"Ο Στραγγαλιστής της Βοστώνης": Η Κίρα Νάιτλι λύνει το διαβόητο μυστήριο στη νέα ταινία του Disney+

Η πραγματική ιστορία ενός από τους πιο στυγερούς δολοφόνους, όπως την έζησε η γενναία δημοσιογράφος που κυνήγησε όσο κανείς την αλήθεια.

Ο Στραγγαλιστής της Βοστώνης

Εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία του κατά συρροή δολοφόνου γυναικών που σκόρπισε τον τρόμο στην ευρύτερη περιοχή της Βοστώνης της δεκαετίας του ’60, η πρωτότυπη ταινία "Ο Στραγγαλιστής της Βοστώνης" έρχεται από την 20th Century Studios στο Disney+ από τις 17/3, ακολουθώντας τη Loretta McLaughlin (Keira Knightley), δημοσιογράφο της εφημερίδας Record American, η οποία γίνεται η πρώτη δημοσιογράφος που συνδέει τα εγκλήματα του δολοφόνου που έμεινε γνωστός ως στραγγαλιστής της Βοστώνης. Στην προσπάθειά της να αποκαλύψει την αλήθεια και με τα θύματα του μυστηριώδους δολοφόνου ολοένα να αυξάνονται, η Loretta ζητά τη βοήθεια της έμπιστης φίλης και συναδέλφου της Jean Cole (Carrie Coon), ώστε να συνεχίσουν μαζί την απαιτητική και επικίνδυνη έρευνα.

Ο Στραγγαλιστής της Βοστώνης

Ο σκηνοθέτης Matt Ruskin επιλέγει να αφήσει την εγκληματική δράση του δολοφόνου -και κατ’ επέκταση τη βία- στο παρασκήνιο, καθώς η ταινία επικεντρώνεται στην προσπάθεια των δύο γυναικών να αποκαλύψουν τον θύτη πίσω από τις γυναίκες-θύματα. Την ώρα, λοιπόν, που το φύλο τους βάλλεται και κινδυνεύει, η προσπάθειά τους να ερευνήσουν  μόνες τους το παρασκήνιο των εγκλημάτων, να εντοπίσουν τα λιγοστά στοιχεία και να οδηγηθούν στη λύση του μυστηρίου ενώνοντας ένα-ένα τα κομμάτια ενός πολύ περίπλοκου και σκοτεινού παζλ, έρχεται με έξτρα βαρίδια για εκείνες, καθώς καλούνται να δράσουν σε πλήρως ανδροκρατούμενους χώρους, όπως είναι η αστυνομία αλλά και η δημοσιογραφία της δεκαετίας του ’60. 

Διαβάστε Επίσης

Ο ανεξέλεγκτος σεξισμός της εποχής αλλά και το μεγάλο προσωπικό ρίσκο που παίρνουν οι δύο γυναίκες δημοσιογράφοι θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, μπαίνει λοιπόν στο επίκεντρο αυτού του αστυνομικού θρίλερ που ξεχωρίζει από τις προηγούμενες κινηματογραφικές μεταφορές και διασκευές της διάσημης ιστορίας του "Στραγγαλιστή της Βοστώνης", καθώς έξυπνα αποφασίζει να ρίξει το φως στις δύο παραγνωρισμένες γυναίκες που βοήθησαν όσο κανείς στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Στην ταινία, εκτός από τη δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ Keira Knightley (The Imitation Game, Pride & Prejudice) και την υποψήφια για Emmy Carrie Coon (Fargo, The Gilded Age), πρωταγωνιστούν οι Alessandro Nivola (Amsterdam), David Dastmalchian (Dune) και Morgan Spector (Homeland), ο υποψήφιος για Emmy Bill Camp (The Night Of, The Queen's Gambit) και ο βραβευμένος με Όσκαρ Chris Cooper (Adaptation). Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Matt Ruskin, ενώ την παραγωγή της ταινίας αναλαμβάνουν οι Ridley Scott (The Martian), Kevin J. Walsh (House of Gucci), Michael Pruss (American Woman), Josey McNamara (Promising Young Woman) και Tom Ackerley (I, Tonya), με τους Michael Fottrell (The Fate of the Furious) και Sam Roston σε ρόλο εκτελεστικού παραγωγού.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας "Ο Στραγγαλιστής της Βοστώνης"

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.