"Rabbit Hole": O Κίφερ Σάδερλαντ αποδεικνύει ότι είναι ο μετρ των κατασκοπικών θρίλερ

Μια καθηλωτική σειρά μυστηρίου με τον μάστερ του είδους σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Rabbit Hole

O Κίφερ Σάδερλαντ προσπαθεί να σώσει τον κόσμο. Ξανά.

Το κάνει για τον πλέον relative, με την πραγματικότητα της εποχής στις ΗΠΑ, λόγο. Ξανά.

Και το κάνει με τρόπο που δεν θα σε αφήσει να ξεκολλήσεις από την οθόνη σου. Ξανά!

Το "Rabbit Hole" ‘ενημερώνει’ από το πρώτο επεισόδιο πως κάθε υποψία που ενδεχομένως σου δημιουργείται για τη συνέχεια, είναι χάσιμο χρόνου. Δεν θα ’πετύχεις’ ποτέ τις εξελίξεις, όσο και αν προσπαθήσεις. Οπότε παραιτήσου από την προσπάθεια για να παραδοθείς απόλυτα στην απόλαυση της τελευταίας δουλειάς των Glenn Ficarra και John Requa (Bad Santa, Patriot).

Βλέπεις, ο χαρακτήρας του John Weir έχει δομηθεί πάνω στην παράνοια. Το δε, αφήγημα θα μπορούσε να είναι βγαλμένο από τη ζωή των Αμερικανών αυτήν την περίοδο. Ναι, ξεκάθαρα η ζωή μιμείται την τέχνη.

Και μη βιαστείς να συγκρίνεις τον John Weir με τον Jack Bauer (του ‘24’). Χρειάζονται λίγα δευτερόλεπτα στο πρώτο επεισόδιο του Rabbit Hole για να σε πείσουν πως τα ‘παιδιά’ δεν γνωρίζονται. Και φυσικά η υπόθεση δεν έχει καμία σχέση.

Rabbit Hole

Ο Weir συστήνεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Είναι μετρ της εταιρικής κατασκοπείας. Χειραγωγεί πελάτες και καταστάσεις και επηρεάζει αγορές. Ξέρει πως παρακολουθείται (και) από το FBI. Δεν το κρύβει η πράκτορας που είναι στο κατόπι του. Προσπαθεί να τον πείσει πως δεν είναι ο Ρομπέν των Δασών.

Εκείνος την αμφισβητεί, όπως συνεχίζει να ‘φτιάχνει’ τις πραγματικότητες που βολεύουν τους πελάτες του, έναντι παχυλής αμοιβής. Δεν αναλαμβάνει τους πάντες. Δείχνει να έχει έναν δικό του, ιδιαίτερο κώδικα ηθικών αξιών που τιμά. Το όποιο πλάνο γίνεται η ζωή του. Εμπιστεύεται μόνο τους συνεργάτες που έχει επιλέξει. Όχι αυτά που βλέπει, ή ακούει. Σαν να λέει στους τηλεθεατές πως θα ήταν χρήσιμο να μην πιστεύουμε κι εμείς αυτά που βλέπουμε και αυτά που ακούμε.

Η θεμελιώδης αρχή της ύπαρξης του είναι το "ο εχθρός είναι παντού, αλλά δεν τον βλέπεις. Είναι πολύ έξυπνος, πολύ εφευρετικός. Έχει πάντα αυτιά και μάτια πάνω σου. Πρέπει να κάνεις ό,τι κάνεις, έχοντας πάντα αυτό το δεδομένο”. Δηλαδή, έχει μάθει να είναι δέκα βήματα μπροστά από όποιον μπορεί να θέλει το κακό του ή να διαταράξει την εξέλιξη ενός πλάνου του.

Ο δολοφονημένος μπροστά στα μάτια του, πατέρας του είχε προλάβει να του μάθει πως για να καταλάβει έναν άνθρωπο, μελετά τα μοτίβα και τις συνήθειες του, ώστε να δει πότε τα ‘σπάει’. Αυτό κάνει όταν τον παγιδεύουν για δυο θανάτους.

Έτσι, ξεκινούν οι καταιγιστικές εξελίξεις. Η συνέχεια, αποκλειστικά στην COSMOTE TV.

Δείτε το τρέιλερ της σειράς:

Όλα τα επεισόδια είναι διαθέσιμα για θέαση on demand μέσα από τη streaming υπηρεσία της COSMOTE TV.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.