"Yellowjackets": Ποιος είπε ότι αν παραμείνεις ζωντανός θα γλιτώσεις;

Οι «Yellowjackets» μπορεί να διασώθηκαν από ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, όμως, 25 χρόνια μετά, η επιβίωσή τους ακόμα διακυβεύεται. Είδαμε τα πρώτα επεισόδια της δεύτερης σεζόν που έρχεται αποκλειστικά από 25/3 στην COSMOTE TV.

Yellowjackets

Το 1996, ένα αεροπορικό ταξίδι καταλήγει σε τραγωδία, όταν το αεροπλάνο πέφτει και μια ποδοσφαιρική ομάδα ταλαντούχων μαθητριών λυκείου βρίσκεται αποκλεισμένη στην άγρια φύση μακριά από κάθε ένδειξη πολιτισμού. Στους 19 μήνες που θα περάσουν αποκλεισμένες στην έρημο του παγωμένου Bορρά, οι "Yellowjackets" από ομάδα ποδοσφαίρου θα μετατραπούν σε μια άγρια φυλή που θα πρέπει να επιβιώσει με κάθε κόστος. Μόνο που στο σήμερα, 25 χρόνια μετά την οδυνηρή περιπέτειά τους, βασανίζονται ακόμη από το παρελθόν, συνειδητοποιώντας πως όλα όσα θυσίασαν για την επιβίωσή τους συνεχίζουν να τις ακολουθούν, σαν ένας εφιάλτης που δεν λέει να τελειώσει. 

Περιπέτεια επιβίωσης; Ψυχολογικός τρόμος; Μεταφυσικό μυστήριο; Δράμα ενηλικίωσης; Όλα αυτά μπλέκονται, προφανώς στις κατάλληλες δόσεις, στην πρώτη σεζόν του "Yellowjackets" του Showtime, μιας σειράς που πίσω στο 2021 κέρδισε το στοίχημα της εβδομαδιαίας προβολής. Παρόλο που το παραδοσιακό αυτό φορμά δεν είχε κάνει τότε ακόμα γερό comeback (βρίσκεται στο peak του την τρέχουσα τηλεοπτική σεζόν), το "Yellowjackets" συζητιόταν όλο και περισσότερο στους κύκλους όσων είχαν ήδη αρχίσει να κουράζονται από το ανελέητο μαραθωνο-streaming. Η πρώτη σεζόν, λοιπόν, έκλεισε με 7 υποψηφιότητες για βραβεία Emmy, με ένα πανηγυρικό πράσινο φως για νέα επεισόδια και, φυσικά, με φανατικό κοινό που αδημονεί να λάβει απαντήσεις.

Yellowjackets

Στη δεύτερη σεζόν, τα τρία πρώτα επεισόδια της οποίας παρακολουθήσαμε αποκλειστικά πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα (στην Ελλάδα έρχεται 24 ώρες μετά την Αμερική το Σάββατο 25/3, στις 23:00, στο COSMOTE SERIES HD), οι "Yellowjackets" μοιάζουν ακόμα χαμένες, είτε πρόκειται για το παρελθόν είτε για το παρόν. Τα έφηβα κορίτσια παλεύουν να επιβιώσουν στον σκληρό χιονισμένο χειμώνα με την απώλεια όσων δεν τα κατάφεραν να παραμένει ένα κομμάτι δύσκολα διαχειρίσιμο, την απόγνωση και την απελπισία να δημιουργούν έντονους δεσμούς, αλλά και εντονότερες προσωπικές αντιπαλότητες, την ώρα που η τροφή γίνεται όλο και πιο δυσεύρετη, κάνοντας την πείνα το πιο ισχυρό αίσθημα – αυτό που κατασπαράζει τα πάντα, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Στο τώρα των ενήλικων εαυτών τους, ή όσων τουλάχιστον κατάφεραν να επιστρέψουν, τα πάντα μοιάζουν ίδια: η ξαφνική απώλεια έρχεται ακόμα και στην "ασφάλεια" του πολιτισμένου κόσμου και πονάει το ίδιο, η σύνδεση με τον άλλον φτάνει στο απόλυτο ή χάνεται τελείως στις πιο ακραίες καταστάσεις, ενώ η κυριολεκτική πείνα δίνει τη θέση της σε μια ανελέητη δίψα για αδρεναλίνη, κάνοντας τις περισσότερες από τις επιζώσες να θέλουν διακαώς να ξεφύγουν από "τη βαρετή εκδοχή του εαυτού τους"

Yellowjackets

Το ζευγάρι των δημιουργών Άσλεϊ Λάιλ και Μπαρτ Νίκερσον ("Narcos") ήξεραν εξαρχής πως έρχονται αντιμέτωποι με ένα απαιτητικό διπλό φορτίο: να κρατήσουν το ενδιαφέρον ζωντανό και στις δύο παράλληλες αφηγήσεις, χωρίς τα γεγονότα της μιας χρονικής περιόδου να επισκιάζουν την άλλη σεναριακά ή σκηνοθετικά. Αυτή η ισορροπία, που επιτεύχθηκε στην πρώτη σεζόν, στα νέα επεισόδια αρχίζει να χάνεται και το παρελθόν κερδίζει σιγά σιγά έδαφος σε αυτή την άτυπη κόντρα. Απειλές και δολοφονίες, προδοσίες και ανορθόδοξες συνεργασίες, απαγωγές και επιστροφές χαρακτήρων μπορεί να εμπλουτίζουν το μυστήριο του παρόντος, όμως το αρχέγονο ένστικτο της επιβίωσης και το πώς αυτό κατατροπώνει κάθε άνθρωπο ξεχωριστά γίνεται, όπως φαίνεται, το κυρίαρχο στοιχείο της σειράς. Με χαμηλότερες στροφές από την πρώτη, αλλά με την ίδια δυσοίωνη ατμόσφαιρα να κυριαρχεί, η δεύτερη σεζόν θα μας κρατήσει κι άλλο στο σκοτάδι, ξεθάβοντας αργά τις απαντήσεις στο βασικότερο και τελικά ουσιαστικότερο ερώτημα: τι είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις για να παραμείνεις ζωντανός;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.