και νέες αφίξεις έρχονται αυτόν τον μήνα στην ελληνική streaming πλατφόρμα.